Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 14:12, 19 sie 2013

Ale zakupy,ciekawa jestem, gdzie i z czym je połączysz
i róże kwitną wspaniale i zbiór dorodny, twój ogród cię kocha
popcorn 14:21, 19 sie 2013

hej Irenko!
może dzisiaj mi się uda co nieco posadzić, bo coś zachmurzone niebo, może wreszcie porządnie popada? Jak posadzę oczywiście pokażę Zbiory - uwielbiam

pozdrawiam!!
Milka 14:29, 19 sie 2013

u nas 5 minut dosłownie pokapało, jest zachmurzenie, parno, a deszcz tak potrzebny już! czekam na fotki
popcorn 14:52, 19 sie 2013

Sadzeenie sadzeniem, ale trawnik wypadałoby skosić. Zobaczymy co się uda
Milka 15:03, 19 sie 2013

u mnie tylko M. to robi
Margolka 15:07, 19 sie 2013

Napisałam u siebie, ale tutaj też napiszę, w razie gdybys nie zajrzała. Jestem dzisiaj i jutro jeszcze, a później do końca tyg. mnie nie ma. Więc jak ci pasuje - jeden sms i jestem, gdzie chcesz
Buźka

Ps. Super zakupy!!! zazdroszczę
Jak wegierki dojrzeja, to daj znac, pomogę zrywac
popcorn 15:09, 19 sie 2013

hej Irenko, M pogonię, skosi Jak nie ma czasu, ja to robię ale moją nową kosiareczką raz dwa i zrobione, 40 minut

Małgoś! Jutro w takim razie, koło 16.30 gdzieś na mieście? Zamkowa? Będę na poczcie i w Netto.. daj znać
popcorn 20:37, 19 sie 2013

Pada! Akurat popracowałam i skończyłam, bo zrobiło się ciemno I lunęło jak na zawołanie nie wiem czy porządnie czy nie, jutro się okaże

M skosił trawnik. Ja poprawiłam kanciki od frontu. Obcięłam przekwitnięte kwiatostany różom i liliowcom które zostawiłam (mam ze 3 takie bardziej szlachetne). Odtrawnikowałam ostatni kawałek przy tarasie - cała taczka perzu się nazbierała. I posadziłam 5 turzyc frosted curls zielonych i 3 bronze form, w rzędzie, obok ścieżki żwirowej prowadzącej z tarasu do warzywnika. Połowa ścieżki w chwili obecnej opanowana przez dynię, ale to jeszcze z miesiąc potrwa

Trawy mam nadzieję się rozrosną jak pozostałe turzyce które mam od roku i zasłonią granicę między żwirem a korą, którą wysypałam rabatę. Za trawami posadziłam pasek bordowych żurawek, 8 szt. (5+3 po obu stronach jałowca). Jałowca chciałabym pociąć w spiralę, ale nie umiem i boję się spróbować. Bo może się okazać że trzeba go wyciąć po moich próbach, taki będzie piękny

Posadziłam też nową hortensję Polar Bear i pięknotkę - kalikarpę. Jutro zajmę się pozostałymi trawami i hortensjami

miłego wieczoru!
Krys 21:37, 19 sie 2013

Karolina ,ale poszalałaś na zakupach róże masz cudne pozdrawiam
popcorn 21:55, 19 sie 2013

Hej Krysiu! Trawy i hortensje.. najchętniej głównie je miałabym w ogródku I róże
Jak było wczoraj??
buziaki!!