Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:40, 28 lis 2013

Bosz.. znowu się wkurzyłam. I mam niesmak...
zamówiłam u gościa w akwarystycznym gurami całujące. Takie:

Miał mi przywieźć z giełdy akwarystycznej. "Tylko nie przyjeżdża pani wcześniej jak o 17tej, żeby szef zdążył je przywieźć". Miało być 10 szt małych po 2 zł, lub jeśli będą większe i droższe, to 5 szt.

Przyjeżdżam ze zmęczoną Młodą (prawie godzinę włóczyłyśmy się po mieście żeby nie sterczeć w sklepie zoologicznym). Przyjeżdżamy do sklepu, a gość ma worek z 15 dorosłymi gurami, w 2 odmianach ale żadna nie całująca... i pływają prawie do góry brzuchem.. uduszone prawie...Ja na to - to nie te ryby, poza tym duże to miało być 5 a nie 15, no i zaraz zdechną...
pani się nie zna na rybach! Jakbym wiedział że tyle pani nie będzie to bym je dawno wpuścił do akwarium!
Z łaską oddał zaliczkę... masakra biedne ryby, wielkie 15 szt w woreczku o wymiarach 10x15 cm
szkoda że nie miałam telefonu z netem, bym mu pokazała jakie to ryby... ech :/
Bogdzia 20:34, 28 lis 2013

Nie denerwuj się , chyba facet się nie znał albo myślał że Tobie wciśnie byle co. Kupisz gdzie indziej. Nie wiedziałam ze takie sa, śmieszne.I w takiej pozie pływają razem?
paniprzyroda 20:39, 28 lis 2013

Śliczne rybki, warto poszukać gdzie indziej. Pozdrawiam.
popcorn 21:01, 28 lis 2013

Bożenko, to 2 samce, tak "walczą", bezboleśnie, o własne terytorium Rybki mało znane, ale gość obiecał że przywiezie z giełdy (niedostępnej dla osób nie prowadzących działalności typu sklep zoologiczny). A pojęcia nie ma, a gurami różnych jest kilka odmian... namierzyłam hodowcę, przywiezie mi w niedzielę na giełdę w Łodzi (tę dla "ludzi"- hobbystów).

Mariolu, poszukałam, mam nadzieję warto i zaprzyjaźnią się z pozostałymi rybkami w naszym akwarium.

Dobrego wieczoru! M padł, z gorączką (nadal), Młoda już dawno, smutno tak samemu idę spać
Bogdzia 21:05, 28 lis 2013

Dobrej nocy.
popcorn 21:06, 28 lis 2013

wzajemnie!!
Madzenka 22:58, 28 lis 2013

Miałam pisać o topielcach... Ale w taki humor nie pogarszam nastroju Caluję jak rybka
Anita1978 07:57, 29 lis 2013

Hej pozdrawiam!
Życzę słonka na wekend bo może kopczykować róże będziesz tak jak i ja
popcorn 08:44, 29 lis 2013

Marzenko, dziękuję za nie pisanie o topielcach rozumiem że też się naoglądałaś? Okropne
Rybki całuśne, prawda? W niedzielę je zakupimy, może

Anitko, mogłoby być chociaż tak jak dzisiaj - sucho, 4 stopnie, bezwietrznie... czego Tobie i sobie życzę

piątek - weekendu początek! Pokończę parę rzeczy i niedługo fajrant! Ale fajnie
ANIA 09:10, 29 lis 2013

popcarol napisał(a)
Marzenko, dziękuję za nie pisanie o topielcach rozumiem że też się naoglądałaś? Okropne
Rybki całuśne, prawda? W niedzielę je zakupimy, może

Anitko, mogłoby być chociaż tak jak dzisiaj - sucho, 4 stopnie, bezwietrznie... czego Tobie i sobie życzę

piątek - weekendu początek! Pokończę parę rzeczy i niedługo fajrant! Ale fajnie

ALE FAJNIE........