Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agata_chrosc... 20:09, 08 lip 2013

popcarol napisał(a)
Hej Dziewczyny!

Agatko, jak się będziecie wybierać, daj znać, wybierzemy się z Wami! My moze w przyszłym roku tydzień tak spędzimy. Spływałam kajakiem z moim M (wtedy jeszcze nie M) - po tygodniu - Krutynia na Mazurach, Brda na Pomorzu i Biebrza tutaj gdzie teraz jsteśmy. Zdecydowanie Brda wybrywa Najmniej ludzi, sporo zorganizowanych pól biwakowych/kempingowych/namiotowych, czysto, cicho, piękne widoki
Ewo, dzięki! Fajnie jest Gorąco! Idziemy się kąpać

Bożenko, mam nadzieję że krzywdy sobie nie zrobi! Będzie dobrze!!

Karola! Z największa przyjemnością! Ja też standardowo po Krutyni, Czarnej Hańczy i Brdzie. Brda jest super, bez dwóch zdań. Ale i Czarna Hańcza niezła. Krutynia też piękna tylko nieco zaturyszczona. nasze królewny w podobnym wieku więc stworzenie takiej grupy kajakowej to dokładnie to, o czym marzę
Magda70 21:48, 08 lip 2013

Karola...Ty na urlopie a wątek szaleje...
Ale miło się czyta...
popcorn 08:40, 09 lip 2013

Ula - teraz mam zasięg, więc, czasem, z nudów, zagladam Młoda szaleje całymi dniami z kuzynami, gotujemy z bratową co 2gi dzień na zmianę (dzisiaj Jej dzień), więc mam duuużo wolnego czasu

Agatko, super! To może Wda? Blisko Brdy, te same okolice, a rzeczka mniejsza i nowa dla nas obu Zgadamy się w przyszłym roku, opracujemy rasę, ok? Ale fajnie

Magdo, zapraszam

Dzisiaj zachmurzenie częściowe, słonko strajkuje Mam nadzieję chwilowo
Miłego dnia!
agata_chrosc... 09:20, 09 lip 2013

Agatko, super! To może Wda? Blisko Brdy, te same okolice, a rzeczka mniejsza i nowa dla nas obu Zgadamy się w przyszłym roku, opracujemy rasę, ok? Ale fajnie

to ja rozumiem! konkrety! jasne, że się zgadamy. będzie super!

popcorn 12:58, 09 lip 2013

Agatko - super

U nas znowu skwar, smażymy się Biebrzą za oknem spływają kajakami i tratwami, smażą się bardziej
Ciekawe jak mój ogródek. Bym już wróciła, do ogródka, nie do pracy
Margarete 16:35, 09 lip 2013

Ja też do kajakomaniaków należę... bosko jest pokonywac kajakiem rzeki, jeziora... Krutynie kocham .. ale nie w sezonie głównym urlopowym - wtedy to szaleństwo, ludzi jak na Piotrkowskiej, krzyki, hałasy - koszmar. My staralismy sie wyskakiwac na Krutynię na Boże Ciało na długi weekend, pod warunkiem,że wypadało w czerwcu i dawało sie już spac w namiocie ..... albo koniec sierpnia/poczatek wrzesnia. Wtedy jest tam bosko, można smakowac ciszę, zielono, slicznie, ptaki na wyciągniecie ręki. Żeglowac tez lubie - w tym roku znów będe na żaglówce spedzac sierpniowy urlop ale na pewno choc na jeden dzien wsiade do kajaka - to zupełnie inna przyjemnośc pływania jest. Oba sposoby spędzania czasu nad woda kocham....i żeglarstwo i kajaki...
Mam grupe przyjaciół tu u siebie, którzy maja własny sprzęt i przyczepkę do przewozu kajaków więc czasem wyskakujemy na całą niedziele na pobliską Grabie, Wartę czy nawet Widawkę (ostatnio sie tam zwodowałam w okolicach Szczercowa- pierwszy raz na tyle pływania po tylu róznych rzekach a tu najbliżej domu na małej rzeczce.... ale cóz - bywa i tak )
Karola - polecam kajaki ! Byle z głową, dzieci zawsze w kapokach, w razie pogorszenia pogody nie pływamy bo walka z falą i wiatrem na kajaku jest z góry przegrana. Pozdrawiam i kończe bo o pływaniu mogłabym tak nadawac i nadawać....
Miłego odpoczywania !
eliza3 16:51, 09 lip 2013

popcarol napisał(a)

U nas znowu skwar, smażymy się Biebrzą za oknem spływają kajakami i tratwami, smażą się bardziej
Ciekawe jak mój ogródek. Bym już wróciła, do ogródka, nie do pracy

Ale masz fajnie, ja przed urlopem, ale w ogródku też mam fajnie... ciepło, a to lubię najbardziej.
Wcale się nie dziwię, że poleniłabyś się troszkę na własnym trawniku, ale lato jeszcze się nie kończy, a urlop rzecz święta Bardzo potrzebny, aby spojrzeć na wszystko z dystansu i wrócić z naładowanymi akumulatorami
popcorn 18:13, 09 lip 2013

Małgosiu, po powrocie uśmiechnę się do Ciebie po namiary, bo zabralibyśmy kuzynów Młodej na początekna parę godzin, Grabia czy Widawka moze być Rzeką podczas wiatru nie jest źle, ale już przepłynąć jezioro mniej zabawnie... Krutynię znam tylko z wakacyjnej pory, porażka; a niestety póki Młoda szkoły nie skończy, tylko lipiec i sierpień wchodzi w grę...

Ela, jeszcze zdążę polenić się u siebie, za parę dni wracamy (Młoda zostaje na 2 tyg kolejne, Babcia z Dziadkiem dojadą w weekend). Do końca roku zero urlopu, moze dzień czy dwa przy okazji 15go sierpnia (czwartek, więc piątek wolny i mamy długi weekend. I w listopadzie, ale wtedy pogoda nie ta

Więc do konca lipca będę szaleć ogródkowo, przekopywać się przez trawnik - znowu kilka taczek darni zdejmę, przed cisowym żywopłotkiem od sąsiada (zamierzam tam sadzić w rzędzie róże) i za różanym żywopłotem (na nowej działce) - na czarne maliny które zamierzam zamówić
Tamże posadzę też kilka ukorzenionych własnoręcznie jeżyn i będzie pyszny szpaler za dwa, trzy lata

Jutro środa... ech... ale we czwartek wstajemy raniutko i jedziemy do Suchowoli - ciekawa miejscowość, geometryczny środek Europy i fajny rolniczy targ od bladego świtu (ok 9 rano się zbierają do domów). Zwykle coś fajnego wypatrzę, a jeśli nie, to przynajmniej kupimy owoce, ser Koryciński (mniam), chleb od babci na zakwasie i takie tam
popcorn 20:06, 09 lip 2013

mira 20:58, 09 lip 2013

Karola jak wrócisz to ciekawa jestem Twoich martagonów - ja kupowałam w marcu a Ty niedawno? łał
na razie wakacjuj się, bo równowaga w ogrodzie musi być czyli wypoczęty ogrodnik i stęskniony za grzebaniem w ziemi - wtedy inna perspektywa widzenia jest !