Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:15, 28 lut 2014

Ewo, dopiero ją kupiłam w ubiegłym roku, kwiaty miała niesamowite. Zimę przeżyła To tyle z mojej wiedzy, jak na razie Kupiłam tylko jedną, na próbę, zresztą nie mam miejsca na więcej Jeszcze Magical Candle wtedy kupiłam Zobaczymy w tym roku

buziaki!!
Gabrysia_ 08:21, 28 lut 2014

Ja też kupiłam dwa misie w zeszłym roku,teraz mocno obcięłam,bo po deszczu się pokładały i musiałam dać patyki
Miłego dnia
popcorn 08:25, 28 lut 2014

Gabrysiu, moje kupiłam z patykami podtrzymującymi pędy i tak przezimowały. Jeszcze nie cięłam żadnych hortensji, może w ten weekend.

pozdrawiam!
paniprzyroda 20:08, 28 lut 2014

Miłego w ogrodzie, cięcia róży nie zazdroszczę
popcorn 21:06, 28 lut 2014

Mariolu, chyba M do tego zatrudnię, bo po ostatniej sobocie miałam dość Pewnie się nie da, ale może chociaż pomoże?
Miłego, wzajemnie!
Agacia 09:00, 01 mar 2014

A ja w zeszłym roku kupiłam nieopatrznie Pink Diamond i trochę żałuję. Wcale nie jest taka piękna jak na zdjęciach... Co tu robić? Mam 5 sztuk,,, Ech...
Agacia 09:01, 01 mar 2014

Dobrego dnia!
popcorn 10:44, 01 mar 2014

Agatko, ja wszystkie "nie takie" roślinki oddaję Teściowej Cieszy się, bo rosną, kwitną, cieszą, a Oni mają 30 arów samych iglaków dookoła wielkiego trawnika. Nie masz komu wcisnąć, pomyśl?

Dobrego dnia!
popcorn 15:39, 02 mar 2014

Ogródkowo nic nie zrobiłam. Wczoraj byliśmy u Teściów, piękna pogoda więc był dłuuugi spacer z psem, a potem dzieciaki chciały palić ognisko, więc paliliśmy, kiełbaski nawet były 1go marca

Dzisiaj się nie wyspałam, Młoda budziła się 3krotnie z płaczem, rosną jej 6tki, więc był syropek, ale dopiero za 33cim razem. No i ona zasnęła, a ja nie... więc rano wszyscy wstali, a ja stwierdziłam że "jeszcze chwilę". I tym sposobem zwlokłam się o 9.30

Przywiozłam wczoraj sporo roślinek - odebrałam od gościa ze Zduńskiej Woli który likwidował akwarium. Tym sposobem nabyłam miskę roślin za 20 zł i za kolejne 20 10 ślimaków Helenek, które mają zjadać ślimaki zjadające roślinki
Ponieważ wczoraj wróciliśmy po 20tej, zaplanowałam sobie czyszczenie akwarium, żwirku i sadzenie nowych roślinek. Jest 15.30, a ja dopiero skończyłam... w tygodniu filtr zaczął felernie działać, więc ja sadziłam roślinki i czyściłam, a M kombinował co z filtrem... w międzyczasie głowica mi spadła, prawie się poryczałam, bo przestał zupełnie działać... ale chyba mi się tylko wydawało, bo wirnik chodził, a po wyczyszczeniu rurek (zarosły glonami od środka, przez te 4 miesiące!) filtr działa ak nowy Uff. Zmęczyłam się
Na dworze 3,5 stopnia, więc cięcie różanego żywopłotu, traw i hortensji itd przełożone na za tydzień...
Agacia 16:03, 02 mar 2014

U mnie też chłodek, taki przejmujący, więc też cięcie (na razie traw) odłożyłam...

Pozdrawiam