Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Joku 17:31, 16 maj 2025

Azalie się tobie odwdzięczyły za troskę. Za kilka lat będziesz miała azaliowy dywan.
basia3012 19:43, 16 maj 2025

Joku napisał(a)
Azalie się tobie odwdzięczyły za troskę. Za kilka lat będziesz miała azaliowy dywan.

Mam taką cichą nadzieję.
Alija 23:31, 16 maj 2025

Basiu, azalie pięknie i obficie kwitną. Musiał być spory przymrozek skoro bukszpany przymroziło, u nas nie było teraz źle, te wcześniejsze przymrozki zrobiły trochę szkód (aktinidia, winogrono, morwa).
Narsilia 09:53, 17 maj 2025

Basiu azalie śliczne tyle kolorów i odmian , wogole w tym roku przez to zimno i mrozu wszystkie rośliny mają pod górkę , ja kwiatami azali cieszyłam się raptem chwilę bo zmroziło kwiaty , z bukszpanu mam to samo też dosyć ze ćma je podjadla to jeszcze to co się odbudowali zmarzło.

Masz piękne dorodne brunnery co za sekret że takie duże , i te żurawki limonkowe też super ale one chyba tylko cień lubią prawda?
basia3012 21:25, 17 maj 2025

Narsilia napisał(a)
Basiu azalie śliczne tyle kolorów i odmian , wogole w tym roku przez to zimno i mrozu wszystkie rośliny mają pod górkę , ja kwiatami azali cieszyłam się raptem chwilę bo zmroziło kwiaty , z bukszpanu mam to samo też dosyć ze ćma je podjadla to jeszcze to co się odbudowali zmarzło.

Masz piękne dorodne brunnery co za sekret że takie duże , i te żurawki limonkowe też super ale one chyba tylko cień lubią prawda?

Klaudia, brunnery to może odmiana taka duża. To Jack Frost. Ale one już kilka lat są.
A żurawki Citronelle to rosną dobrze i w cieniu i w słońcu. W cieniu to zielenieją, nie wybarwiają się na żółto.

basia3012 09:51, 19 maj 2025

Alija napisał(a)
Basiu, azalie pięknie i obficie kwitną. Musiał być spory przymrozek skoro bukszpany przymroziło, u nas nie było teraz źle, te wcześniejsze przymrozki zrobiły trochę szkód (aktinidia, winogrono, morwa).

Alu, z tymi przymrożonymi bukszpanami i cisami to pierwszy raz się spotkałam. Nie wiem kiedy można ciąć bo bym już je ciachnęła.
Roocika 10:23, 19 maj 2025

Basiu, te fuksjowe azalie bardzo mi się podobają Lubię ten kolor

A z cisami poczekałabym do czerwca. teraz mogą być osłabione.