Gardenarium
20:25, 01 mar 2019
Kobiecie
chodzi o wyprowadzenie ze starego krzewu i napisałam żeby poczekała 10 dni. Radykalne cięcie gdy cieplej.
Jeśli były cięte po zeszłorocznych przyrostach to nie tniemy bo nie ma potrzeby.
Nie tniemy.
A jak jest potrzeba to tniemy w marcu.
Wszystko zależy od tego, jak wygląda bukszpan i jakiego rodzaju ma być cięcie.
Nie wiem, czemu nie dowierzasz, wszak tniemy przed rozpoczęciem przyrostu wiosennego a drugie cięcie po zakończeniu przyrostów czyli końcem czerwca.
Ja miałam kilka zapomnianych, co miały po 15 cm czupryny to ciachnęłam, a kiedy niby mam ciąć takie właśnie, jak zaczną rosnąć? To byłoby już za późno
W bukszpanowym nic nie tnę, bo wszystkie są idealne. To nie ma po co szarpać.

Jeśli były cięte po zeszłorocznych przyrostach to nie tniemy bo nie ma potrzeby.
Nie tniemy.
A jak jest potrzeba to tniemy w marcu.
Wszystko zależy od tego, jak wygląda bukszpan i jakiego rodzaju ma być cięcie.
Nie wiem, czemu nie dowierzasz, wszak tniemy przed rozpoczęciem przyrostu wiosennego a drugie cięcie po zakończeniu przyrostów czyli końcem czerwca.
Ja miałam kilka zapomnianych, co miały po 15 cm czupryny to ciachnęłam, a kiedy niby mam ciąć takie właśnie, jak zaczną rosnąć? To byłoby już za późno

W bukszpanowym nic nie tnę, bo wszystkie są idealne. To nie ma po co szarpać.
Instagram Ogrodowiska