Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Nikita 19:40, 07 maj 2014

popcarol napisał(a)

Carola, projekt wygląda na prawdę fajnie! Przedogródek będzie prezentował się fantastycznie...nie zazdraszam tylko ogromu pracy...musisz wziąć tydzień wolnego..

Dzięki Carola za miłe spotkanie. Masz rewelacyjny ogród...tysiące wspaniałych roślin !!!!!!
Oczywiście na trawki i żurawki jestem chętna. Aha i na tą żółtą z zielonym brzegiem hostę zapisuję się na jesień.
Powiedz mi jeszcze, czy ta rozplenica z "kotkami" to ma jakieś upodobania co do stanowiska...słońce czy raczej cień dla niej lepsiejsze

Pozdrawiam i buziaki przesyłam
popcorn 19:42, 07 maj 2014

Magdo, mam nadzieję wyjdzie fajnie. I że się z tym uporam w miarę szybko!! urlopu nie planuję, targi za pasem, a i bez nich mam co robić

Rozplenica zdecydowanie do słońca, w cieniu ma mało kotków. Ale sobie poradzi. Szukaj miejsca Buziaki!!!
Madzenka 20:21, 07 maj 2014

popcarol napisał(a)
Ha! Magda Nikita do mnie jedzie! Idę robić kawę

A gdzie fotki som ?
Madzenka 20:24, 07 maj 2014

U mnie chwasty pomiędzy żywopłotem grabowym a polem oszalały....
popcorn 21:04, 07 maj 2014

Marzenko, nie ma fotek Nie pomyślałam zupełnie, zresztą nie było komu zrobić Chwasty.. szaleją
cieszę się że wczoraj odchwaściłam przy chodniku, przynajmniej tam ogródek wygląda dobrze

Pozdrawiam!!
popcorn 21:26, 07 maj 2014

Czereśnia nie rośnie idealnie na środku nowej planowanej rabaty, ale będę musiała to przeżyć.
Odpada też kulkowisko w tym miejscu. Chyba że na miejscu juki? Zamiast jednego dużego, 2 mniejsze prostokąty??

Tu akurat fotka od płotu:

zamiast niedźwiedziego futra i juk - sporo miejsca się znajdzie

Juzia 21:39, 07 maj 2014

A może kulki, niezapomninajki i tulipany w dwóch rabatach zewnętrznych, a w środku róże???
popcorn 21:41, 07 maj 2014

Byłoby najlepiej, ale pod czereśnią musi być pusto kiedy są czereśnie, bo inaczej wszystko w środku zostanie stratowane :/
No i tam jest po prostu sucho, przez 2 tyg urlopu nikt nie podleje i (połamane) kulki do wyrzucenia
popcorn 21:43, 07 maj 2014

Mam też problem jak rozwiązać ścieżkę ze żwirku z chwili obecnej donikąd (była z tarasu do warzywnika).
Chyba placyk pod ławeczkę też żwirowy zrobię.. hmm. Czy żwiru mi wystarczy??

I jak-czym oddzielić pas cisów po prawej - chyba kanciki i trawkę posieję??
Juzia 22:14, 07 maj 2014

popcarol napisał(a)
Byłoby najlepiej, ale pod czereśnią musi być pusto kiedy są czereśnie, bo inaczej wszystko w środku zostanie stratowane :/
No i tam jest po prostu sucho, przez 2 tyg urlopu nikt nie podleje i (połamane) kulki do wyrzucenia

Aaaa...no to bez kulek