Posiałam dzisiaj bób. Ciekawe czy sąsiedzi widzieli - szalona jakaś

Chyba jeszcze - mimo połowy marca - za wcześnie, ziemia taka rozmiękła i bardzo wilgotna. Ale do końca tygodnia zapowiadają 15 stopni, a w weekend koło 20 nawet, więc niech rośnie

Może nie zgnije

Jutro może dosieję jeszcze groszek zielony (mam 2 odmiany kiełkujące w okolicach 10 stopni C) i wczesną marchewkę z rzodkiewką. I sałatę. Całość pod nowiutką wiosenną białą włókniną
I czekam -z dnia na dzień powinno robić się bardziej wiosennie
Tulipany wszystkie już prawie skiełkowały pod naszą nieobecność. Nie mogę się doczekać łanów tych białych strzępiastych

Odezwały się dzisiaj obie osoby u których zamówiłam bukszpany. W piątek powinnam mieć 3 kulki na pniu i gratis pienną forsycję (dam Teściowej, bo już nie Babci... :/) A w przyszłym tygodniu 2 duże stożki i kolejne kilka kulek na kijku. Trochę zimno na roboty w ogrodzie jeszcze, ale mam nadzieję lada dzień się to zmieni - jeśli wierzyć prognozom...
10 małych stożków kliknęłam ponad 1,5 miesiąca temu na allegro i nie zapłaciłam do tej pory, sprzedający ma tylko 3 komentarze i jakoś niepewnie się czuję... jak poda koszty wysyłki to może poproszę o wysyłkę za pobraniem?? Miałam się tam wybrać, ale po ostatnich wojażach nie chce mi się :/
Jeśli je dostanę, to w Ikei nie kupię wypatrzonych przez Sylę stożków - bo ich będę miała sporawo
Szkoda mi trochę tych Alp, jeszcze nie byłam, ale z drugiej strony niech już wiosna idzie, mam dość białego paskudztwa