Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 20:05, 18 kwi 2021

Kalina juz ma pączki kwiatowe. One po rozwinięciu pięknie pachną.

Hakonechloa w donicy jeszcze nie daje oznak życia. Te rosnące w gruncie też jeszcze nie.

basia3012 20:07, 18 kwi 2021

Dereń jadalny już przekwita.

basia3012 20:09, 18 kwi 2021

Rododendrony Rasputin. Młode, posadzone rok temu.

beamilusia 10:25, 19 kwi 2021

Witaj Basiu. Ślicznie kwitną pierwiosnki u Ciebie. Lubię szczególnie te kulkowe, ale u mnie żadne nie chcą rosnąć. Widzę, rybki już żwawo pływają. I lilie wychodzą na światło dzienne. Pięknie u Ciebie kwitły w zeszłym roku, ciekawe, czy i w tym się tak postarają. Gratuluję przychówku. Małe kotki są bardzo pocieszne, szczególnie kiedy już zaczynają chodzić i poznawać świat, ale kiedy dorosną, są bardzo absorbujące, wiem, bo mam trzy w domu. Pozdrawiam, Basiu
Dorota123 18:10, 19 kwi 2021

Ogród pięknie budzi się do życia. Pierwiosnki ząbkowane prześlicznej urody. Właśnie sobie uzmysłowiłam, że kupiłam nasionka takich jak u Ciebie, trzeba je wysiać to może kiedyś się doczekam.
basia3012 22:05, 19 kwi 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Basiu. Ślicznie kwitną pierwiosnki u Ciebie. Lubię szczególnie te kulkowe, ale u mnie żadne nie chcą rosnąć. Widzę, rybki już żwawo pływają. I lilie wychodzą na światło dzienne. Pięknie u Ciebie kwitły w zeszłym roku, ciekawe, czy i w tym się tak postarają. Gratuluję przychówku. Małe kotki są bardzo pocieszne, szczególnie kiedy już zaczynają chodzić i poznawać świat, ale kiedy dorosną, są bardzo absorbujące, wiem, bo mam trzy w domu. Pozdrawiam, Basiu

Dziękuję Beatko za odwiedziny.
U nas od kilku dni jest ciepło więc i przyroda budzi się, rybki są bardziej ożywione.
A koteczki są malusie, nie mają jeszcze tygodnia. Kotka bardzo ich pilnuje.
basia3012 22:08, 19 kwi 2021

Dorota123 napisał(a)
Ogród pięknie budzi się do życia. Pierwiosnki ząbkowane prześlicznej urody. Właśnie sobie uzmysłowiłam, że kupiłam nasionka takich jak u Ciebie, trzeba je wysiać to może kiedyś się doczekam.

Dzięki Dorotko. Jest ciepło więc wszystko chce rosnąc. Ale w piątek ma być -2 stopnie. Zobaczymy czy się sprawdzi.
gogo 00:36, 20 kwi 2021

Basiu, kotka wiedziała, gdzie urodzić, bo o nią i maluszki zadbasz, gratuluję
Piękne pierwiosnki, u mnie żadne nie chcą rosnąć, będę zachwycać się u Ciebie
Mam pytanie, z czego są klateczki, te koło głowy? bardzo mi się podobają
April 04:58, 20 kwi 2021

U mnie pierwiosnki też nie chcą rosnąć. Dlatego tak się nimi zachwycam u innych. Twoje śliczne. Może trzeba podjąć kolejną próbę
Rybki przetrwały? Były gdzieś chowane na zimę?
basia3012 21:49, 20 kwi 2021

gogo napisał(a)
Basiu, kotka wiedziała, gdzie urodzić, bo o nią i maluszki zadbasz, gratuluję
Piękne pierwiosnki, u mnie żadne nie chcą rosnąć, będę zachwycać się u Ciebie
Mam pytanie, z czego są klateczki, te koło głowy? bardzo mi się podobają

Tak Grażynko, cieszymy się z przychówku. Ale gdy podrosną to chyba dla maluszków będziemy szukać domów. A dla kotki to nie wiem jak będzie bo ona nawet nie daje się dotknąć i pogłaskać a co dopiero złapać. Chyba będzie naszą lokatorką. Ale w domu rządzi Fanta (18 lat) więc ta czarnulka chyba będzie w piwnicach rządziła.
Wiesz, nie myslałam, że pierwiosnki mogą gdzieś nie rosnąć. Może miałaś je w suchym i słonecznym miejscu? Bo mi w pełnym słońcu to więdły. Teraz są od północy i na razie jest OK.
Te klatki są z drutu, takiego cienkiego. Czasem coś na OLX lub Alleg.. ładnego zobaczę to się skuszę. Słaby charakter mam.