Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

yolka 19:52, 21 lis 2014

A więc jestem, okazuje się, że w Twoim ogrodzie bywałam cichaczem, pamietam mur oporowy i piwniczkę (też mam tylko zaglębiona w gruncie w 2/3 wysokości), lubie takie kamienne rozwiązania, Śliczny ogród, a ogrodnicy widać, że z odadniem oddaja się tej pasji. Bedę zaglądać od czasu do czasu jeśli pozwolisz Pozdrawiam
mira 20:09, 21 lis 2014

Marzenko ten trawnik na tarasie bomba - chyba tam żaden kret się nie dostanie,
jak oglądam zdjęcia jesienne to dochodzę do wniosku że jesień ładniejsza od wiosny
wolę te rudości i złota niż ckliwą kwietniową zieleń - tylko mnie w kwientiu nie pytaj czy ładnie
nicol21 19:49, 24 lis 2014

Cudowne widoki!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
babka 21:48, 25 lis 2014

Bywam tu od tak dawna, że nie pamiętam od kiedy. Podziwiałam Twój ogród na długo zanim się zalogowałam na forum i to chyba prócz Danusiowego przez dłuższy czas był jedynym ogrodem jaki podglądałam
Niesamowite doznania mi serwujesz od zawsze Każdy zakątek tak spójny z krajobrazem a krajobraz tak piękny ! PODZIWIAM
Wybacz śmiałość i to że wtargnęłam tu nieproszona Pozdrawiam Serdecznie
marzena 18:00, 26 lis 2014

pozdrawiam Was, Malgosik, yolka, mira, nicol i babka
zapraszam nadal

yolka, no sama nie wiem, jak to się stało, ze obecnie ogród jest moją pasją, przez wiele lat nic na to nie wskazywało, miło mi, że zajrzałaś

mira, obawiam się, że dla kretów nie ma problemów z dostaniem sie gdziekolwiek...oby jednak nie zaczęły odwiedzać tego tarasu z nową trawką
dobra, nie będę Cię pytać o nic w kwietniu

nicol i Malgosik , dzięki

Ola ( babka), no szalenie mi miło ! ale ( piszę szczerze)naprawdę nie zasłużyłam na te słowa...po prostu lubię swój ogród, staram się go stale projektować ( to przy rozmiarach mojego ogrodu proces nie kończący się) tak, aby całość tej olbrzymiej przestrzeni dobrze ( wg mnie) się prezentowała trochę się tym bawię i stosuję różne sposoby komponowania rabat, jednocześnie nie mam ambicji aby gromadzić/kolekcjonować jakieś 'perełki' ( może kiedyś sie to zmieni ?), obecnie ważne jest dla mnie aby powstawały ciekawe linie widokowe, na ile mi się to udaje można oceniać
Ola, dzięki za te miłe słowa, pozdrawiam
babka 18:33, 26 lis 2014

Przestrzeń nieprzemierzona rzeczywiście ale daje możliwości a Ty ładnie ją ubierasz i moją opinię podtrzymuję ... u Ciebie jest po prostu ŁaŁ
marzena 18:41, 26 lis 2014

na wiosnę mam zamiar wykonać rabatę bylinową przy murze ( muszę go zmierzyć, ale chyba ma dł 15 m) od strony południowej... w obecnej chwili rosnie tam już trochę bylin i są pnącza na murze ( bluszcz, trzmielina ( zaczęła sie nagle piąć ), wisteria, powojnik, wiciokrzew japoński)

tak wygląda ta półokrągła rabata in statu nascendi ...jest wymierzona, przekopana, reszta prac będzie na wiosnę...

i widok na tę powstającą rabatę z przeciwnej strony...

AgnieszkaW 18:43, 26 lis 2014

Marzenko, pięknie będzie Co na tej rabacie planujesz posadzić, zdradzisz pomysły?
marzena 19:03, 26 lis 2014

Agnieszko, no mam pewne pomysły, ale mam także jeszcze całą zimę na przemyślenia i pooglądanie rabat angielskich dla inspiracji
właśnie widziałam u Miry taką rabatę ale przy murze ceglanym...
proszę także o rady
na początek mam zamiar wykonać obwódkę bukszpanową wokół tej rabaty aby nawiązać do wielu takich mini żywopłocików bukszpanowych w moim ogrodzie....
Joku 19:55, 26 lis 2014

marzena napisał(a)

Pięknie się prezentuje mur porośnięty pnączami. Będę kibicować powstawaniu rabaty.
Zaciekawiło mnie iglaste drzewo rosnące w głębi przed rzędem iglaków a metasekwoją. Co to?