Sylwia u Ciebie to dopiero jest kolorowo. U mnie mało kwitnie, trochę tulipanów i ta jedna piwonia. Chyba ją nastraszyłam, że skończy na kompostowniku czyli za płotem. Przez 3 lata nie było ani jednego kwiatka.
To pewnie będzie zależało co znajdę w szkółkach. Tych róż nie znałam, to pewnie ich w szkółkach nie widziałam.
Dzisiaj kupiłam trochę bylin. Czy ty masz u siebie scabiosę i knautię? Jestem ciekawa Twojej opini. Kupiłam parę odmnian i nie wiem czego mogę się spodziewać.
Tulipany masz piękne, bardzo lubię te pełne. Obwódka z pomarańczowych bratków robi wrażenie, już mi się bardzo podoba. Rubens pięknie się pyszni na białej kratce i podkreśla urok całego ogrodu. Pozdrawiam
A ty wiesz, ze napisalam do nich w niedziele i nie ma odzewu.
Tak samo mialam z Rozarium w zeszlym roku przyszla paczka z rozami i wszystkie byly z ziemia wymieszane. Napisalam wyslalam foty i zadnej reakcji.
Doniczki powkladane do paczki bez zabezpieczenia.
Jednak dobra firma rozana to Ćwiek i Hyzy.
Piekne nabytki. I zobacz jakie dorodne. U mnie obok w szkolce tez takie ladne sprzedaja, ale nie zawsze maja to co chce.
To jest taka szkolka pod klienta miastowego balkonik obsadzic, ale tez i znawcy przyjezdzaja. Mozna roznych ludzi poznac i to z swiecznika.
Tak, to Rubens. To jego 3 sezon. W pierwszym nie kwitł w ogóle, w tamtym roku trochę a w tym sezonie wygląda całkiem dobrze. Nawet się nie spodziewałam, że tyle będzie miał kwiatów.
Ela, wydaje mi się, że Rosarium się tak rozrosło tzn. pracuje tam tak dużo ludzi, że nie panują nad jakością. Kiedyś to była bardziej rodzinna firma i wtedy wszystko mieli na oku. Chyba pracownicy nie panują nad zamówieniami. Ja swoje róże kupiłam w Centrum Ogrodniczym. Oczywiście też wybierałam z tego co jest. Strasznie jestem ciekawa kwitnienia Twoich róż. Ja po te pomarańczowe wyruszę w trakcie kwitnienia róż. Wtedy chyba najlepiej wybrać kolor. Na pomyłki nie mam już za bardzo miejsca.
Dzięki Dorotko. Ja mam wrażenie, że my mamy bardzo podobny gust. Mamy prawie te same rośliny, donice itd. Oczywiście mój ogród jest młodszy i mam mniej drzew, ale widzę bardzo dużo podobieństw.