Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 07:52, 03 lis 2013

Mariolu, dzisiaj jedziemy na urodziny do Teściowej, do 12tej się lenię, potem też się lenię
Chodzi o prezenty, bo ozdób nowych świątecznych nie planuję. Pozdrawiam!!!
renatamama3 09:28, 03 lis 2013

Tak ,tak Karola część prezentów przez allegro ,pufy ,lego,część pepco i Ikea i kilka drobiazgów giełda kwiatowa ,mam plan jechać w tym tygodniu .
Byłam w Biedro na zakupach w czwartek i były takie tłumy jakby tydzień miały by być sklepy zamknięte.Jak ja nie cierpię takich tłumów.
W Ikea 2 tyg temu widziałam ozdoby na Boże Narodzenie.pozdrawiam i udanej imprezki
popcorn 09:50, 03 lis 2013

No i racja! Też byłam w biedro we czwartek, masakra! Zrezygnowałam z zakupów, ludzie robią zaopatrzenie jakby tydzień mieli świętować, a to był tylko 1 dzień gdy sklepy były zamknięte... no cóż, tak jest zawsze... ozdoby w ikei kupiłam niedawno, m.in. na prezent dla Teściowej (bo ma jakieś komunistyczne bombki okropne

Poskładaliśmy Młodej trampolinę - schowaliśmy do garażu na zimę. M nawinął wąż na bęben, też schowany w garażu. Wykopałam jaśminowca, zawieziemy Teściowej. W to miejsce posadzę tę różową pnącą pachnącą różę Pogoda cudna, słonko świeci, dość ciepło jest jak na 3go listopada Zjadłam ostatnie maliny i poziomki. Jagoda kamczacka oszalała i kwitnie... to znaczy że wiosną pewnie nie będzie owoców
I zawiązku kwiatków mają już ciemierniki
Margarete 02:00, 04 lis 2013

Ja w Lidlu widziałam pierwsze Mikołaje czekoladowe i pierniki świąteczne jakos tak pod koniec września gdy sprzatnęli te szkolne artykuły : zeszyty , kredki, bloki rysunkowe itp.... koszmar jakiś, spojrzałam na nie a to był wyjątkowo zimny dzien i od razu m sie wydawało że zima tuż tuż..........a to był wrzesień.
Wtedy było tych atrybutów świątecznych niewiele, ale teraz to juz na pewno dadzą czadu......... a pamietam jak byłam małą dziewczynką to nie mogłam doczekac sie tych ozdobionych świątecznie wystaw..........a one pojawiały sie w sklepach tak gdzies w okolicach imienin Barbary.... po 4 grudnia...........a teraz wszystko leci szybciej... świat przyspieszył, skomercjalizował sie.........tylko czy nie gubimy czegoś ważnego po drodze w tym pędzie......

P.S. dwa prezenty gwiadkowe dla szwagra i syna tez juz mam kupione i schowane od miesiąca z tych samych powodów co ty Karolina.
popcorn 06:42, 04 lis 2013

Małgosiu, ja też obeszłam szeroki łukiem nowe dekoracje świąteczne wystawiane 31. października w nomi - przegięcie, ledwo zrobili wyprzedaż zniczy, a tu już łańcuchy i choinki... pełna komercja, sprzedaż musi iść non stop... co zrobić...
jeszcze 3 prezenty mi pozostały do zakupienia i odfajkowane

miłego tygodnia!!
popcorn 09:18, 04 lis 2013

Winchester Cathedral:

Pomponella:

Moja NN z Leroy:

Obok trawki i kocimiętka:

Pozostałe różane resztki:

popcorn 09:22, 04 lis 2013

Ostatni kwiatostan ostróżki:

Rudbekii:

Jeżówki:

Samosiejka ciemiernika urosła, obok dorosłych ciemierników

Rozsypałam korę przy nowych nasadzeniach w okolicach czereśni, dokończę gdy dosadzę róże.

WilczaGora 09:32, 04 lis 2013

kwiecia to u Ciebie nie brakuje...
ja już nie mam co fotografować, niestety...
ale fajnie, że u Ciebie oglądać można
popcorn 09:37, 04 lis 2013

hej Ewo!
kwiatki pojedyncze, widać jak się człowiek nad nimi pochyli a tak to niewiele już zostało, część bylin powycinałam - host nie ma od dawna żadnych, brzydkie liście jeżówek też poszły na kompost... ech, byle do marca

pozdrawiam!!
WilczaGora 09:53, 04 lis 2013

wiesz przecież..że prawdziwy ogrodnik to ten, co nad każdym kwiatkiem się pochyli
fajnie, że jeszcze różyczki kwitną...za to je kocham
zawsze któraś jeszcze późną jesienią, decyduje się ucieszyć swoją ogrodniczkę

wiosna tuż, tuż..zanim zdążysz się obejrzeć...obiecuję