Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Beata73 07:31, 18 cze 2013

Dziewczyny spać nie możecie
popcorn 09:00, 18 cze 2013

Aniu, dzięki za info, karteczki gdzieś tam są w kopczyku, ale ta chyba rzeczywiście była NN z bazarku, podciągnęłam ją pod Eden... Eden w takim razie chyba (jeszcze?) nie kwitnie... fajnie że zaglądasz

Marzenko - popieram! Mój M też nie lubi leżakować, więc zwiedzamy razem Tylko Młoda musi dzielnie wytrzymywać przemieszczanie się autokarami...

Kasiu, no, trochę za gęste, rośnie wszystko jak szalone. Mus szybko kupować i robić działkę obok, to tylko 350m2, ale ile roślin mi się tam zmieści! Jupi!

Będzie tak, szkic Magnolii:
popcorn 09:29, 18 cze 2013

Aniu - moim zdaniem ta moja różyczka to Queen of Sweden. Dziękuję za identyfikację!

Graham Thomas szaleje Nie przepadam za żółtymi kwiatami, róże też nie bardzo mi się podobają, ale Graham Thomas wygląda fajnie moim zdaniem

popcorn 09:32, 18 cze 2013

Czosnki

te Schuberta muszę rozsadzić, nie przewidziałam że mają takie wielkie głowy

Kolejne róże na froncie:

Mozart:

William Shakespeare:

I moje malutkie zawilce obok Pomponelli (wiosenny zakup, nie zanosi się na kwiaty niestety..)

renatamama3 10:09, 18 cze 2013

Róże piękne,najbardziej ,chyba lubię różo i białe .A żółtego nie lubię,ale w ogrodzie tak ,fajnie daje radość na rabatach ,takie słoneczko.pozdrawiam upalnie.
popcorn 10:14, 18 cze 2013

Renatko mam tak samo, ale ta rabata od wschodu, z różnokolorowymi żurawkami i żółtymi różami może być na razie, póki jakichś zmian nie wymyślę

pozdrawiam!
Margarete 10:38, 18 cze 2013

Hej Karola,
ale zasuwa ten twój watek, nie moge nadążyc. Róże piekne, najbardziej podoba mi sie ta jasnopomarańczowa, rozetkowa - jakos taka na N sie nazywała, nie pamietam. Poza tym piekny ten twój cały "ogródkowy busz", wszystko kwitnie, dorodne, ciasno, to chwasty nie maja gdzie rosnąć...
Ta czerwono- amarantowa róża William Shekspeare tez bedzie sliczna, lubie takie róże w zdecydowanych kolorach, chociaz ta bladoróżowa delikatna tez ma swój urok.
Plany wyjazdowe sobotnie aktualne, zadzwonie do ciebie dzis wieczorem albo jutro to umówimy sie szczegółowo.
Miłego dnia!
renatamama3 10:45, 18 cze 2013

Karola ,ja tylko lubię w tych kolorach najbardziej,też mam pomieszane ,i nie planuje tego zmieniać.
popcorn 10:47, 18 cze 2013

Hej Małgosiu! no to siup, jedziemy! Napisz proszę gdzie i o której w sobotę!

Ta pomarańczowa Ninette chyba mi się podoba, ale szkoda że jest pomarańczowa, nie przepadam za tym kolorem. Do przeniesienia na jesień (pewnie do Teściowej chyba że do żółtych róż jakoś dopchnę... zobaczymy. Mam tam jeszcze jedną, Monica, też pomarańczowa ale wielkokwiatowa, ta mi się nie podoba wcale Też do przeniesienia...ech
Busz jest fajny, im ciaśniej tym mniej chwastów, ale czasem niektóre rośliny muszę przetrzebić bo włażą na te z mniejszą przebojowością

pozdrawiam!
Asisko_2005 12:52, 18 cze 2013

popcarol zmienilaś fotkę i ciebie nie poznałam.