Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 00:12, 16 paź 2021

malgorzatakarpacz napisał(a)
Basia te dodatki ogrodowe to najchętniej bym Ci zajumała chociaż mam swój niezły jarmark cudów,no wiesz takie skrzywienie psychczne.Piękna jesień idze przez Twój ogród.

Dziękuję Małgosiu. Z tymi dodatkami to trzeba ostrożnie bo można przedobrzyć.
basia3012 00:14, 16 paź 2021

anabuko1 napisał(a)

Wszystko pięknie , Basiu
A ta lilijka to takie jesienne słoneczko
hortensje bardzo ładnie ci sie jeszcze trzymają

Dzięki Aniu. Ta lilia to ledwie zdążyła zakwitnąć. Posadziłam ją wtedy jak wzięło mnie na kolor pomarańczowy.
basia3012 00:17, 16 paź 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Basiu. Pięknie wygląda ogród w promieniach jesiennego słońca. Hortensje u Ciebie mają białe kwiatostany, jakby przymrozku nie było. U mnie już zbrązowiały. Żywopłocik cisowy nawet zagęścił się przez lato. Szkoda, że to nie jest odmiana, która wolno i nisko rośnie. Znów czeka Cię przesadzanie. U mnie dzisiaj deszczowo, a miałam porządkować rabaty przed zimą. Czekam na dni bez deszczu. Pozdrawiam serdecznie .

Dziękuję Beatko za odwiedziny.
No robota z tymi ciskami. Ale dobrze, że w porę to wyszło bo jak je wykopuję to korzenie mają dłuuugie. Za rok byłoby gorzej.
U nas dopiero od wczoraj pada. A tak było bardzo sucho.
basia3012 00:25, 16 paź 2021

Roocika napisał(a)

Basiu, mam u siebie jeszcze tawułę japońską little princess i ona jest niższa i taka ciemnozielona , to jak byś się zastanawiała nad obwódką z tawuły
Jeszcze jest tawuła brzozolistna Tor, też zielona , kwitnie na biało i przebarwia się jesienią na czerwono.

U Ciebie w ogrodzie pięknie i zielono z kolorowymi akcentami

Dobra jesteś babcia :*
Buziaki

Wiesz Asiu, oglądałam obydwie te tawuły, które wymieniłaś. Ładne są. Ta brzozolistna bardzo ciekawa. Gdybym zdecydowała się na żywopłocik z tawuły to chyba Little Princess bym sadziła.
Ale na razie wszystkim obwódkom powiedziałam NIE.
Zraziłam się bo te cisy to już kolejna obwódka do wykopania. Była Hakonechloa, były żurawki i teraz cisy Hicksii. Nie mam szczęścia do obwódek, nie będę się więc przy nich upierała. Zrobię tradycyjnie, pierwiosnki przy krawędzi posadzę i niech rosną. Będzie dobrze to dobrze, a jak będzie źle to pomyślę.
Martka 06:59, 16 paź 2021

Basiu, piękne zdjęcia jesienne, ta lilia to mnie zaskoczyła pięknie wokół oczka, hortensje wciąż urocze, masz dużo klimatycznych zakątków. Moje hortensje przy -3 niestety smagnięte mrozem i brązowe. Jaka to odmiana kaliny?
malgorzataka... 07:05, 16 paź 2021

Tak Basiu masz rację przedobrzanie bywa niesmaczne dlategoja ja wszystkiego na raz nie ładuję--lubię zmiany to często wymieniam.
basia3012 14:26, 16 paź 2021

malgorzatakarpacz napisał(a)
Tak Basiu masz rację przedobrzanie bywa niesmaczne dlategoja ja wszystkiego na raz nie ładuję--lubię zmiany to często wymieniam.

Aha, no to jest myśl. Ja to mam te dekoracje na "stałe". Tylko na święta zmieniam, coś dodaję. Tak żeby klimacik świąteczny poczuć.
basia3012 14:29, 16 paź 2021

Martka napisał(a)
Basiu, piękne zdjęcia jesienne, ta lilia to mnie zaskoczyła pięknie wokół oczka, hortensje wciąż urocze, masz dużo klimatycznych zakątków. Moje hortensje przy -3 niestety smagnięte mrozem i brązowe. Jaka to odmiana kaliny?

Wiesz Martuś, u nas było -3 ale jakoś roślinki dały radę. Mam teraz robotę z tą wymianą roślinek na obwódce. i bałagan też. Chyba zaraz pójdę i zdjęć tego bałaganu narobię. Bo u mnie większość zdjęć to taki niby porządeczek.
basia3012 20:27, 17 paź 2021

U mnie w sobotę i w niedzielę taki był porządeczek na ogródku.
Żeby nie było, nie zawsze jest ładnie.

basia3012 20:29, 17 paź 2021

Kilka dni temu dzieliłam brunnery. Zamierzam je posadzić w pobliżu prymulek czyli za obwódką. Ale brunnery straciły całkiem wigor, leżą.