Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:07, 10 lut 2012

A cirka about?
popcorn 14:20, 10 lut 2012

Zaczynają mi wyrastać cebulki kupione wyprzedażowo całkiem niedawno. Posadziłam je w starym garnku, kwitnące fajnie będą wyglądać Kiełkują mimo tego iż stały obok nieszczelnych drzwi wyjściowych, więc powinno im być chłodno...
Trochę czosnków tam było, miniaturwe narcyze i cebulice. Wiosna idzie!! U nas dzisiaj w dzień minus 12

Skrzynka z poziomkami i druga z kocimiętką powoli, bardzo powoli ale się zieleni Zwłaszcza tam gdzie listki zamiokulkasa wsadziłam i nakryłam folią.. teraz przykryłam folią całe skrzynki.
popcorn 18:06, 10 lut 2012

Byłam u pana obejrzeć cisa na sprzedaż. Chce tylko 70 zł za niego, ale do kuli to mu baaardzo daleko. Patrząc z daleka może i tworzy kulę, ale w obrysie. Z bliska - taki trochę rosochaty... jakby go przyciąć, to po kilku sezonach pewnie by się zagescil. Za tę cenę może można spróbować, zwłaszcza że rośnie w donicy i nie trzeba go na "gwałt" sadzić, mógłby sobie w tej donicy pięknieć i gęstnieć...

Pytanie tylko czym go przywiezc - z doniczką byl wyższy ode mnie (a ja mam 171 cm wzrostu). Podnieść bym go nie dała rady, gość tez nie ma czym go przytargać... zobaczymy. Jak nie znajdę ładniejszych, dużych to się tam przejadę po niego. O ile wymyślę czym go tu przywieźć... taksówka bagażowa kosztowałaby pewnie prawie tyle co on...

Zobaczymy. A na razie WEEKEND!!!
Sebek 18:57, 10 lut 2012

Dla takiego nawet taksówkę wynająć warto. A nie masz znajomych z przyczepą ?- bo tak można by go było przewieźć
ell 21:19, 10 lut 2012

Wszyscy coś sieją - idzie wiosna.
Ja jak na razie zasiałam rzeżuchę.
popcorn 09:36, 11 lut 2012

Hej Sebku, jak do wiosny niczego nie wymyślę, to będzie bagażówka pewnie
Elu - ja mam na razie to co powyżej, no i pomidorki koktajlowe za jakies 2-3 tygodnie pewnie.. i tyle

pozdrawiam!!
anika 12:33, 11 lut 2012

Karolinko powiedz mi - bo ty fachowiec w tych sprawach jesteś, kiedy wysiewasz pomidory? Czy to już czy jeszcze za wcześnie?
popcorn 12:38, 11 lut 2012

Anie, miło mi, ale to nieprawda
W lutym można wysiać jeśli masz szklarnię albo tunel foliowy. Jeśli zamierzasz je sadzić do gruntu, w połowie maja, to wystarczy je wysiać w marcu - to z moich obserwacji. Kiedyś się pośpieszyłam i wysiałam końcem lutego i w maju były wielkie, wyciągnięte z niedoboru światła..

pozdrawiam!!
anika 12:39, 11 lut 2012

wieeeeeelllllkie dzięki
Bogdzia 12:52, 11 lut 2012

Pozdrawiam Karolinko. Wpadam i podczytuję co u Ciebie.