Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Kasiek 22:40, 28 mar 2022

basia3012 napisał(a)

Alu, tak sadzenie cieszy. Ale przygotowanie dołów na te roślinki było ciężkie i pracowite. Ale dałam radę, sama.

Jak miesnie?
basia3012 23:37, 28 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
No Basiu ale się napracowałaś żeby tyle dołów naszykować, brawo Ty !
Jeszcze resztę posadzisz i potem tylko czekać aż zakwitną roślinki

Tak Wiolu, napracowałam się.
Najpierw musiałam wynosić wykopaną ziemię. Oczywiście sama kopałam i szpadlem wkładałam do worka. Kto robił to sam, bez pomocy drugiej osoby to wie jak wkłada się szpadlem ziemię do worka a worek się zagina, ziemia się wysypuje itp.
Potem trzeba było sypać w te doły kolki sosnowe, ziemię rodzimą(znowu tachanie worów), przekompostowaną korę, torf. Wszystko wymieszałam widłami, udeptałam i już dwa razy podlewałam aby się to zagęściło.
Okazało się, że jeszcze muszę uzupełnić doły bo są tylko do połowy wypełnione. Zamówiłam więc torf i czekam. Może w weekend skończę tą ciężką robotę.
Dzięki Wiolu za odwiedziny.
basia3012 23:42, 28 mar 2022

Kasiek napisał(a)

Jak miesnie?

Kasiu, mięśnie jako tako. Trochę w sobotę za dużo wiało bałam się o zdrowie ale na szczęście jest OK.
Odpoczywam teraz cały tydzień z wnusią, będę tylko podlewała ten mój bajzlownik no i roślinki, które stoją w małych doniczkach.
Przyszły weekend będzie już lżejszy. Mam nadzieję.
Dzięki Kasiu.
Magleska 21:47, 29 mar 2022

Basiu podziwiam Twoją ciężką pracę masz moc
Kasiek 21:52, 29 mar 2022

basia3012 napisał(a)

Kasiu, mięśnie jako tako. Trochę w sobotę za dużo wiało bałam się o zdrowie ale na szczęście jest OK.
Odpoczywam teraz cały tydzień z wnusią, będę tylko podlewała ten mój bajzlownik no i roślinki, które stoją w małych doniczkach.
Przyszły weekend będzie już lżejszy. Mam nadzieję.
Dzięki Kasiu.

Tak sobie chyba co tydzien, po morderce w ogrodzie, powtarzamy
Cudnie sie zapowiada rododendronowy szal
Wnusia ma juz swoja koneweczke i grabki?
Adela 22:24, 29 mar 2022

Basiu, zaszalałaś z zakupami, to teraz pracy od groma!
Ja porządkuje rabaty, trochę roślin eliminuję, trochę przesadzam szykując miejsce na inne. Ostatecznie nie kupiłam żadnego rododendrona. Czekam, aż te, które mam nabiorą trochę wigoru
Dawno myślałam, że już kończę, ale coraz wolniej mi to idzie. Wracam z ogrodu z potwornym bólem krzyża
Marzę, abym podczas następnej wiosny pracowała tylko z grabiami. Może mi się to uda?
basia3012 15:56, 30 mar 2022

Adela napisał(a)
Basiu, zaszalałaś z zakupami, to teraz pracy od groma!
Ja porządkuje rabaty, trochę roślin eliminuję, trochę przesadzam szykując miejsce na inne. Ostatecznie nie kupiłam żadnego rododendrona. Czekam, aż te, które mam nabiorą trochę wigoru
Dawno myślałam, że już kończę, ale coraz wolniej mi to idzie. Wracam z ogrodu z potwornym bólem krzyża
Marzę, abym podczas następnej wiosny pracowała tylko z grabiami. Może mi się to uda?

Oj zaszalałam. To teraz nie mam wyjścia, mus tyrać. Wiesz Elu, oby tylko te roślinki dobrze rosły, dawały radość to nie żal pracy.
Porządkowanie rabat jest przyjemne bo daje szybki efekt. Bólu krzyża współczuję. Mnie kolano jedno boli gdy postawię nogę inaczej niż zwykle. Ale cóż, wiek swoje robi.
basia3012 16:07, 30 mar 2022

Kasiek napisał(a)

Tak sobie chyba co tydzien, po morderce w ogrodzie, powtarzamy
Cudnie sie zapowiada rododendronowy szal
Wnusia ma juz swoja koneweczke i grabki?

Kasiu, co tydzień przez cały sezon, tak sobie powtarzamy.
Zuzanka konewkę ma ale grabek nie. Trzeba o nich pomyśleć.
basia3012 16:09, 30 mar 2022

Magleska napisał(a)
Basiu podziwiam Twoją ciężką pracę masz moc

Tak Madziu, jak jest do wykonania robota to i moc musi się znaleźć.
Alija 19:33, 30 mar 2022

basia3012 napisał(a)

Alu, tak sadzenie cieszy. Ale przygotowanie dołów na te roślinki było ciężkie i pracowite. Ale dałam radę, sama.

Basiu, napracowałaś się, ale już niedługo będą tego efekty, rodki pięknie zakwitną.