Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

bacowa 05:10, 01 gru 2013

Karola podczytuje o akwarium i widzę że masz "urwanie płetwy "z tymi rybkami.
W ogrodzie robisz jeszcze coś ?
popcorn 08:26, 01 gru 2013

Ewo, no cośty, to pierwsze "ruszanie" akwarium, od czasu założenia, czyli od jakichś 3 tyg.
W ogródku nic nie robię, może dzisiaj...
za chwilę jadę z kuzynem Młodej na giełdę po rybki i roślinki dla niego. Potem jak nie będzie padało może porobię te nieszczęsne kopczyki (chociaż chyba za wcześnie, nadal?) różom. I pergole muszę pochować do garażu, ławkę, drewno z tarasu, kule ceramiczne... znajdzie się coś

Czemu nie śpisz o 5tej w niedzielę???

Buziaki!!
popcorn 10:58, 01 gru 2013

Całuski już w naszym akwarium 3 szt, badają terytorium i 3 nowe roślinki (hihi chociaż w akwarium się mogę wyżyć, skoro nie w ogródku
miłego dnia!
Margarete 09:35, 02 gru 2013

asc napisał(a)
No cóż nie pozdrowię z Meksyku, chociaż sytuacja u mnie na froncie Meksyk też przypomina

o matko ale się usmiałam Aniu z ciebie............grunt to skwitować wpis właściwą puentą.....
popcorn 09:36, 02 gru 2013

Małgoś,
wczoraj nic nie zrobiłam, pogoda była wredna... za to dzisiaj, jak jestem przy biurku 8h, to piękne słońce, wiatr ucichł.. ech. Może po południu urwę z pół godzinki zanim się ściemni??

miłego!!
Margarete 09:45, 02 gru 2013

Cześć, cześć Karolka,
ja tez w pracy (??!!) ale przy kawce na moment odpaliłam O. i zagladam. W ogródku tez nic juz nie robię, z kopczykami jeszcze czekam az temperatura spadnie poniżej zera w ciągu dnia. Wczoraj zauważyłam kolejne zielone krokusiki które wzeszły w innym miejscu i wystawały spod kory.....okryłam zielonymi gałęziami sosny, dziewczyny mówią że nic im złaego nie powinno sie stać.
Karolinko będę kupowac nasina stipy na al, żeby poczatkiem lutego je wysiać a potem powsadzac do ogrodu na wiosne. Dostałam kontakt od Joasi z "Ogrodu Joanny i Andrzeja od podstaw" bo ona w zeszłym roku tak zrobiła i miała piekne ..... Kupować dla ciebie też ?
Weekend miałam imprezowo-zakupowy a w tym tygodniu zaczynam porządki przedświąteczne powolutko, najpierw "po kątach" bo umnie w domu jak u Ani asc ... prawie Mekstk.
Pozdrawiam
popcorn 09:59, 02 gru 2013

hej Małgoś!
ja się jakoś nie mogę zabrać za pracę Znaczy robię, ale bez serca Weekend z 3 dzieciaków, intensywnie było Teraz odpoczywam
Chyba nie będę siała stipy, dzięki za nasiona. Wzeszły -rok temu-ładnie, ale nie chciały u mnie rosnąć. Przez cały sezon ledwo ledwo, teraz mają po 5 cm i tyle. Może przetrwają do wiosny. A jak nie - trudno, u mnie stipa jakoś rosnąć nie chce. Pewnie kwestia ziemi, posiałam w dobrej ze sklepu, a posadziłam w ogródku do zwykłej, mojej ogrodowej.
Dom mam ogarnięty, prócz jednego pokoju (w którym siedzę). Tu składujemy wszystko przy okazji sprzątania, i rośnie taka graciarnia... muszę się zabrać, święta to dobra mobilizacja, chociaż wybywamy do Teściów

buziaki!!
renatamama3 12:53, 02 gru 2013

Ja ,się zabrałam za okna 3 umyte ,umyje jeszcze dziś jedno -gabinetowe ,jutro w sypialni - 3 dachowe i u dzieciaków w łazience a na dole w czwartek ,będą błyszczeć w syna urodziny.
Pogodę mamy super ,właśnie piję kawkę i może pójdę posadzić w końcu krokusy miałam iść wcześniej ale siorka wyciągneła mnie do jyska .pozdrawiam
popcorn 13:18, 02 gru 2013

Pogoda cudna! W weekend wolne, to paskudnie, a dzisiaj.. ech. Zero sprawiedliwości na tym świecie zazdroszczę że możesz się pokręcić po ogródku
ja okna będę myć dopiero na wiosnę za zimno, bez przegięć, aż tak brudne jeszcze nie są

pozdrówka!
Milka 13:27, 02 gru 2013

Ojej, jak dobrze, że zajrzałam, a dawno nie byłam Z tymi oknami to racja chyba zrobię podobnie i też się wkurzam, że dziś tak fajnie, jak my w pracy
Karolcia pozdrawiam