Może dla pewności wstaw pytanie w wątku do rozpoznawania roślin, tak dla potwierdzenia.
Moim zdaniem to te same, ale niech się wypowiedzą inni.
Buziak.
Basiu, czy Twoje żółte żurawki rosną w słońcu? są piękne, ja mam kilka takich na słonecznym miejscy i bardzo męczą się. nie wiem, czy nie przesadzić ich.
Elu, moje żurawki to Citronelle, rosną u mnie drugi rok. Nie za bardzo wiem co im służy. Niektóre rosną w słońcu a niektóre trochę w cieniu. Ale gdzieś czytałam, że chyba lubią dosyć głęboko zruszoną czyli przekopaną ziemię. Ja tak około 20 cm w głąb zruszałam ziemię i sadziłam. Może to też ważne, że podlałam je florovitem.
Bardzo dziękuję za miłe słowa i pochwały.
Pozdrawiam Cię Elu ciepło. Chociaż u nas zimnica, brr.
Basiu bukszpanów jeszcze nie tnę, ale lamówki trzmielinowe dziś obcięłam. Z bukszpanami czekam aż gałązki troszkę stwardnieją. Tawuły też ciachnęłam delikatnie, bo strasznie były rozczochrane.
Acha, OK. Też tawuły trochę wyrównam w takim razie. A z resztą jeszcze zaczekam.
Wiesz Dorotko, u mnie teraz to w zasadzie z prac ogrodowych to nawożenie tylko jest. Mam mało czasu na ogród więc postanowiłam sobie w wolnych chwilach inną grupę roślin nawozić. Jednego dnia azalie innego dnia bukszpany innego powojniki, trzmieliny, trawki i żurawki, iglaki, krzewy liściaste, wisnie przy ulicy i świerki serbskie itd, itd. I pewnie aż do czasu na cięcie bukszpanów dociągnę.
Pozdrawiam.