Basiu, napracowałas się to mus żeby roślinki zakwitły w tym roku widzę, że masz dużo zimozielonych i stwierdzam, że trzeba będzie u siebie dosadzic jeszcze
Basiu, ogród pięknie przygotowany do sezonu, szczególnie zachwycił mnie dereń kwitnący, wnosi o tej porze dużo świeżości Zimozielone też są niezastąpione, co w Twoim ogrodzie też bardzo dobrze widać.
Zaintrygowała mnie ta skrzyneczka pod stołem z ... rojnikami?, masz jakieś bliższe ujęcie? Z czego jest wykonana? Co masz posadzone w środku?
Marta, dziękuję za miłe słowa.
Ta skrzynka jest z blachy ocynkowanej. Zobaczyłam taką na OLX i kupiłam. Rosną w niej tylko rojniki. Nie chowałam jej na zimę, stoi tam cały rok.
Zrobię zdjęcie z bliska i wstawię. Jak wnusia pójdzie spać to wyskoczę. U nas dzisiaj oprócz wiatru jeszcze grad, deszcz. Ogólnie pogoda nie sprzyja spacerom.
Sarenko, w tym roku to nie będzie kwitnienia wszystkich. Ale niektóre raczej zakwitną. Masz rację, zimozielone zimą i wiosną są w ogrodzie widoczne i cieszą.
Madziu, u mnie ogródek malutki to i o porządek łatwiej.
Wiesz Madziu, te rodki to w większości bez pąków kwiatowych. Może za jakiś czas będą cieszyć oczy.
Wszystkie ciemierniki są od trzech sadzonek kupionych lata temu w Obi. Sieją się, ja je rozsadzam i tak się u mnie zaciemiernikowało.Kolory to same powstają, mieszają się, te pierwsze trzy były wszystkie różowe, jednakowe.