Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:50, 07 lip 2013

Bożenko konie na ten rok się skończyły, teraz jesteśmy pod Augustowem. Najwyżej jeszcze we wrześniu podjedziemy na kucyki z Młodą. Czmu się martwisz o wnuczkę? Krzywdę może sobie zrobić na milion innych sposobów...

Agatko; jeździć nie umiemy, stąd pan nas prowadza, samej bym się bała Chociaż i tak dobrze - konia nie trzyma za uzdę, (wcześniej jeździliśmy na lonży); sami mamy wodze w dłoniach, za wyjątkiem Młodej. Wakacje udane, polecam

Wracam się lenić
Taką różę sobie kupiłam w Chojnicach:
Margarete 23:39, 07 lip 2013

Cześc Karolina,
nie zagladałam na twój wątek .. bo wiedziałam, że wyjechałaś..... ale twój wątek żyje swoim własnym życiem, bez ciebie... i zdjecia aktualne z ogrodu się pojawiają........no, no,no
Fajne fotki wakcyjne, zazdroszcze bo ja czekam na urlop w sierpniu.....
Wielu wrażeń i udanego dalszego wypoczynku
mira 23:46, 07 lip 2013

Karola dzięki za kwiatucha

odpoczywaj , fajnie masz , zdjęcia ekstraśne i te na koniach super

ciekawa jestem dalszych bo ja nie na wakacjach

miłego urlopowania
Milka 12:30, 08 lip 2013

popcarol napisał(a)
hej Dziewczyny!

net chodzi z taką szybkością, że nie miałam cierpliwości... dzisiaj się doczekałam wreszcie Zasięgu tu prawie nie ma, do najbliższej miejscowości 4 km, cudnie cicho (gdyby nie dzieciaki szalejące
Anitko, dzięki za fotki, może akurat wybyli... no nic:/ Juki pierwszy raz zakwitły, nawozu nie dawałam, za to ekstra sucho mają, rosną na 50 cm warstwie ziemi nad szambem,,, i chyba im pasuje

Bożenko to jakiś cud, bo tu zupełnie nie ma komarów, susza była okropna do tej pory.
Ula. Pogoda? W sumie ok, gorąco w ciągu dnia, Młoda się kąpie, a po południu przelotny deszczyk/ burza, odświeżający powietrze. Chodzimy po lesie, jeździmy konno, Młoda na kucyku. Karmimy konie, kucyki, króliki, a wszelkie odpadki Młoda nosi kurom. Pracuję nad M, jak nam się aerały powiększą chcę odkupić od Kasi 10 kurek - silki miniaturki
Wczoraj cały dzień w kajaku, z przerwą na ognisko. Bardzo fajnie, chociaż zastanawiam się jak tam mój ogródek mam nadzieję Ania podleje co jakiś czas... u nas podobno nie spadła ani jedna kropla deszczu i jest pod 30 stopni... ech...

odpoczywamy Jeszcze jutro i w sobotę jedziemy z Pomorza (Bory Tucholskie/zaborski Park Krajobrazowy) pod Augustów, na naszą stałą miejscówkę.

To macie rewelacyjne wakacje, bez komarów i tyle atrakcji ogród sobie poradzi, korzystaj i wypoczywaj nowa róża śliczna
AniaDS 12:51, 08 lip 2013

Ale fajnie wyglądacie, na każdym zdjęciu widać, że świetnie się bawicie .
Pozdrawiam ciepło, oby tak dalej pogoda i cała reszta dopisywała .
popcorn 13:07, 08 lip 2013

Hej! Ale mi miło że zaglądacie

Małgoś - no widzisz, my też zawsze druga połowa sierpnia, ale teraz musiałam iść na kompromis z kolegą- ktoś z nas musi być w pracy - a On sobie zaplanował wyjazd w sierpniu... przynajmniej pogodę mamy i wypoczywamy M po powrocie składa wypowiedzenie w pracy bo dostał lepszą propozycję i już się sresuje... ech

Mireczko, jakoś teraz nie robimy zbyt wielu fotek, "stare smieci" - jeździmy tu od ponad 10 lat ale coś wstawię, na pewno

Irenko, tutaj już komary są, ale są na szczeście siatki w oknach bo byśmy się podusili... jest super
Do Ani sąsiadki zapomniałam numeru, został w starym telefonie, ech... więc nie mam jak zadzwonić...ale mam nadzieję roślin mi nie zasuszy, obiecała podlewać, ja za chwilę będę podlewać u niej - też wyjeżdżają na 2 tygodnie. Teściowie przyjeżdżają, wstąpią i podleją jakby co, bo mają zabrać rowerek dla Młodej i ją przejmują - zostaje z nimi do końca lipca na wakacjach

Aniu, dziękuję Wszystko super, urlop się udaje

buziaki!
Milka 13:10, 08 lip 2013

To jak wrócisz bez Gabi, wszystko nadrobisz
u mnie w domu wszędzie są moskitiery, inaczej zero życia byłoby!
ka1sia 13:13, 08 lip 2013

No i to są wspaniałe wieści buziaki, Karola
popcorn 13:16, 08 lip 2013

2 tygodnie bez Młodej, Irenko, rewolucja w ogródku się szykuje!! Będę miała mnóstwo czasu codziennie bo normalnie o 16tej kończę pracę, jadę po Młodą, małe zakupy i wracam na 18tą... obiado-kolacja, jest 19ta, godzinkę ogródkowania max. i bajka na dobranoc... i potem nawet jeśli - jak teraz - nie jest ciemno, to komary gryzą jak wściekłe

U nas jest wentylacja mechaniczna, więc mam zakaz otwierania okien, moskitier brak, ale są niepotrzebne, świeże powietrze jest wtłaczane do domu, super sprawa. A nie chciałam się zgodzić z powodu cięcia kosztów... Buziaki!
popcorn 13:16, 08 lip 2013

Kasia, buziaki!