Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

MalgosiaW 07:53, 19 lip 2019

Pięknie. Bujnie i gęsto
violaskom 07:59, 19 lip 2019

Basiu masz pięknie rabaty. Bardzo fajne zestawienia. Ciekawa jestem, czy te hakonki z żurawkami masz na słońcu? Powojniki są ekstra. Przyjdę po nauki do Ciebie jak je ciąć i dbać na wiosnę. Moje bardzo słabo rosną. Bardzo podobają mi się uformowane iglaki. Przycinasz je po mistrzowsku.
Magleska 23:40, 19 lip 2019

Basiu masz taki idealny porządeczek w ogrodzie pięknie

zakupiłam kilka podobno niekłopotliwych powojników

spiszę ich nazwy i też będę pytać Cię ,jak o nie dbać ,żeby były takie dorodne i piękne jak Twoje
Iwonka 07:11, 20 lip 2019

basia3012 napisał(a)
Dzisiejszy poranek w ogrodzie.

Basiu u Magleski zobaczyłam twój wpis i kłaniam się nisko Piękny ogródek zrobiłaś, mnóstwo w nim zakątków, które bardzo mi się podobają. Lubię taki porządek ale z nutką angielskiej lekkości nasadzeń. Piękne oczko wodne i mnóstwo detali, które przykuwają wzrok.
Co to za cisy kolumnowe, widzę że mają dłuższe i grubsze igły więc nie są to hiksi i hilii. Czyżby jakiś Wojtek lub Dawid? Podoba mi się, że są mocno zielone. Jaki mają kolor młodych przyrostów? U mnie na cisach w tej chwili mnóstwo żółci a u ciebie taka szlachetna zieleń. Podoba mi się też ich takie nieregularne nasadzenie, fajnie urozmaicają płaską rabatę. U siebie od kilku dni też mam pomysł na takie "toskańskie" kolumny, ale nie mogę się zdecydować, który cis wybrać.
Będę Basiu zaglądać częściej do ciebie, nie znałam wcześniej twojego ogródka w szkoda. Pozdrawiam cieplutko
Kasiolaaa 08:45, 20 lip 2019

Basiu borowki pysznosciii u mnie cos nie rosną a powojniki to dopiero petarda ❤
anabuko1 11:34, 20 lip 2019

basia3012 napisał(a)

WAW!!
Pięknie , elegancko, wzorowo
Lilie tez masz piękne
sarenka 18:54, 21 lip 2019

Basiu, jaka masz żurawke? Bo widzę na zdj że taka spota jest- lubi słońce?
Dorota123 22:37, 21 lip 2019

Borówki ślicznie zaowocowały i mają ładne przyrosty.
Clematisy rosną i kwitną u Ciebie wzorcowo, u mnie pięknie zakwitł przy altanie. Regularnie go podlewałam i z dnia na dzień wygląda jakby go słońce upiekło. Zastanawiam się czy to nie jakiś grzyb go załatwił. Nawet kwiaty nie obleciały tylko takie upieczone zostały.
basia3012 23:24, 21 lip 2019

sarenka napisał(a)
Basiu, jaka masz żurawke? Bo widzę na zdj że taka spota jest- lubi słońce?

Sarenko ta żółta to Citronelle. I w słońcu rośnie dobrze i w innych miejscach też. Ta bordowa to lepiej jednak w cieniu. Bo w upały, od południa przypala jej listki.
basia3012 23:27, 21 lip 2019

Dorota123 napisał(a)
Borówki ślicznie zaowocowały i mają ładne przyrosty.
Clematisy rosną i kwitną u Ciebie wzorcowo, u mnie pięknie zakwitł przy altanie. Regularnie go podlewałam i z dnia na dzień wygląda jakby go słońce upiekło. Zastanawiam się czy to nie jakiś grzyb go załatwił. Nawet kwiaty nie obleciały tylko takie upieczone zostały.

Dorotko, borówki to w zeszłym roku wszystkie wykopałam i pod każdą dałam obornik i dobrą ziemię.
A jak wyglądają te przypalone listki, masz może zdjęcia? U mnie czasem cały pęd więdnie ale ja myślę, że to u mnie uwiąd.