Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Margarete 21:42, 08 mar 2014

Odpowiem u ciebie na twojego posta napisanego u Małej -Mi

popcarol napisał(a)
Ale boooskie masz donice!!! Gdzie takie wypasione ciemierniki dorwałaś? U nas nie ma, nie tylko wypasionych, ale żadnych!

pozdrawiam!!

Kupiłam sobie we czwartek 3 śliczne okazy w Obi, w Łodzi na Szparagowej, a wieć od ciebie jeszcze bliżej niż ode mnie jak do Łodzi od strony Kostantynowa wjedziesz...o cenę nie pyta lepiej bo......
..........nie była zachęcająca, ale ja żadnego ciemiernika w ogrodzie nie miałam to zaszalałam i kupiłam, są ładne, rozrośniete. Najpierw wsadze je do donicy przed domem z trawka jakąś a potem pójda w grunt. Czy one wymagaja jakichs specalnych warunków ? bo u ciebie ładnie kwitna w gruncie... to pewnie im u ciebie dobrze

Kupiłam też 4 kulki bukszpanowe i własnie po nie tam pojechałam, a ciemierniki to przy okazji.....jak sie poczuje jutro lepiej albo w poniedziałek to wyjde do ogrodu,,,,,,,,,,,,,eh były rózne i stożki i kule o róznych srednicach od 75 bodajże do 27 zl za szt w zalezności od rozmiaru
monitka 22:10, 08 mar 2014

Karola nadrobić ciężko ale melduję że czasem z cichacza zaglądam. Pozdrawiam
Moje hortki jeszcze nie ciachnięte..
paniprzyroda 22:14, 08 mar 2014

Pozdrawiam miałabym chętkę na te ciemierniki
bacowa 04:43, 09 mar 2014

Szkoda że ciemiernikow nie było w tym roku w biedro. , bo fajnie kwitną i strasznie tanie były.
Pszylaszczkę też mam w takim stanie jak ty,brzydkie liście, ale niedługo pięknie zakwitnie.

Z wieści zawodowych, znowu mamy rekord, ale się cieszę , z tej okazji był koncert u nas w fundacji, .
popcorn 08:51, 09 mar 2014

Krysiu, dostałam od Ewy namiar na dziewczynę która chce sztobry, więc problem z głowy Nie wyrzucę, a się przydadzą.

Bożenko, uwielbiam się tak zmęczyć Nareszcie można coś robić

Nikita, M nie ma (jest w Warszawie), więc Teściowie za tydzień przełożeni. Za tydzień Ci pomacham

Małgosiu
, dzięki za info. Stwierdziłam że wysadzę z gruntu 2 szt. Do Obi niby niedaleko, ale mam tam stracha na Alejach, wieczny ruch i brak miejsca do parkowania...no ale może, może... napisz jak bardzo drogie te ciemierniki

Monitka
, zapraszam!

Mariolko, no ja poluję i poluję. W netto i biedronce brak, pewnie wcale nie będzie:/
Ale może się i wybiorę do tego obi??

Ewo, wypatruję ale chyba jednak nie będzie ciemierników:/ Przylaszczka już kwitnie, od wczoraj
Super, oby co roku tak było

miłego dnia!
Idę ogarnąć mieszkanie, bo leży i kwiczy a koło 11tej do ogródka obcinać róże
popcorn 12:54, 09 mar 2014

Róże obcięte Jupi! Kolczasta góra do dosuszenia i spalenia, brr.
Słonko piękne świeci. Robię Młodej obiad i tak ciągle myślę - jechać na tą szparagową czy odpuścić
Margarete 13:22, 09 mar 2014

Karolka ciemierniki były po 17 zł więc nie tanio.........
Ale jak pisałam ja nie mam żadnego więc sie skusiłam na 3 sztuki. Były też piękne i róznokolorowe wrzośce ale powyżej 35 zł za szt choć wielgaśne. Ja tam pojechałam głównie po kulki bukszpanowe.

Nie musisz jechac do Obi przaz Aleję Włókniarzy, możesz koło Philipsa w P-cach dalej prosto przez przejazd kolejowy w Lublinku, koło oczyszczalni, przez Konstantynów wjechać do Łodzi od strony Teofilowa.............
Wstawiam u siebie fotki.
popcorn 13:45, 09 mar 2014

Małgoś, idę zobaczyć. Wiem jak tam dojechać, też przez Konstantynów mogę, w lewo we włókniarzy i dalej w lewo w Aleksandrowską. Ale pytanie czy warto?
Mała Mi też je tam kupiła? Bo ja te zwykłe białe mam, tego orientalnego różowego bym chciała!
popcorn 16:18, 09 mar 2014

Byłam w Łodzi, zmarnowałam 2h i nic nie kupiłam (no dobra, talerze i szklanki w Ikei). Pojechałam dalej z Portu do Castoramy, ale zabłądziłam (Włókniarzy od tej strony zamknięta). Skręciłam dalej, ale się zgubiłam i wylądowałam na Retkinii.. stwierdziłam że widocznie nie było mi dane i wróciłam do domu Super po prostu Obi odpuściłam, bo skoro są białe ciemierniki tylko, to nie ma po co jechać. W Leroy też tylko białe, ale malutkie (po 12,99)
popcorn 17:15, 09 mar 2014

Obcięłam drzewka owocowe. Została mi tylko brzoskwinia, na deser Ale do niej to tylko z drabiną i siekierą, a ja już nie mam siły. Poczekam na M
Na otarcie łez przesadziłam jednego z zaczynających kwitnąć ciemierników do donicy przed domem. I tak lawenda na niego właziła, więc krzywdy mu chyba nie zrobiłam. Rośnie teraz obok trzcinnika i hosty. Do drugiej dużej donicy posadziłam cebulki liatr, które niedawno kupiłam w lidlu. Będą rosły z hostą i bluszczem (na razie tylko bluszcz widać
A jutro poniedziałek Jakże mi przykro