Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:13, 10 lip 2013

robi się! Dzisiaj przymusowo parę godzin w domu, bo chłopaki wirują miód (będzie pyszny i świeżutki, akurat planowałyśmy upiec racuszki drożdżowe)

buziaki
popcorn 11:36, 10 lip 2013

Nowa porcja fotek, spod Augustowa tym razem

popcorn 11:44, 10 lip 2013

No właśnie. Gdyby ktoś chciał przyjechać, pierwsze 3 tyg sierpnia są wolne, cały dom do dyspozycji. Minimum 4 osoby, max. 9 osób, 4 pokoje (3x2 osobowe, 1x 3osobowe). 50 zł/osobę, dziecko 25 zł/dobę.
2 kuchnie do dyspozycji, można sobie gotować lub wykupić obiady u znajomej gospodyni. Rzeka Biebrza praktycznie za płotem.

Do dyspozycji canoe, rowery, grill, kominek, rzeka za plotem, na Litwe blisko, dobrze zobaczyc Biebrze i Rospude przed ich zabetonowaniem
Miejscowość Jagłowo, ok 30 km na południe od Augustowa:

Cisza i spokój, w gospodarstwie niedalekich sąsiadów którzy domem się opiekują można kupić mleko, sery, warzywa, jajka.
Dom:

W imieniu Teściów zapraszam, prosze o info na priv gdyby ktoś chciał przyjechać
renatamama3 12:01, 10 lip 2013

Karola fajowe wakacje ,chlebek piecze moja sąsiadka ,czasem częstuje.Ja czasem też piekę mniam.Domek z niebieskimi okiennicami uroczy.Kajaki to fajna sprawa ,mój synuś będzie brał we wrześniu udział w zawodach ,córa prawdopodobnie też ,trener czeka na decyzję czy będą brały udział dziewczynki ,bo jejt ich w polsce jak na lekarstwo.pozdrawiam
popcorn 13:16, 10 lip 2013

Hej Renatko! Kajaki fajna sprawa chlebek domowy, mniam Mój M czasem piecze, ale rzadko mu się chce
Miodu nie ma to pierwsze wirowanie w tym sezonie miało być, ale pszczół jak na lekwrstwo (uciekły/zginęły?). Miód jest, ale chłopaki zdecydowali że zostawią - sporo małych pszczółek jest, muszą mieć co jeść. Trudno, mamy jeszcze słoik przywieziony w poprzednim tygodniu, wystarczy.
pozdrawiam!
ka1sia 15:28, 10 lip 2013

To rozumiem, to są wakacje! Karolcia, żyć nie umierać Buziaki zostawiam, odpoczywaj
popcorn 20:08, 10 lip 2013

Kasia, jeszcze tylko 3 dni, buu... no ale co robić, mus wracać do rzeczywistości... ech...
Margolka 14:02, 11 lip 2013

Pięknie tam )) Ja się zbieram teraz (tylko na weekend) do równie ładnego, mam nadzieje, miejsca Mam nadzieje, że też troche odpocznę
Co do zamówienia, to ja nic nie chcę. Tzn. chciałabym, ale nie bardzo mam miejsce na nowe rosliny
Pozdrawiam ciepło :*
popcorn 14:55, 11 lip 2013

Hej Małgoś! A gdzie się wybierasz? Odpocznij!
Z zamówieniem chya poczekam do jesieni, Anitka ma dobry pomysł - maja w sprzedaży też jabłonki kolumnowe które 2 szt bym chciała, ale kopane z gruntu i wysyłka w październiku... więc chyba poczekam A z miejscem... Ty nie masz miejsca? Przyjedź do mnie

Dzisiaj wstaliśmy raniutko, dzieciaki obudziłam o 7mej, nawet nie pisnęły, cichutko się ubrały i pojechaliśmy do Suchowoli na targ. Naoglądaliśmy się prosiaczków, kaczuszek, królików, zielononóżek itp; sprzęty gospodarskie były w wielkiej ilości, części przeznaczenia się nie domyśliłam były np drewniane przyrządy do ubijania śmietany na masło, wyplatane koszyki z okolicy. Kupiliśmy lokalny ser koryciński, chleb od gospodarza z kminkiem, owoce i parę koszulek dla dizeciaków, bo brudzą się z prędkością światła, a zostają z Dziadkami jeszcze 2 tyg

miłego dnia!
popcorn 19:45, 11 lip 2013

2 migawki z egzotycznej części targu

Dzieciaki ze zwierzakami

Słodkie kaczuszki:

I zielononóżki latorośle:

Moja róza radośnie kwitnie w doniczce na tarasie

A obok w siatkach stoją... konkurs za 100 punktów, co zbieram na łąkach, M kategorycznie odmawia przewiezienia autem, a ja chcę to wrzucić pod róże?