Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

hanka_andrus 13:07, 11 lut 2012

Najlepsza rossada pomidorowa to j est 5-7 tygodniowa od pikowania.
Zaplanuj sobie swój termin sadzenia i od tego czasu odlicz do tyłu tyle tygodni+8 dni na siew .I już masz termin siewu.
anika 13:11, 11 lut 2012

Haniu, Karolina dobrze napisała a ja jeszcze wpisałam sobie nazwę odmiany w neta i o dziwo wyskoczyła pełna informacja co i kiedy. Koniec marca to dobry termin dla Krakusa Dziękuję Kompletnie się na tym nie znam.
popcorn 20:59, 11 lut 2012

weronika77 23:13, 11 lut 2012

Popcarol, sąsiadko z łódzkiego, dzisiaj zostawię ślad, chociaż tu już zaglądałam wcześniej.
Wiedeń, Budapeszt, obejrzałam zdjęcia z Twoich wojaży, ciekawe. W ogrodzie się tez napracowałaś, ale już widzę te setki zakwitających cebulek wiosną. Gratulacje artykułów. Pozdrawiam!
I ja tam byłam dawno temu.Miejsce poznajesz, mnie pewnie nie. Tak się przedstawiam Tobie.
popcorn 07:49, 12 lut 2012

Witaj Weroniko!
dziękuję za odwiedziny! Muszę koniecznie zajrzeć do Ciebie!

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
popcorn 09:14, 13 lut 2012

Weekend zleciał.. zimno nadal strasznie, brr...
Mam nadzieję Młoda mi się nie rozłoży bo jakaś niewyraźna jest...

Sikorki polubiły nasz karmnik, codziennie przylatują. Gabi się dziwi że tyle kupek w karmniku jedna prawie tam zamieszkała

Wymyśliłam że przed płotem wyrzucę berberysy (od 2 lat prawie nie urosły) i zainwestuję w duże cisy i posadzę tam szpalerek. Przydałoby się odgrodzić trochę od ulicy i chodnika, liczyłam na berberysowy czerwony szpaler ale te 20 kilka krzaczków słabiutko tam sobie radzi...
M się nie godzi na mur, więc płot zostaje, żywopłot by się przydał i to od razu najlepiej duży

Tujek i tujkopodobnych nie chcę. Ligustru też, bo wolałabym zimozieloną osłonę. Więc szukam dużych cisów Ktokolwiek widział ktokolwiek wie - w okolicy albo z wysyłką ze sprawdzonego źródła?

dzięki i miłego poniedziałku!
Karola
andziulka 18:52, 13 lut 2012

Karolinko, przed chwilą spacerowałam po Twoim ogrodzie. Dużo pracy włożyłaś, ale efekt zachwycający. Masz piękny ogród. Fajny kamień po którym spływa woda. Gdzie taki można kupić i za ile? pozdrawiam cieplutko
popcorn 08:28, 14 lut 2012

Hej Aniu,
dzięki, pracujemy, może efekt będzie - za jakiś czas
Kamień kupuje się w składzie kamienia. To trzeba upolować, żeby miał otwór w miejscu w którym chcesz. Otwory są po to żeby kamienie odłupać od ściany w kamieniołomie, zwykle w miejscu nawiertu bloki pękają. Akurat ten nie pękł tam gdzie miał.
Możesz kupić dowolny kamień i go nawiercić, ale płytki nawiert to 50 zł dopłaty, a co dopiero głęboki.

Powodzenia!
pozdrawiam
Karolina
andziulka 16:10, 14 lut 2012

Dużo miłości na cały rok !!!

popcorn 17:28, 14 lut 2012

Dziękuję, wzajemnie!!