Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 14:17, 14 mar 2012

Karolino, a wiesz może, w jakich godzinach otwarte te targi? Bo na stronie nie ma informacji.
popcorn 14:18, 14 mar 2012

popcorn 14:20, 14 mar 2012

Hej Gabi, też szukałam... może jeszcze ta informacja się pojawi? Wybiorę się koło 11tej, myślę że zamknięte nie będą..
Krys 14:39, 14 mar 2012

popcarol napisał(a)
Witaj Krysiu,
Targi Ogrodów i Małej Architektury PLANTEXPO odbędą się w dniach 23-25 marca 2012 roku w Łodzi w Hali Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji przy ul. ks. Ignacego Skorupki 21

Program Targów PLANTEXPO

przegląd nowości na rozpoczynający się sezon ogrodniczy
praktyczne pokazy i porady
warsztaty dla profesjonalistów
szkolenia
kiermasz ogrodniczy, zakupy z rabatami

w niedziele 25go sie przejade Moze sie jakos umowimy?

Pomyslę na wyjazdem własnie 25 .Jutro skoro świt wyjeżdzamy na 4 dni do
Kazimierza ,wiec po powrocie się zastanowię
popcorn 15:19, 14 mar 2012

ok, jakby co daj znac, sie spotkamy
pozdrawiam serdecznie!!
Karolina

PS Mariusz Surowinski bedzie!
popcorn 19:52, 14 mar 2012

Jutro powinnam dostać przesyłkę z nasionami których nie znalazłam w okolicznych ogrodniczych, m.in. dyni makaronowej Miałam już nie eksperymentować, ale to będzie jedyny eksperyment
Już jutro też dostanę 3 pierwsze bukszpany -kule na pniu Jupi!

Tylko gdzie je posadzę Żartuję, mam upatrzone miejsce - rabata przed domem
A w przyszłym tygodniu kolejne 3 kulki na pniu i 2 stożki
Wymyśliłam że lepiej zapłacić ciut więcej, niż kupować te holenderskie z Ikei... zresztą nie wiem czy w tej blisko jeszcze są, jakoś nie mogę się tam wybrać - może jutro.

Dzisiaj kupiłam sobie 2 kolejne białe storczyki. Muszę dla nich inny parapet przygotować, bo moje dotychczasowe prawie wszystkie mają wełnowce i pozbyć się ich nie mogę :/ Obecnie kwitną 4 egzemplarze, 2 różowe, jeden zielonkawy i jeden biały. Storczyki są super, prawie żadnej uwagi nie wymagają a kwitną
Najlepiej ten który dostaliśmy na ślub - to był mój pierwszy phalenopsis. Kwitnie juz 7my rok...
bociek 19:56, 14 mar 2012

Karolina, skad Ty bierzesz te bukszpany???? Mow szybko, bo jestem w palacej potrzebie
ircia 19:58, 14 mar 2012

Karola - fajne te już zrobione zakupy i fajne plany na następne.
A co do oszczędności, to sama też parę razy się przekonałam, że to nie zawsze wychodzi na dobre. Choć czasem tak
arcobaleno 08:37, 15 mar 2012

Oooo a jak tulipany mają czerwone listki to znaczy, ze zmarznięte? Ja myślałam, ze to taka odmiana....
popcorn 08:45, 15 mar 2012

Bocku - bukszpany znalazlam na allegro, w grudniu
Pisalam namiary chyba juz kilkadziesiat postow wstecz. Na kijku kulek ma sporo jeszcze pan Wojtek, powiedz ze namiary masz od Karoliny, bedzie wiedzial
adres:
iloooviaaa_xxx@o2.pl

bardzo konkretna osoba, ale roslin na razie nie polece - choc na fotkach wygladaja pieknie - pokaze je w przyszlym tygodniu jak mi je przysle Zamowilam od niego 2 duze stozki i 3 kulki na pniu.

Drugi pan mial tylko 3 kulki na pniu i wiecej nie ma, wiec namiary Ci sie nie przydadza.

Irciu, ja zdecydowanie z tych "dusigroszy" spytaj mojego M Ale czasem oszczedzic mozna, a czasem nie warto - chytry dwa razy traci, oj przekonalam sie o tym nie raz

Marto - moje zdecydowanie powinny miec zielone listki, stad wnioskuje ze jesli czerwone to zmarzniete Pewnie sa tez odmiany o czerwonych listkach, choc szczerze mowiac to nie widzialam... ale inne przymrozone rosliny, np bergenie tez czerwona barwe przyjmuja, stad mysle ze moj wniosek błędny nie był

Miłego dnia!! Dzisiaj u nas piękne słońce, choć w nocy było minus 2... ciekawe jak tam mój bób pod włókniną ... :/ chyba się pospieszyłam za bardzo...