Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

wiunia 16:20, 07 kwi 2021

Basiu wymuskany masz ogródek przepięknie!
Wszystko przycięte, wygrabione i gotowe na nowy sezon! Lubię taki stan świeżego oczekującego ogrodu
Magleska 17:18, 07 kwi 2021

Basiu perfekt
zakupy też fajne
basia3012 20:55, 07 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Ale porządeczek . Super, teraz tylko czekamy na wiosnę

Agnieszko, czekamy i czekamy. I dalej zimnica.
Ach, pazurki świerzbią i buźka do słońca tęskni.
basia3012 21:00, 07 kwi 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Basiu. Gdzie ta wiosna? U mnie dzisiaj i wczoraj rano biało wszędzie. A zimno, że nawet koty nie chcą siedzieć na dworze i pchają się do domu. Ładnie rosną u Ciebie młode cebulki tulipanów, ciekawe, czy zakwitną chociaż niektóre. Ciemierniki już prawie otworzyły kwiatki. Moje jeszcze w pąkach. Ciski naprawdę malutkie, ale dobrze, że system korzeniowy ładny, może szybko dogonią te większe krzewinki. ale sadzonki bylin ładne kupiłaś.Tak to jest z zakupami internetowymi, albo udane, albo nerwy nam psują. Ja też zdecydowałam się na zakup internetowy i teraz mam problem z wyegzekwowaniem, tego co się należy. Sprzedawca zaproponował inną rzecz, która nie bardzo mi odpowiada i na razie się nie odzywa. A ja cała w nerwach. Pozdrawiam serdecznie, Basiu i życzę ciepła.

Beatko, to dokładnie tak jak u nas. Zimno, trzęsie się człowiek i nie chce się nawet na spacer wyjść.
Ja zakupy internetowe raczej na Allegr.. robię. Teraz skusiłam się na tą nieszczęsną szkółkę. Ciski małe ok 3 cm ale korzenie całkiem dobre. Są posadzone więc nie mają wyjścia muszą rosnąć.
Beatko, Tobie też ciepełka życzę.
basia3012 21:03, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)
Basia! Jaki błysk, no wiosna pełną gębą. fajne te beczki na wodę

Irenko, lubię nabierać wodę z tych beczek. Zanurzam konewkę i już pełna. A wcześniej to stałam przy beczkach z deszczówką i czekałam aż mi naleci do konewki.
Alija 21:04, 07 kwi 2021

Basiu! Ależ masz super posprzątane, zazdroszczę (tak pozytywnie), kwiaty kwitną. Wiosna u ciebie chociaż zimno, a u nas biało było wczoraj, a dziś w nocy przymrozki. Mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni.
Ciepełka życzę i pozdrawiam!
basia3012 21:06, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)

Fajne zakupy, jest robótka.
Jednak ceramiczne donice, pewnie będziesz chować, bo szkoda stracić.

Wiesz Irenko, nie lubię latać z tymi doniczkami i je chować na zimę. Taki leniuch ze mnie.
Mam takie doświadczenie, że jak roślina rośnie w plastikowej doniczce i potem jest wstawiona do ceramicznej to po zimie jest OK. A jak rośnie bezpośrednio w ceramicznej to po zimie klops.
Ale przyznaję się bez bicia, lubię ceramikę, taką w kolorze terakoty szczególnie.Chociaż, kto wie. Jak znowu mi po zimie padną to mogę przestać ją lubić.
basia3012 21:18, 07 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Basiu,super masz już posprzątane i jakie przyjemne zakupy
Moje wciąż czekają na lepszą aurę.
Pozdrawiam poświątecznie.

Asieńko, u mnie jakoś ten ogródek tak nieźle wygląda i bez sprzątania. Była wertykulacja trawnika tylko. U nas mało traw ozdobnych jest a to one często po zimie fruwają wszędzie.

Też czekam na ciepełko.
basia3012 21:23, 07 kwi 2021

wiunia napisał(a)
Basiu wymuskany masz ogródek przepięknie!
Wszystko przycięte, wygrabione i gotowe na nowy sezon! Lubię taki stan świeżego oczekującego ogrodu

Ile miłych pochwał.Zaraz pobiegnę do Ciebie i na pewno też jest wysprzątane i wszystko na błysk.
basia3012 21:29, 07 kwi 2021

Magleska napisał(a)
Basiu perfekt
zakupy też fajne

Madziu, cieszę się. Zakupy czekają na resztę roślinek i na ciepło. Będę sadziła. Tylko kiedy? Patrzyłam na prognozę długoterminową, cały kwiecień aż do połowy maja tak około 15-16 stopni max. Chyba 1 dzień około 20 stopni było. Więc trochę ciepło ale tak średnio.