Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 09:31, 24 sty 2014

popcarol napisał(a)
Wilcza, cały stół już zastawiony. Wczoraj piekłyśmy babeczki. Zamiast tortu będzie babeczkowy stos ze świeczką "7" na wierzchu, bo dzieciaki tortów nie lubią.
Lista zabaw i konkursów przygotowana. Będziemy piec pizzę, każdy zrobi nałożenie na swoim kawałku. Mam nadzieję przetrwamy bez szkód te 3h

Krysiu, chipsy też są, jakby co. Ale Młoda nie lubi, nie wiem jak inne dzieci.

Miłego dnia!!

Karolina ale fajna imprezę przygotowałas.Na pewno dzieciaki będa sie świetnie bawiły.Przy okazji wszystkiego najlepszego dla Gabrysi i buziaczki
popcorn 09:33, 24 sty 2014

Krysiu, bardzo dziękuję w imieniu mojej jubilatki Duża panna już urosła.. ech kiedy to minęło
I będą kanapki w kształcie zwierzątek (z chleba tostowego wycinanego foremkami)
GabiK 11:27, 24 sty 2014

Karola, to będą dziewczynki, czy towarzystwo mieszane?
U Laury ojciec jednego z kolegów powiedział, że starszemu synowi wyprawił 6 czy 7 urodziny w domu i nigdy więcej. Sami chłopcy to dom wyglądał jak po złodziejach. Wszystko porozrzucane, a po godzinie zaczęli się bić krzesłami.

Laurze się impreza podobała, planuje już kolejną. Nie może się doczekać następnego stycznia. jej oczekiwania się rozjeżdżają z moimi. Ja najpierw chcę długą wiosnę i lato.
popcorn 11:31, 24 sty 2014

Gabi,
do tej pory , do 5tych urodzin, imprezy Młodej były w sali zabaw z kulkami, ale jej się znudziło chyba...
rok temu -na 6tych urodzinach - były 2 dziewczynki i Młoda, przebierały się za królewny i bawiły raczej we własnym zakresie. Cała reszta zaproszonych się pochorowała. W tym roku lepiej, będzie 8 dzieciaków + 2 kuzyni Młodej.
Same dziewczynki, plus 1 chłopczyk z przedszkola i 2 kuzynów Młodej (1 jej rówieśnik i 1 - o 4 lata starszy), więc w sumie 3 chłopców. Bitwy na krzesła nie przewiduję Mam nadzieję jakoś uda nam się ogarnąć towarzystwo

Młoda też by chciała tylko zimę za zimą. Jak spytałam co powie na przeprowadzkę do Australii, powiedziała że nie chce, bo tam nie ma zimy Hihi, zima dla niej to święta i urodziny, co chwilę prezenty
GabiK 11:54, 24 sty 2014

Coś tym naszym dzieciom przynajmniej osładza zimę.
My musieliśmy zwiększyć liczbę gości, bo też myśleliśmy, że ktoś odpadnie. Tylko jedna dziewczynka się rozchorowała. Jarek zrobił ładne zaproszenia, to dziewczynki nie mogły się doczekać. Niektóre spały z nimi, niektóre postawiły sobie na szafkach. A jedna skreślała dni w kalendarzu. Laura dostała tyle prezentów, że do tej pory nie rozpakowała i nie mogła zapamiętać co od kogo. Ma 4 nowe Barbie.

A od kiedy robiłaś Gabi urodziny? To były pierwsze urodziny Laury z dziećmi. Wcześniej było za wcześnie na wspólną zabawę. To jeszcze ze dwa, trzy razy jej zrobimy, zanim jej się znudzi. Chociaż to sporo kosztuje. Nasz styczniowy budżet został wydrenowany - bo jeszcze kolacja w restauracji dla dziadków i prezent od nas. (I przeróbka sypialni).
popcorn 12:06, 24 sty 2014

Gabi, 4-te i 5-te urodziny miała w sali zabaw, 6te i 7me w domu. Co będzie potem - nie wiem
U nas sala zabaw nie jest aż tak dużym wydatkiem, rezerwacja sali (stół z krzesełkami dla dzieci) to chyba 25 zł, plus za dziecko i ilość godzin wg cennika (chyba 7 zł/h? urodziny trwały 2,5h i wszyscy spływali bo tak gorąco było, pamiętam że koło 250 zł nas to kosztowało (?), plus tort, jedzenie itp; na sali są też inne dzieci, jest normalnie czynna (za duża żeby wynająć ją całą, zresztą nawet nie pytałam czy jest taka opcja i jaki to koszt).
Mam nadzieję nie czeka nas fala plastiku zobaczymy Młoda robiła zaproszenia sama, miała je gotowe przynajmniej miesiąc przed (jeszcze przed Świętami ja tylko wypisałam je tydzień temu

pozdrówka!
GabiK 12:20, 24 sty 2014

To nasza 15 za godzinę, takie normalne wejście. A za 2 godz. urodzin 40 zł od dziecka.
A to i tak tańsza salka, bo taka mała, pod Warszawą.
Czy tu wszystko musi być dwa razy droższe?
popcorn 12:22, 24 sty 2014

Gabi, w Warszawie się więcej zarabia, po prostu.. u nas ceny są dostosowane do możliwości nabywczych klienta... biedna ta nasza mieścina, i tak dobrze że 3 sale zabaw są. Znaczy ktoś z nich korzysta, więc nie jest - chyba - aż tak źle
popcorn 15:12, 24 sty 2014

Pół dnia urlopu mam

Składniki do pizzy pokrojone, czekają na talerzykach
Babeczkowy tort ułożony Stół nakryty, jak przyjadą kuzyni Młodej będą napełniać miseczki słodkościami.
Za 2h horda dzieciaków zaatakuje

miłego weekendu!
paniprzyroda 15:15, 24 sty 2014

Trzymaj się dzielnie wśród tej "hordy" Karolino. Gratulacje dla młodej. Tydzień temu u mnie młody 18 świeczek gasił