Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:20, 16 mar 2012

Pare stron wczesniej (2-3?) dawalam ponownie email do pana od ktorego mam miec kule na pniu i stozki. Stozkow wiecej nie ma, ale kulek na pniu ma sporo.

pozdrawiam!
popcorn 19:13, 16 mar 2012

Kupilam sobie dzisiaj wielkiego bukszpana w Leroy Merlin. Znowu kopany z gruntu, ale z calkiem ladna bryla - teraz juz na to uwazam

Z 70 cm wysokosci, idealny do obciecia w stozek, 35 zl. Jutro zrobie fotke, to wrzuce. Do Ikei w koncu nie wstapilam, zabraklo czasu, spieszylismy sie do banku..

milego weekendu!! Jutro sadze 3 kulki na pniu i tego duzego prawie stozka Ale fajnie I ma byc cieplo!
Elfik 19:40, 16 mar 2012

Jezusie... Karolinaaa... Jak ja czytam Twój wątek, to jestem zziajana, jakbym biegła......... Nie nadążam za Tobą, Ekspresie...
Juzia 19:50, 16 mar 2012

Zdjęcia jeszcze tylko wrzuć i będzie ok
agniecha973 20:10, 16 mar 2012

Karolino, nasiona doszły DZIĘKUJĘ
popcorn 20:28, 16 mar 2012

Elu - hmm już kolejna osoba mi to mówi, ale ja muszę wszystko szybko, w pracy też... jakoś nie umiem zwolnić. Wszystko na już szybko

Juziu/Justyno - jutro, dzisiaj już ciemno było - dojechaliśmy sporo po 18tej do domu.

Agnieszko - niech rosną

Jutro ma być prawie 20 stopni - ale fajny weekend sie zapowiada I dentystka odwołała jutrzejszą wizytę Gabi, więc mam całą sobotę dla siebie Jupi! Rano bazarek (umówiłam się z jednym szkółkarzem - ma mi przywieźć pienne agresty - chcę dosadzić ze 2). Może też jeszcze ktoś z roślinami na bazarek przyjedzie - w końcu już po połowie marca! A potem sadzę

Powoli przymierzam się do zakupu obelisków pod pnącą fasolkę do warzywnika - ze 6 sztuk bym potrzebowała
Np takie:
ircia 20:47, 16 mar 2012

Fajny pomysł na fasolę z tymi obeliskami Na pewno sprawdzą się w tej roli
No i ja też jestem wśrór tych, którzy czekają na fotki z ostatnich zakupów
popcorn 12:35, 17 mar 2012

Witaj Irciu,
fotki jutro. Jedziemy za chwilę do Teściów, a nie mam siły już i czasu bo się zbieramy.

Wsadziłam 3 kulki na pniu i wczoraj kupionego prawie-stożka bukszpanowego. Całkiem ładnie to się w przedogródku komponuje Pomiędzy coś jeszcze (trzmielinka i co jeszcze?) , z lawendową obwódką (muszę dosadzić lawendy) i będzie super

Pousuwałam zeschnięte części poziomek. Wkopałam otatni już worek obornika w warzywnik. Wypadałoby całość zagrabić, ale nie mam już siły... i czasu.

Po drodze wstąpimy do szkółki (dzisiaj 1wszy raz otwarta) z cisami po 6 zł. Zobaczymy jak duże, wezmę aparat, wrzucę wszystkie fotki

piękna pogoda, aż si e chce! Ale po 2,5 h opadłam z sił

Miłego weekendu!
popcorn 17:38, 17 mar 2012

Ale jajo. Odwiedziłam dzisiaj 2 szkółki, z którymi zimą korespondowałam. W pierwszej cisów po horyzont prawie, WSZYSTKIE zmarznięte! Załamka, współczuję tym ludziom, tyle pracy, jedna zima i po wszystkim... :/
Gość wysłał mnie do drugiej, do swojego szwagra, a tam cisów brak... jest głównym dostawcą do Leclerc'ów w całej Polsce i zaprosił mnie do Leclerka... masakra
ircia 18:08, 17 mar 2012

No to czekamy dalej cierpliwie na fotki
Cisów szkoda
Mogłyby uszczęśliwić niejednego ogrodowicza, nie wspominając o właścicielu szkółki