Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Milka 05:26, 09 kwi 2021

basia3012 napisał(a)

Wiesz Irenko, nie lubię latać z tymi doniczkami i je chować na zimę. Taki leniuch ze mnie.
Mam takie doświadczenie, że jak roślina rośnie w plastikowej doniczce i potem jest wstawiona do ceramicznej to po zimie jest OK. A jak rośnie bezpośrednio w ceramicznej to po zimie klops.
Ale przyznaję się bez bicia, lubię ceramikę, taką w kolorze terakoty szczególnie.Chociaż, kto wie. Jak znowu mi po zimie padną to mogę przestać ją lubić.

Niezły sposób na doniczki no leniuszek z ciebie żaden, ogród temu zaprzecza
basia3012 00:49, 10 kwi 2021

Milka napisał(a)

Niezły sposób na doniczki no leniuszek z ciebie żaden, ogród temu zaprzecza

Wiesz Irenko, już tylko w ten sposób będę sadziła do ceramiki. Czyli najpierw w plastik a potem w ceramikę. Szkoda donic. Zobaczymy czy to zda egzamin. A chować na zimę nie chce się.
Milka 07:34, 10 kwi 2021

Myślę,ze zda egzamin. Ja też chowania nie lubię. Kolejna donica do wyrzucenia. Ale i plastiki po jakimś czasie padają. Najlepszy beton i ten najbardziej mi sie podoba. Choc ostatnio miałam pokusę, na piękną turkusowo- niebieską donicę, ale droga była i musiałabym ją chować, ale kto wie, może jeszcze się skuszę. Dam na domek letni, tam przetrwa.
basia3012 22:41, 10 kwi 2021

Milka napisał(a)
Myślę,ze zda egzamin. Ja też chowania nie lubię. Kolejna donica do wyrzucenia. Ale i plastiki po jakimś czasie padają. Najlepszy beton i ten najbardziej mi sie podoba. Choc ostatnio miałam pokusę, na piękną turkusowo- niebieską donicę, ale droga była i musiałabym ją chować, ale kto wie, może jeszcze się skuszę. Dam na domek letni, tam przetrwa.

I na dodatek tam, w domku letnim bardzo pasuje. Bo tam masz chyba taki piękny niebieski kolor na różnych elementach dekoracyjnych.
gogo 01:47, 12 kwi 2021

Basiu, niezmiennie zachwycam się Twoim ogrodem, cały rok jest atrakcyjny
A porządek wzorowy, aż mi wstyd, bo u mnie pozimowy bałagan
Piękne ciemierniki, choruję na nie, ale niesamowicie drogie /w niektórych szkółkach ponad 40 zł, a nie wiadomo jakie duże sadzonki/.
Fajnie, że pokazałaś swoje cudne powojniki, ja takie to może za 10 lat /jak dożyję/ będę miała.
Pozytywnie zazdroszczę zakupów, ale z mini ciskami to się nie popisali
basia3012 21:13, 16 kwi 2021

Kochani, zaprzyjaźniona koteczka wybrała mój dom na miejsce okocenia się. Urodziły się 4 kotki ale 1 nie żyje. Będę miała więc jedną kotkę domową (18lat) i 4 kotki ogrodowe. Tym ogrodowym to postaram się znaleźć dobre domy. Ale to dopiero za jakiś czas, jak podrosną.
Alija 22:42, 16 kwi 2021

Basiu! To masz niespodziankę. Będziesz miała dodatkowe zajęcie,
ale jakie mruczące i milutkie.
Pozdrawiam!
Joann 22:46, 16 kwi 2021

Jak się nie zakochasz i nie zechcesz zostawić dla siebie A bo to słodkie i człowiek aż nie chce się pozbywać
Agatorek 23:11, 16 kwi 2021

basia3012 napisał(a)
Kochani, zaprzyjaźniona koteczka wybrała mój dom na miejsce okocenia się. Urodziły się 4 kotki ale 1 nie żyje. Będę miała więc jedną kotkę domową (18lat) i 4 kotki ogrodowe. Tym ogrodowym to postaram się znaleźć dobre domy. Ale to dopiero za jakiś czas, jak podrosną.

Super wieści .
Pewnie za jakiś czas będzie Ci trudno rozstać się z takimi słodziakami
Anda 07:28, 17 kwi 2021

Świetna wiadomość Oby się zdrowo chowały
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies