Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

vita 09:10, 23 cze 2018

anpi napisał(a)
Ta metamorfoza to jakaś nieskończona bajka...ciągle jest coś do zmiany...a ja w wiecznym niedoczasie... i do tego te upały które nie sprzyjają energicznym działaniom...

Hej Aniu Sporo się u Ciebie dzieje, pomimo niedoczasu. Kibicuję przygodzie z różami, też ich kiedyś miałam sporo. No, ta bajka może trwać i trwać
anabuko1 10:23, 23 cze 2018

anpi napisał(a)

I pokuszenie było silniejsze...Sorry...Ale w sumie to nie wiadomo kto zaczął...takie piękne jeżówki u Ciebie zobaczyłam...to one zaczęły...
Tymczasem u mnie w ogrodzie też lilie...

I

No i szybko zadziałaś,poszukałaś i nowe jeżówki mamy
Ja może jeszcze zastanawiałaby się.Co dwie to jednak nie jedna.
Posadziłaś już swoje ??
Moje w doniczce stoją.Wczoraj przymiarki robiłam.a teraz mokro po deszczu,,,jeszcze grzebać mi się nie chce.Ale kawę wypiję, posiedzę na ogrodowym siły zbiorę i pójdę do ogrodu.
Jak tam twoje jeżówki nowe po bliższym obejrzeniu,Mają paczki ??
Lilie masz piękne
Tajga zachwyca.Cudny clemek.
róże twoje też sprawiają dużo radości i dla ciebie i tutaj w wirtualnym oglądaniu
anpi 13:00, 23 cze 2018

anabuko1 napisał(a)

No i szybko zadziałaś,poszukałaś i nowe jeżówki mamy
Ja może jeszcze zastanawiałaby się.Co dwie to jednak nie jedna.
Posadziłaś już swoje ??
Moje w doniczce stoją.Wczoraj przymiarki robiłam.a teraz mokro po deszczu,,,jeszcze grzebać mi się nie chce.Ale kawę wypiję, posiedzę na ogrodowym siły zbiorę i pójdę do ogrodu.
Jak tam twoje jeżówki nowe po bliższym obejrzeniu,Mają paczki ??
Lilie masz piękne
Tajga zachwyca.Cudny clemek.
róże twoje też sprawiają dużo radości i dla ciebie i tutaj w wirtualnym oglądaniu

Aniu, jeżówka jedna z pięciu zapączkowana, ale myślę że reszta też zakwitnie tylko później bo wypuszczają grubszą łodyżkę
Jeszcze nie sadziłam,robię na razie strzyżenie tawułek ,niektórych berberysów i niby niwakowych tujek oraz bukszpanów . Wczoraj podlałam też niektóre rośliny preparatem a siarczanem magnezu i florowitem i popryskałam helatem żelaza bo mają jakieś jasne liście z ciemniejszym ożyłkowaniem.U mnie w podłożu margiel czy jakaś kreda i podobno wapno utrudnia roslinom pobieranie niektórych składników. Zobaczymy czy i kiedy coś pomoże ,mam tak robić co 10dni do skutku... U nas właśnie teraz lunęło i nie wiem co dalej z ogrodowymi pracami...?tyle zaplanowałam... no chciaż może trawka się zazieleni
Z różyczek bardzo się cieszę, ale meszki też się cieszą...i muszę ciagle pryskać
Rozchodniczek od Ciebie zdobi wiszącą doniczkę-róg

anabuko1 14:09, 23 cze 2018

anpi napisał(a)

Aniu, jeżówka jedna z pięciu zapączkowana, ale myślę że reszta też zakwitnie tylko później bo wypuszczają grubszą łodyżkę
Jeszcze nie sadziłam,robię na razie strzyżenie tawułek ,niektórych berberysów i niby niwakowych tujek oraz bukszpanów . Wczoraj podlałam też niektóre rośliny preparatem a siarczanem magnezu i florowitem i popryskałam helatem żelaza bo mają jakieś jasne liście z ciemniejszym ożyłkowaniem.U mnie w podłożu margiel czy jakaś kreda i podobno wapno utrudnia roslinom pobieranie niektórych składników. Zobaczymy czy i kiedy coś pomoże ,mam tak robić co 10dni do skutku... U nas właśnie teraz lunęło i nie wiem co dalej z ogrodowymi pracami...?tyle zaplanowałam... no chciaż może trawka się zazieleni
Z różyczek bardzo się cieszę, ale meszki też się cieszą...i muszę ciągle pryskać
Rozchodniczek od Ciebie zdobi wiszącą doniczkę-róg

Mnie deszcz wygonił z ogrodu.
Rośliny się cieszą.Dzisiaj podlewania odpada.Wczoraj chyba z godzinę podlewałam.
To masz też inne podlewanie.Ale jak trzeba,to trzeba.
I masz się z tą glebą trochę... utrudnień.
O fajny pomysł na ten rozchodnik.Zobaczysz on szybko rośnie.Jeszcze tez go podlej flurowitem na początku.Będzie ładnie zdobił ta kompozycje.
violaskom 14:31, 23 cze 2018

Aniu masz tysiące śliczności w ogrodzie, ale ten biały płotek jest boski! Cudne zdjęcia z tą pergolą i płotek z różami.
anpi 17:20, 23 cze 2018

Moje clematisy młodziutkie.Polonez tegoroczny...

...i Jakmani z ubiegłego roku,ale kwitnie po raz pierwszy
anpi 17:42, 23 cze 2018

vita napisał(a)

Hej Aniu Sporo się u Ciebie dzieje, pomimo niedoczasu. Kibicuję przygodzie z różami, też ich kiedyś miałam sporo. No, ta bajka może trwać i trwać

Witaj Vita!Fajnie, że zajrzałaś.Ja podziwiam Twoje salony ogrodowe,u Ciebie to jest dopiero bajka ,bardzo w moim guście, ale chyba dokończona...ewentualnie dopieszczana...
Dzisiaj mam wolny dzień, można by coś podziałać wreszcie w ogrodzie ...to pada i znów wszystko niedokończone...
Ale cóż, są i pozytywne tego strony...obiad jest i poprasowane.A mój RM zamiast kosić trawnik wyspawał mi w garażu podporę dla różyczki
sylwia_slomc... 20:37, 23 cze 2018

Fajny pomysł na okienko
agapant 20:47, 23 cze 2018

Dzisiaj pogoda barowa, nadrobiłam. Spotkanie super, w ogrodzie dzieje się cały czas, lilie już kwitną ja azjatek nie mam, biała piękna.
anpi 23:58, 23 cze 2018

violaskom napisał(a)
Aniu masz tysiące śliczności w ogrodzie, ale ten biały płotek jest boski! Cudne zdjęcia z tą pergolą i płotek z różami.

Dzięki za tyle miłych słów.Płot bardzo wpłynął na wygląd ogrodu i narobił trochę zamieszania,dalej pociąga za sobą wiele zmian...