Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

violaskom 23:43, 07 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne zakupy i piwonia drzewiasta

Sylwia u Ciebie to dopiero jest kolorowo. U mnie mało kwitnie, trochę tulipanów i ta jedna piwonia. Chyba ją nastraszyłam, że skończy na kompostowniku czyli za płotem. Przez 3 lata nie było ani jednego kwiatka.
Anda 18:49, 08 maj 2018

violaskom napisał(a)
No to mam teraz problem co wybrać. Nie wiem jak to się stało, że nie znałam Guirlande d’Amour. Widzę, że to róża Lensa, a ja kupuję wszystko Lensa co mi wpadnie w ręce. Camelot widzę, że ma ADR, a Rosengarten Zweibrücken też wyglada fajnie i bardzo lubię ten kolor.

No to jestem bardzo ciekawa którą wybierzesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
violaskom 21:03, 08 maj 2018

Anda napisał(a)

No to jestem bardzo ciekawa którą wybierzesz

To pewnie będzie zależało co znajdę w szkółkach. Tych róż nie znałam, to pewnie ich w szkółkach nie widziałam.
Dzisiaj kupiłam trochę bylin. Czy ty masz u siebie scabiosę i knautię? Jestem ciekawa Twojej opini. Kupiłam parę odmnian i nie wiem czego mogę się spodziewać.
violaskom 21:10, 08 maj 2018

Dzisiaj kupiłam byliny:
Nepeta racemosa Superba 3 szt
Veronica First Love 3 szt
Veronica Firs Choice 3 szt
Perovskia Silvery Blue 2 szt
Scabiosa columbaria Barocca 3 szt
Scabiosa columbaria Mariposa Blue 3 szt
Campanula Pyramidalis Lavender Blue 3 szt
Rudbeckia Garden SmileyZ 3 szt.
Knautia Mars Midget 2 szt
Veronica longifora Marietta 4 szt
Przed posadzeniem chętnie poznam opinie na temat tych roślin.
Dorota123 21:51, 09 maj 2018

Tulipany masz piękne, bardzo lubię te pełne. Obwódka z pomarańczowych bratków robi wrażenie, już mi się bardzo podoba. Rubens pięknie się pyszni na białej kratce i podkreśla urok całego ogrodu. Pozdrawiam
ElzbietaFranka 00:32, 10 maj 2018

violaskom napisał(a)
Dzisiaj nie wytrzymałam i pojechałam na zakupy. Tym razem nie do R, zrażona przygodą Eli.
Dzisiejsze zakupy.

A ty wiesz, ze napisalam do nich w niedziele i nie ma odzewu.
Tak samo mialam z Rozarium w zeszlym roku przyszla paczka z rozami i wszystkie byly z ziemia wymieszane. Napisalam wyslalam foty i zadnej reakcji.
Doniczki powkladane do paczki bez zabezpieczenia.

Jednak dobra firma rozana to Ćwiek i Hyzy.

Piekne nabytki. I zobacz jakie dorodne. U mnie obok w szkolce tez takie ladne sprzedaja, ale nie zawsze maja to co chce.
To jest taka szkolka pod klienta miastowego balkonik obsadzic, ale tez i znawcy przyjezdzaja. Mozna roznych ludzi poznac i to z swiecznika.
anpi 01:00, 10 maj 2018

violaskom napisał(a)

Wiolu to Montana,ile ma lat?Ślicznie wygląda na tej pergoli
violaskom 20:36, 10 maj 2018

anpi napisał(a)

Wiolu to Montana,ile ma lat?Ślicznie wygląda na tej pergoli

Tak, to Rubens. To jego 3 sezon. W pierwszym nie kwitł w ogóle, w tamtym roku trochę a w tym sezonie wygląda całkiem dobrze. Nawet się nie spodziewałam, że tyle będzie miał kwiatów.
violaskom 20:48, 10 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

A ty wiesz, ze napisalam do nich w niedziele i nie ma odzewu.
Tak samo mialam z Rozarium w zeszlym roku przyszla paczka z rozami i wszystkie byly z ziemia wymieszane. Napisalam wyslalam foty i zadnej reakcji.
Doniczki powkladane do paczki bez zabezpieczenia.

Jednak dobra firma rozana to Ćwiek i Hyzy.

Piekne nabytki. I zobacz jakie dorodne. U mnie obok w szkolce tez takie ladne sprzedaja, ale nie zawsze maja to co chce.
To jest taka szkolka pod klienta miastowego balkonik obsadzic, ale tez i znawcy przyjezdzaja. Mozna roznych ludzi poznac i to z swiecznika.

Ela, wydaje mi się, że Rosarium się tak rozrosło tzn. pracuje tam tak dużo ludzi, że nie panują nad jakością. Kiedyś to była bardziej rodzinna firma i wtedy wszystko mieli na oku. Chyba pracownicy nie panują nad zamówieniami. Ja swoje róże kupiłam w Centrum Ogrodniczym. Oczywiście też wybierałam z tego co jest. Strasznie jestem ciekawa kwitnienia Twoich róż. Ja po te pomarańczowe wyruszę w trakcie kwitnienia róż. Wtedy chyba najlepiej wybrać kolor. Na pomyłki nie mam już za bardzo miejsca.
violaskom 20:52, 10 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Tulipany masz piękne, bardzo lubię te pełne. Obwódka z pomarańczowych bratków robi wrażenie, już mi się bardzo podoba. Rubens pięknie się pyszni na białej kratce i podkreśla urok całego ogrodu. Pozdrawiam

Dzięki Dorotko. Ja mam wrażenie, że my mamy bardzo podobny gust. Mamy prawie te same rośliny, donice itd. Oczywiście mój ogród jest młodszy i mam mniej drzew, ale widzę bardzo dużo podobieństw.