Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ell 09:22, 08 gru 2013

Ja wczoraj dopiero zebrałam pory - niektóre nie chciały współpracować ....przymarzły. Będzie na kilka sałatek, albo zrobię w beszamelu... mniam.
popcorn 10:42, 08 gru 2013

Mmm Pory mi się nie udają, w tym roku wcale nie sadziłam. Ale mam jeszcze kapustę toskańską do zebrania z grządki. No i juk zapomniałam powiązać na zimę...
miłego dnia!!
bacowa 13:02, 08 gru 2013

Karola ty chyba masz w ogrodzie bodziszka ?, napisz proszę jakie masz doświadczenia z nim.
Jak rośnie ?,czy szbko się rozrasta ? , jaką masz odmianę ?
Chcę posadzić bodziszka w moim małym lasku sosnowym, nie wiem czy to dobry pomysł ?

pozdrawiam E
popcorn 13:35, 08 gru 2013

hej Ewo!
Bodziszki to taki chwast, ale w lesie - nie wiem czy to dobry pomysł. Tam gdzie je mam w słońcu, rosną jak szalone. A w cieniu, wegetują. Podsadziłam niedawno bodziszkami od Mariolki nową różankę, zobaczymy jak się sprawdzą Najładniejszy jest bodziszek wspaniały, tyle że najdroższy Bogdzia mi kupiła w tym roku 3 szt. Czekam na efekt za rok

Szkoda że nie wiedziałam że być chciała, to bym Ci chociaż jednego przesłała wraz z przetacznikiem. Mam też bodziszka korzeniastego od Anity, cudnie kwitnie Ale kępy ma mało zwarte i po kwitnieniu jest taki sobie... trzebaby go chyba ciachnąć. Poszukam potem fotek, to Ci wkleję

Pokopczykowałam róże. Jeszcze 10 krzaków mi zostało. Nie mam już siły Ziemia zamarzła z wierzchu. Na szczęście miałam ziemię przygotowaną, w kopcach, więc stamtąd ją przenosiłam i nie było źle. Okryłam włókniną nową rabatę blisko czereśni, z bukszpanami i trawkami. I nie mam już więcej włókniny. Okryłam workami jutowymi co wrażliwsze rośliny. Juta też wyszła Pięknotkę, budleję, perowskję. Ścięłam maliny. Zmachałam się. Reszta kopczyków może po południu Pogoda cudna, można coś porobić
bacowa 20:08, 08 gru 2013

Karola dzięki za wiadomości nt. bodziszka.
Chętnie zobaczę jakieś foty twoich bodziszków.

Perowskie okrywasz? , kurczaki mam nowo posadzone 5 szt i nie okryłam , tylko że ja w ogrodzie w zasadzie nic nie okrywam, a może warto
agniecha973 20:10, 08 gru 2013

Korzeniasty właśnie raczej do cienia i u mnie jest zwarty. To żelazna roślina. To co zarósł jest wolne od plewienia.
popcorn 20:18, 08 gru 2013

Ewo, poszukam i wkleję, mam nadzieję jutro. Zaraz kolacja i Młoda do spania, bo jutro będzie ciężko się zwlec Dzisiaj rodzinka wstała po 9tej
Perowskię okrywałam rok temu, ładnie przezimowała, teraz też okryłam. Jakoś wolę dmuchać na zimne...

Aga, dzięki za info, korzeniastego mam w słońcu i na razie jest niewielki. Ale po kwitnieniu taki brzydki i rozlazły się zrobił Zetnę po kwitnieniu za rok. Do cienia mówisz? Muszę poeksperymentować wiosną, przesadzę
bacowa 20:18, 08 gru 2013

Aga dzięki za info.
W tym moim szumnie nazwanym "laskiem " to jest raczej taki cień swietlisty.
agniecha973 20:20, 08 gru 2013

Zaraz poszukam zdjęcia i wkleję u siebie.
popcorn 21:22, 08 gru 2013

Szukam,,, nie wiem czy robiłam zdjęcia temu bodziszkowi..hmm...
mam nadzieję znajdę!!