Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 12:41, 15 maj 2021

beamilusia napisał(a)

Witaj Basiu. Śliczne u Ciebie pierwiosnki, chyba u nikogo nie widziałam tak obficie kwitnących kęp. Kącik wypoczynkowy koło oczka bardzo przytulny. A szafę na tarasie nieustannie podziwiam. Dobry miałaś pomysł z sałatą. Ja mam kawałek warzywnika i tam mam posiane, bo na rabatach kwiatowych za ciasno u mnie na warzywa.
Kotki szybko rosną, podobne do siebie. Przypomniałam sobie moją najmłodsza kotkę, wyglądała tak samo jak Twoje. Wówczas okociła się u nas dzika kotka, miała trzy kotki, każdy inny, kocurki oddałam, a kotka u nas została. Dzika kotka zginęła pod kołami samochodu chyba, i takimi małymi kotkami musiałam się opiekować sama. Dobrze, że szybko nauczyły się jeść jedzenie i pić wodę. Korzystać z kuwety też bardzo szybko się nauczyły, trochę im pomogłam, bo kiedy po obudzeniu zaczynały się kręcić, ja je szybko do kuwet sadzałam i one załapały ,do czego jest piasek. A potem w kuwetach zaczęłam stosować żwirek silikonowy, bo łatwy do utrzymania w czystości. Moja najmłodsza kotka biega po podwórku ,ale załatwić się przychodzi do domu w kuwecie . Pozdrawiam serdecznie, Basiu.

Dziękuję Beatko za pochwały.
Nasze koteczki są malutkie a już chodzą do kuwety na siusiu. Na razie mają piasek ale już żwirek też kupiony. Dzisiaj jeden posmakował karmy dla maluszków. Bardzo mu smakowała, aż palec oblizywał.
Agatorek 19:19, 15 maj 2021

Pierwszy raz widzę sałatę wśród kwiatków

Niezły busz już masz Basiu

(Wstawiłam u siebie różności od kowala, dziś przywiózł )
Magleska 20:47, 15 maj 2021

Basiu połączyłaś przyjemne z pożytecznym

oczko i jego okolica bardzo fajne -masz w nim rybki ?
Alija 21:00, 15 maj 2021

Świetny pomysł z sałatą, fajnie wygląda, a potem się zje i można sobie coś innego dosadzić.
basia3012 20:13, 16 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Pierwszy raz widzę sałatę wśród kwiatków

Niezły busz już masz Basiu

(Wstawiłam u siebie różności od kowala, dziś przywiózł )

Agnieszko, to jedyny sposób aby mieć dużo sałaty. Zmieściło się w ten sposób prawie 50 sztuk.

Byłam u Ciebie i podziwiałam kute meble i inne rzeczy. Cudeńka.
basia3012 20:17, 16 maj 2021

Magleska napisał(a)
Basiu połączyłaś przyjemne z pożytecznym

oczko i jego okolica bardzo fajne -masz w nim rybki ?

Tak Madziu, rybki są. Ale mają amatorów i smakoszy czyli kotów. Mimo, że jest krata zabezpieczająca dziecko przed wpadnięciem do oczka to koty sobie radzą i łowią nasze rybki.
basia3012 20:19, 16 maj 2021

Alija napisał(a)
Świetny pomysł z sałatą, fajnie wygląda, a potem się zje i można sobie coś innego dosadzić.

Myślę, że tak będzie Alu. Chyba, że ślimaki nas uprzedzą i zjedzą sałatę.
basia3012 20:30, 16 maj 2021

Nasze kociaczki.

Podczas zabawy z kociętami odezwał się w pobliżu głośny głos innego kota. Kotka-mama zawołała od razu kocięta wydając charakterystyczny, dziwny głos-pomruk. Kocięta zaczęły szybko iść w jej kierunku. Taka opieka.

Mama obserwuje z dystansu zabawę z kociętami.

U siebie czują się najbardziej swobodnie.

basia3012 20:31, 16 maj 2021

Po deszczu.

basia3012 20:33, 16 maj 2021