Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 23:48, 13 maj 2021

Moje sałaty rosną tu.

basia3012 23:49, 13 maj 2021

Tu rosną sałaty czerwone.

basia3012 23:50, 13 maj 2021

basia3012 23:53, 13 maj 2021

Fortegilla.

Musiałam dzisiaj przyciąć hortensje ogrodowe całkiem nisko. Pomarzły im pędy.

Tu hortensja piłkowana.

basia3012 23:55, 13 maj 2021

Przesadzony rododendron chyba odzyskuje wigor.

basia3012 23:55, 13 maj 2021

basia3012 00:27, 15 maj 2021

Jedno kociątko jest już zarezerwowane. Będzie żal się z maluszkami rozstawać.
gogo 00:57, 15 maj 2021

Zapomniałam pochwalić posadzenie warzyw między roślinami, w małym ogrodzie każde miejsce trzeba wykorzystać i nie trzeba robić oddzielnie warzywnika

A te Twoje pierwiosnki są niesamowite, takie wielkie kępy i tak obficie kwitnące, widać, że dobrze im u Ciebie
Szkoda, że u mnie żadne nie chcą rosnąć i już nie chcę próbować.

Namów chętną osobę na wzięcie całej trójki, widać, że są przytulaski
Będąc razem lepiej się chowają, fajnie się ze sobą bawią i nie tęsknią, zostając same w domu.
beamilusia 09:41, 15 maj 2021

basia3012 napisał(a)

Witaj Basiu. Śliczne u Ciebie pierwiosnki, chyba u nikogo nie widziałam tak obficie kwitnących kęp. Kącik wypoczynkowy koło oczka bardzo przytulny. A szafę na tarasie nieustannie podziwiam. Dobry miałaś pomysł z sałatą. Ja mam kawałek warzywnika i tam mam posiane, bo na rabatach kwiatowych za ciasno u mnie na warzywa.
Kotki szybko rosną, podobne do siebie. Przypomniałam sobie moją najmłodsza kotkę, wyglądała tak samo jak Twoje. Wówczas okociła się u nas dzika kotka, miała trzy kotki, każdy inny, kocurki oddałam, a kotka u nas została. Dzika kotka zginęła pod kołami samochodu chyba, i takimi małymi kotkami musiałam się opiekować sama. Dobrze, że szybko nauczyły się jeść jedzenie i pić wodę. Korzystać z kuwety też bardzo szybko się nauczyły, trochę im pomogłam, bo kiedy po obudzeniu zaczynały się kręcić, ja je szybko do kuwet sadzałam i one załapały ,do czego jest piasek. A potem w kuwetach zaczęłam stosować żwirek silikonowy, bo łatwy do utrzymania w czystości. Moja najmłodsza kotka biega po podwórku ,ale załatwić się przychodzi do domu w kuwecie . Pozdrawiam serdecznie, Basiu.
basia3012 12:33, 15 maj 2021

gogo napisał(a)
Zapomniałam pochwalić posadzenie warzyw między roślinami, w małym ogrodzie każde miejsce trzeba wykorzystać i nie trzeba robić oddzielnie warzywnika

A te Twoje pierwiosnki są niesamowite, takie wielkie kępy i tak obficie kwitnące, widać, że dobrze im u Ciebie
Szkoda, że u mnie żadne nie chcą rosnąć i już nie chcę próbować.

Namów chętną osobę na wzięcie całej trójki, widać, że są przytulaski
Będąc razem lepiej się chowają, fajnie się ze sobą bawią i nie tęsknią, zostając same w domu.

Z pomysłu posadzenia sałat pomiędzy pierwiosnkami też się cieszę.Dobrze, że taki pomysł wpadł do głowy.
Pierwiosnki też mnie czarują, codziennie.
Grażynko, też uważam, że dla kotków to najlepiej jak byłyby razem. Ale to już właściciel musi podjąć decyzję. Na pewno o tym powiem tej pani/