Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

Anda 22:33, 07 maj 2018

Witaj Violu, jakie super zakupy. Z róż będziesz zadowolona. Benjamin Britten jest kompletnie bezproblemowy. Na Emmę choruję od lat, ale miejsca brak. Będę oglądać ją u Ciebie Widzę jeszcze Darcey Bussel i Williama. Jakie jeszcze kupiłaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
violaskom 22:40, 07 maj 2018

Anda napisał(a)
Witaj Violu, jakie super zakupy. Z róż będziesz zadowolona. Benjamin Britten jest kompletnie bezproblemowy. Na Emmę choruję od lat, ale miejsca brak. Będę oglądać ją u Ciebie Widzę jeszcze Darcey Bussel i Williama. Jakie jeszcze kupiłaś?

Boscobel, Winchester Cathedral, Lion Rose 2 szt,
U mnie z miejscem też kiepsko, ale parę mi wypadło tej zimy i robię nowe rabaty.
Dorobiłam się też nowej pergoli. Czy możesz mi polecić jakieś odmiany , takie które by miały dość wiotkie pędy by można było podczepić pod łuk?
Anda 22:50, 07 maj 2018

Piękne róże Angielki na dodatek ślicznie pachną.

Pod łuk pergoli może być Rosengarten Zweibrücken, Veilchenblau, Ghislaine de Feligonde, Perennial Blue, Guirlande d’Amour, Camelot i trochę bardziej sztywna Florentina. Miękkie pędy mają ramblery, ale są one przeważnie duże i często kwitną tylko raz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
violaskom 22:56, 07 maj 2018

Ten łuk jest wyjątkowo słabej jakości. M mi go wzmocnił, ale sztywnych pędów to on nie wytrzyma. Florentinę, Perennial blue, Ghislaine mam, a Veilcheblau zdaje się, że kwitnie tylko raz. Zaraz sprawdzę pozostałe różyczki, bo ich nie znam.
gosika67 22:58, 07 maj 2018

To czeka Cię robota, zakupy widzę udane, a daleka nie widzę jakie róże.W ub, tygodniu taką piwonię oglądałam we Wrocławiu w ogrodzie botanicznym, cudeńko. Twoja nie odbiega od tamtych, tym bardziej,że pierwszy raz Ci kwitnie.
violaskom 23:14, 07 maj 2018

gosika67 napisał(a)
To czeka Cię robota, zakupy widzę udane, a daleka nie widzę jakie róże.W ub, tygodniu taką piwonię oglądałam we Wrocławiu w ogrodzie botanicznym, cudeńko. Twoja nie odbiega od tamtych, tym bardziej,że pierwszy raz Ci kwitnie.

Te róże to:
Big Purple
Benjamin Britten
Lady Emma Hamilton
Dercey Bussel
William Shakespeare
Boscobel
Winchester Cathedral
Lion Rose 2szt i jeszcze dwa fioletowe powojniki
gosika67 23:16, 07 maj 2018

Nie mam żadnej, ale niektóre nazwy znam, pokazuj jak będą kwitły, ja też nabyłam kilka sztuk. Pozdrawiam. Jak posadzisz, to jestem ciekawa Twojej różanki.
violaskom 23:19, 07 maj 2018

Anda napisał(a)
Piękne róże Angielki na dodatek ślicznie pachną.

Pod łuk pergoli może być Rosengarten Zweibrücken, Veilchenblau, Ghislaine de Feligonde, Perennial Blue, Guirlande d’Amour, Camelot i trochę bardziej sztywna Florentina. Miękkie pędy mają ramblery, ale są one przeważnie duże i często kwitną tylko raz.
No to mam teraz problem co wybrać. Nie wiem jak to się stało, że nie znałam Guirlande d’Amour. Widzę, że to róża Lensa, a ja kupuję wszystko Lensa co mi wpadnie w ręce. Camelot widzę, że ma ADR, a Rosengarten Zweibrücken też wyglada fajnie i bardzo lubię ten kolor.
violaskom 23:21, 07 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Nie mam żadnej, ale niektóre nazwy znam, pokazuj jak będą kwitły, ja też nabyłam kilka sztuk. Pozdrawiam. Jak posadzisz, to jestem ciekawa Twojej różanki.

Gosiu, Ty kiedyś pokazywałaś piękną różę na płocie. Czy znasz jej nazwę, czy to NN?
sylwia_slomc... 23:24, 07 maj 2018

Piękne zakupy i piwonia drzewiasta