Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

luiza_jakubo... 20:47, 04 gru 2013

Witaj Karola. Byłam dzisiaj w Nomi i są tulipany paczka 4 szt po 1 zł. Kupiłam 200 i od razu wsadziłam. Myślisz, że urosną? Nie mam takiego doświadczenia. Jeszcze jest sporo i nie wiem, czy można jeszcze sadzić? Buźka.
popcorn 20:50, 04 gru 2013

Hej Kasiu! Dobra promocja! Czytałam dzisiaj że nomi w upadłości układowej.. ciekawe co się z tym sklepem stanie?? Może jutro podjadę. Ziemia nie jest jeszcze zmarznięta, więc chyba jeszcze urosną?? (200szt? nieźle
Sadziłam rok temu przebiśniegi w nowy rok i z nich nic nie było. Powysadzało je i może 5 zakwitło ( z 50 szt Ale tulipany sadzi się głębiej, no i wtedy był już mróz, a teraz nie ma i jeszcze się nie zapowiada że będzie duży i na długo...

Planowałam na jutro z rana bazarek... pewnie znowu nie będzie - pogoda
luiza_jakubo... 21:02, 04 gru 2013

200 szt brzmi nieźle,ale zapłaciłam 50 zł. Polecam ,żeby tylko urosły. więc chyba warto, a są piękne.Amarant ,dużo różowych, czerwone i pomarańczowe,różne czosnki,te malutkie iryski i nie pamiętam co jeszcze.
Robertop 22:12, 04 gru 2013

popcarol napisał(a)
zaraz obejrzę napisałeś jak się dostałeś do Meksyku? Wyprawa organizowana na własną rękę, czy "gotowiec"?
może kiedyś?

Przelot i hotel - gotowiec. Na miejscu wycieczki zorganizowalismy sami. Wynajelismy na trzy dni samochód i jechaliśmy tam gdzie chcieliśmy
popcorn 22:20, 04 gru 2013

Kasiu, może jutro tam trafię Chociaż raczej popatrzeć, bo sadzić to nie mam gdzie

Roberto, dzięki za info Ja poluję na przelot, pobyt i zwiedzanie zorganizuję sama

dobrej nocy!!
Milka 06:20, 05 gru 2013

Fajne masz plany, a odsniezania nie zazdroszczę!
Pozdrawiam I.
popcorn 12:25, 05 gru 2013

Irenko, na szczęście śnieg prawie stopniał, no i nie napadało go dużo uff odśnieżanie okazało się zbędne

Dzisiaj byłam na bazarku z rana, przywiozłam sobie cudne żeliwne, zardzewiałe 2 donice, ustawię na rabatkach. Zapłaciłam za 4 (pani miała jeszcze 2 mniejsze), ale rozpakowywali auto dopiero, a ja nie miałam czasu czekać - te 2 kolejne odbiorę za tydzień Wrzucę fotkę, cyknę później. Na razie sporo pilnej pracy.

miłego dnia wszystkim!!
Margarete 12:34, 05 gru 2013

Robertop napisał(a)

Przelot i hotel - gotowiec. Na miejscu wycieczki zorganizowalismy sami. Wynajelismy na trzy dni samochód i jechaliśmy tam gdzie chcieliśmy

Ale ci zazdroszczę...........
Nikomu nie zazdroszczę kasy czy pieknych posiadłości.......ale podróży i wrażeń innym zawsze zazdroszczę.
popcorn 12:42, 05 gru 2013

Hej Małgoś! ja też jestem tego zdania, po co mi wypasione auto, czy rzeczy materialne - mają być użyteczne i mnie się podobać. Nie interesuje mnie co myślą/mówią o mnie sąsiedzi. Ale na podróże i wyjazdy wydam ostatni grosz

Znalazłam przelot za 108 zł w obie strony do Gruzji, na Święta może polecimy, M myśli 10 dni zwiedzania + narty w gruzińskich górach mmm
GabiK 13:22, 05 gru 2013

Och, to ja mam gorzej, bo ja bym chciała i mieć ładne rzeczy i podróżować. I jestem rozdarta. Czy lepiej wydać na fajny weekendowy wyjazd, czy na coś do domu. Dobrze, że takie wybory są, a nie czy na rachunek, czy na jedzenie.

Tylko Karolinko nie deprecjonuj tak tych, co chcą mieć ładnie. To też nie dla sąsiadów, tylko dla siebie. Ty nie jeździsz po to, żeby się pochwalić gdzie byłaś i pokazać zdjęcia na facebooku, a tacy też na pewno są. A ja wymyślam, jak upiększyć dom, bo to lubię. I miło mi patrzeć na coś ładnego.

Są tacy co nie odczuwają potrzeby podróży - np. mój tata woli siedzieć na tarasie i patrzeć na wodę. Szczęśliwcy, bo nie odczuwają braku.