Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

bociek 19:25, 12 mar 2012

Rozplenice fantastyczne, ale co tam rozplenice, ta malenka dziewuszka jest urocza

Trzymaj sie Kochana, usciski, wiem, ze jest Ci ciezko
popcorn 20:03, 12 mar 2012

Hej Dziewczyny,
ładna jest, ale grzeczna... tylko w przedszkolu :/ w domu rozpieszczona smarkula :/ przynajmniej dzisiaj.
No ale może zmęczona jest nadmiarem wrażeń po powrocie... jutro też nie odpowcznie, musi być wcześniej w przedszkolu bo jadą na wycieczkę zobaczyć jak się robi bajki w wytwórni Se-Ma-For w Łodzi Fajnie, sama bym się przejechała

Sylwio - fajnie było, odpoczęliśmy I pogoda super, nie za ciepło, idealnie - no może gdyby nie ten wiatr. I ta rafa -miodzio. Krabik z plaży na deser

Boćku - dziękuję. Ja przeżyję, martwię się o moją Mamę czy nie wpadnie w depresję :/ Mieszkała zawsze z Babcią, teraz od razu widać że Babci w domu nie ma... Mama pojęcia nie ma o ogrodzie, pojadę tam za 2-3 tygodnie przyciąż żywopłot, ogarnąć byliny... nie wiem jak to będzie, pewnie wszystko wykopiemy i trawę się zasieje, bo Mama raczej nie pokocha zajmowania się ogrodem... 11 arów działki...
popcorn 20:39, 12 mar 2012

Posiałam dzisiaj bób. Ciekawe czy sąsiedzi widzieli - szalona jakaś
Chyba jeszcze - mimo połowy marca - za wcześnie, ziemia taka rozmiękła i bardzo wilgotna. Ale do końca tygodnia zapowiadają 15 stopni, a w weekend koło 20 nawet, więc niech rośnie Może nie zgnije Jutro może dosieję jeszcze groszek zielony (mam 2 odmiany kiełkujące w okolicach 10 stopni C) i wczesną marchewkę z rzodkiewką. I sałatę. Całość pod nowiutką wiosenną białą włókniną
I czekam -z dnia na dzień powinno robić się bardziej wiosennie

Tulipany wszystkie już prawie skiełkowały pod naszą nieobecność. Nie mogę się doczekać łanów tych białych strzępiastych
Odezwały się dzisiaj obie osoby u których zamówiłam bukszpany. W piątek powinnam mieć 3 kulki na pniu i gratis pienną forsycję (dam Teściowej, bo już nie Babci... :/) A w przyszłym tygodniu 2 duże stożki i kolejne kilka kulek na kijku. Trochę zimno na roboty w ogrodzie jeszcze, ale mam nadzieję lada dzień się to zmieni - jeśli wierzyć prognozom...
10 małych stożków kliknęłam ponad 1,5 miesiąca temu na allegro i nie zapłaciłam do tej pory, sprzedający ma tylko 3 komentarze i jakoś niepewnie się czuję... jak poda koszty wysyłki to może poproszę o wysyłkę za pobraniem?? Miałam się tam wybrać, ale po ostatnich wojażach nie chce mi się :/
Jeśli je dostanę, to w Ikei nie kupię wypatrzonych przez Sylę stożków - bo ich będę miała sporawo

Szkoda mi trochę tych Alp, jeszcze nie byłam, ale z drugiej strony niech już wiosna idzie, mam dość białego paskudztwa
popcorn 08:48, 13 mar 2012

Zaraz sobie poczytam o zaproponowanych przez Mariusza trawach - na miejsca polcieniste, stosunkowo suche, o wysokosci do 60 cm
Trzcinnik - Calamagrostis acutiflora 'Waldenbuch'
Obiedka - Chasmanthium latifolium
Jeżotka - Hystrix patula
Perłówka - Melica ciliata
Kosmatka - Luzula nivea
Sesleria - Sesleria heuffleriana

Mariusz jak bedzie wracal ze Slaska przywiezie dla mnie 3 wygrane w konkursie o sadzonkach trawy plus zamowione - moze dzisiaj policze i zdecyduje sie ile czego chce

Milego dnia!
popcorn 09:10, 13 mar 2012

Podobają mi się:

Perłówka - Melica ciliata, tu kwitnąca:

i chyba tyle... reszta tych traw jakaś taka nieporządna

Chcę konwaliki i miskanta morning light. I hakone

Celina 11:10, 13 mar 2012

Dzień dobry Karolinko!
przeglądam wątki i widzę nowy awatarek i od razu do Ciebie podskoczyłam. Witaj na pokładzie
popcorn 18:25, 13 mar 2012

Posiałam wczesną marchewkę przemieszaną z rzodkiewką i sałatą. I zielony groszek - 2 odmiany. Biała włókninka i czekamy na wiosnę

Witaj Celinko!
popcorn 10:45, 14 mar 2012

Perłówki 3 duże sztuki dostanę jako nagrodę w konkursie. Prócz nich Mariusz mi przywiezie po 5 sztuk imperaty (ale zielonej, red baron mam), hakone (ale zielonej, zlota mam) i piorkowki japonskiej (dwie mam i troche nasion, z dodatkowymi 5 bedzie ladny łan
Może 24-25 się na targi do Łodzi wybiorę? Mariusz będzie ze swoimi trawami Czekam jeszcze na konwaliki i morning light - miskancika

Czy ktoś z Was ma Gracilimusa? Na fotkach wygląda tak max do 80 cm, a czytałam w necie że dorasta do 1,5-2 metrów... za wysoko.

Dzisiaj 7 stopni, nawet w nocy tyle było, więc pod włókninką sobie niedługo zaczną nasionka kiełkować Wiosna idzie Chociaż szaro i buro, słonko by się mogło pojawić

W piątek przyjdą 3 kulki na pniu. Pan drugi od bukszpanów chce mnie obciążyć za drugą paczkę - nie podoba mi się to, 60 zł za wysyłkę... 2 stożków i 3 kulek :/ chyba przejadę się do ikei i jeśli kupię tam stożki to z wysyłką dam sobie spokój...
Gardenarium 10:47, 14 mar 2012

Ja mam Gracillimusa i potwierdzam, że wyrasta wysoki. Mnie akurat pasuje, bo wystaje zza hortensji, rośnie z tyłu .

Instagram Ogrodowiska
popcorn 10:59, 14 mar 2012

Witaj Danusiu
dziękuję za info, więc odpada:/ Czekam na Morning Light

pozdrawiam!