Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

paniprzyroda 08:31, 11 sie 2013

Witam! Zazdraszczam pozytywnie spotkania. Czekałam na relację zdjęciową ze spotkania w ogrodach sąsiadek. Okazy roślin dorodne, ale czemu tak mało zdjęć?! Pozdrawiam.
popcorn 11:05, 11 sie 2013

hej, bo nie było czasu na fotki, wolałam rozmawiać i oglądać jakoś zapał do fotografowania mi się wczoraj zgubił u siebie też żadnej fotki nie zrobiłam

pozdrawiam!
Anita1978 11:27, 11 sie 2013

Karola
Założyłam wątek pabianice i okolice w spotkaniach

popcorn 13:18, 11 sie 2013

Super, idę
Margarete 20:18, 11 sie 2013

Mnie tez było miło spotkac sie z wami i pobuszowac po tylu ogrodach w fajnym towarzystwie.
A ja tu u ciebie Karola podczepie link do relacki z naszego wczorajszego spotkania, może ktoś z odwiedzających twój wątek bedzie chciał zobaczyc jak wygląda m.in. twój ogród widziany innym, "cudzym" okiem... zapraszamy do oglądania
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3632-pabianice-i-okolice
popcorn 20:47, 11 sie 2013

No pewnie, dzięki Małgoś, sama miałam to zrobić!!

Dosiałyśmy właśnie z Młodą warzywka do skrzynek, bo poprzednia partia nierównomiernie wykiełkowała. Sałaty, szpinak, rzodkiewka, koperek. Nad fasolką się zastanawiałam, ale nie mam odwagi - chyba już nie zdąży urosnąć na tyle do końca lata.
Słoneczniki przekwitają, śliwki dojrzewają.. ech, jesień za pasem

Posadziłam wczoraj kupione z dziewczynami miskanty. Przesadziłam i podzieliłam Morning Light kupione w tej samej szkółce, rok temu. Muszą mieć trochę miejsca - tam gdzie konkurowały z innymi roślinami, konkurencja wygrywała lepiej im będzie pomiędzy hortensjami Pod betonowym płotem jest więc rząd hortensji poprzetykanych miskantami

Wiosną podzielę spartynę grzebieniastą, sadzonkę obiecałam Margolce. Pozostałe posadzę pomiędzy limkami wzdłuż ogrodzenia - od strony drogi.

Dzisiaj wpadłam na pomysł, który zrealizuję dopiero wiosną ech, ponad pół roku czekani... no trudno Do jesieni zerwę darń z paska wzdłuż podjazdu, wiosną poustawiam tam skrzynki na warzywa. Mam 12 skrzynek, powinno wystarczyć Ścieżki pomiędzy wysypię grysem granitowym, mam nadzieję wystarczy go
We wrześniu będę mogła kupić trochę róż i posadzić jak doradziła Magnolia - zamiast skrzynek, w grupach po 3 tego samego gatunku, podsadzę je kocimiętką, bo dostęp tam nie jest łatwy (płot z dwu stron. Kocimiętka nie pozwoli rosnąć chwastom - mam nadzieję
Margarete 21:13, 11 sie 2013

Ja też swoje zakupy juz posadziłam, żałuje że kupiłam tylko jedna stipe bo była ostatnia... wygląda bosko na żwirku, obok hortensji, ale na pewno wpadne do tej szkółki jeszcze nie raz. Ceny umiarkowane były - a rosliny duże. Te potargane carexy posadziłam obok róż i świetnie uzupełniły rabte, Jak zdaże jutro to wstawie fotki u siebie. A ty pokaż swoje ...

Pozdrawiam
popcorn 21:22, 11 sie 2013

Hej Małgoś!
Ja tam rok temu sporo kupiłam, hosty od nich rosną jak oszalałe, zresztą Kasi też w większości stamtąd są Trawy w większości mam od nich.
Stipa cudna, gdyby było więcej też bym kupiła Te z ubiegłego roku mi padły po zimie... mam trochę siewek, może one przetrwają zimę...

Trochę moich fotek dzisiejszych

Nowe miskanty - jakie??... pamiętam tylko niemiecką dwuczłonową nazwę, pytałam dwukrotnie i nie potrafię zapamiętać

Kot sąsiadów trochę później

Plony

Pomidorkowo:

Owocowo:

JoannA 21:26, 11 sie 2013

Herman Mussel?
Karol, on jest piękny i ładnie przezimował zadołowany w doniczce bo nie zdążyłam jesienią posadzić. Wiosną podzieliłam i mam już dwie okazałe kępy, a za chwilę będzie kwitł
popcorn 21:28, 11 sie 2013

Pomponella wlazła na rozplenicę

Melon wreszcie zaczął rosnąć, na owoce zapewne nie ma szans...

Mary Rose w pąkach

To Winchester Cathedral

Tu Bard powtórzy

Eden

Louis Odier:

Tej nazwy nie pamiętam:

I Schneewittchen znowy w pąkach

Tej angielki NN pąki się zmumifikowały i nic z tego

Ostróżka odrosła po ścięciu, ale kwitnienie będzie ledwo-ledwo: