Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

paniprzyroda 00:04, 10 gru 2013

Karolinko, jestem u Ciebie na bieżąco, ale czasu brak. Bodziszek, hm. Zwróciłaś uwagę na niektóre moje zdjęcia przy studni? A stamtąd z Kasią ukopałyście sadzonek, muszę Cię zmartwić, to korzeniasty. Niemniej też podsadziłam nim róże, jest absolutnie bezproblemowy, trzeba go ostro ciąć po kwitnieniu i wiosną dokładnie oczyścić z brzydkich resztek po zimie. Tyle i tylko tyle poświęcam mu uwagi. Jest zwarty, krępy. Marzy mi się niebieski bodziszek, ale nie widziałam go nigdzie w tym roku ani w ubiegłym u nas. Ale może się gdzieś na niego natknę.
Pięknotka śliczna, owocki - klasa. Buziaki.
popcorn 12:17, 10 gru 2013

Bożenko, Mariolu, dzięki za info. Więc będę cięła po kwitnieniu i będzie cudny
Buziaki im miłego dnia! Strasznie dużo pracy!
pa
Margarete 14:03, 10 gru 2013

Wpadłam na momencik i jestem na bieząco.
Karolka że też ci sie chciało w to zimno grzebac w ziemi.
Ja juz w ogródku nic nie robie, za to wczoraj ubrałam w lampki choinke przed domem, a co.... zimy nie ma to chociaz niech choinka światełkami nastrój swiateczny robi.
popcorn 14:09, 10 gru 2013

Małgosiu, ja też z Młodą ubrałam już choinkę. Jeszcze 13 kopczyków dla róż mam do zrobienia. Lepiej w zimno mi się pracowało, bo teraz stopniało i jest taka breja, że błoto po kostki. Póki nie obeschnie (byle znów nie zamarzło) z kopczyków nici.

miłego!
popcorn 11:01, 11 gru 2013

Mżawka od rana. Ale jutro już czwartek Czas leci jak głupi:/ Szkoda że nie mam fajnych planów na okres świąteczny
miłego dnia!!
Pszczelarnia 11:04, 11 gru 2013

Jak to nie ma planów? A nicnierobienie i lenistwo słodkie?
popcorn 11:12, 11 gru 2013

Ewo, nicnierobienie w domu i wielkie żarcie mnie nie kręci. Jak mam siedzieć w domu i się nudzić i jeść, to wolę pracować
Albo wyjeżdżam albo do bani, zwłaszcza jak nie ma ogródka a nie ma, do marca buu.
k.
popcorn 11:17, 11 gru 2013

Ale jest fajny wyjazd, 2 tygodnie, samolotem, 2 posiłki. Objazd Egiptu, w idealnym terminie, od 20.grudnia do 3go stycznia, ze świętami i nowym rokiem. 5 dni na statku 5* i all inclusive w tym czasie, reszta w hotelu 3* z 2 posiłkami. I to wszystko tylko za 1800 zł + 165 dol wstępy... szkoda że już byliśmy na objazdówce, ale chętnie bym się wybrała:

http://www.wakacje.pl/oferty/egipt/egipt-starozytny-147373.html?od-2013-12-20,do-2014-01-05,14-dni,samolotem,HB,z-katowic

Jedyny minus to wylot z Katowic, powrót do Wawy, ale to nie problem, chyba.

może ktoś skorzysta?
renatamama3 21:44, 11 gru 2013

ha ,ha ,ha Karola ja dzisiaj też siedziałam na necie ,nad ofertami ,ale wakacyjnymi ,Rumunia i Bułgaria.
jeszcze trochę czasu spędziłam na szorowaniu podłóg w kuchni i łazience .pozdrawiam wieczornie
popcorn 09:19, 12 gru 2013

Hej Renatko! U mnie też podłogi się domagają uwagi... ech, może w weekend. Wieczorami padam na twarz. Zmęczona jestem. Jakiś przesyt mam i wszystkiego dość. Mam tyle pracy, że jakbym w nocy siedziała, też nie byłoby źle
Na wakacje kupię tylko lot, a resztę organizuję sama. Tylko termin trzeba jakoś dopasować i fru

Dzisiaj pędem zatrzymałam się na bazarku, pani miała mi dowieźć 2 zardzewiałe metalowe doniczki ozdobne (2 kupiłam tydzień temu u niej, zapłaciłam za 4, ale pozostałych nie mogła znaleźć w szpargałach w aucie Mam więc teraz 4 I 4 klosze szklane, małe ale cudne, na małych sadzonkach wiosną będą cudnie wyglądały

miłego! jutro już piątek!