Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 07:03, 08 maj 2014

Miłego dnia! Jutro już piątek! Jupi!!
popcorn 08:17, 08 maj 2014

Na bazarku dzisiaj kicha, albo ja nic nie widziałam = za mało czasu Była kula gliniana z wyciętymi otworami (pod tea light zapewne), nie kupiłam bo otwory w kształcie gwiazdek. Doniczek full, też te cudne które ma Mariolka, niebieskie i granatowe. Jakbym miała czas i auto bliżej zaparkowane... pomyślałabym? Można by zebrać komplet 4-5 szt. Ale czasu nie miałam, i kasy też, bo mi Młoda wczoraj 200 zł z portfela wyjęła i nie włożyła z powrotem hm.

Miłego dnia!!
popcorn 10:45, 08 maj 2014

Kurcze chyba wezmę urlop, bo ogródek woła, pogoda piękna, a tu nie ma czasu ale koleżanka jest na zwolnieniu do końca maja i chyba w czerwcu dopiero bym mogła się urwać a liczyłam że może końcem maja gdzieś uciekniemy na tydzień, buu.

No cóż, na pociechę parę fotek.

Mój nowy klonik, będzie w doniczce i na zimę zabierany do piwnicy:

Czosnki powoli pękają

Fasolka

Wymyśliłam, że na razie nie będę zwozić kolejnych bukszpanów na obwódkę do przedogródka; przeniosę wszystkie tej samej wielkości sprzed domu i zobaczymy, może wystarczy, ze 40 szt pewnie się uzbiera dodatkowo? A tu posadzę maluszki, które ukorzeniam od ubiegłego roku

Busz! Tulipki ciemne nadal kwitną, szkoda że nie pamiętam czy były z Janinki czy Lidla...

popcorn 10:47, 08 maj 2014

Już za chwilę zakwitną

Zawilce, koffam

Palmowego klonika też
popcorn 10:49, 08 maj 2014

Ostatni (drugi kwiatek magnolii; jednak chcę odmianę która wcześniej kwitnie, w stanie jeszcze bezlistnym.

Zmrożona hosta

Żurawki zbierają się do kwitnienia:

Tu mamusia:

A ubiegłoroczne dzieciaczki zaraz ją przerosną

Tu żółtolistne dzieciaczki, własnoręcznie ukorzeniane

Spartyna coraz większa

Miłego dnia!!
safikey 10:52, 08 maj 2014

Ale masz dziś piękną pogodę - u nas w lubelskim leje i pogoda fatalna - oj w ogródku po południu nie podziałamy....

pięknie u Ciebie kwitną czosnki, tulipany a rh przepięknie rozkwitają
popcorn 10:56, 08 maj 2014

Witaj, pokropiło wczoraj i chyba w nocy ciut też, teraz jest cudnie Mam nadzieję powalczyć po południu!! U Was też się rozpogodzi, czekam na piękny weekend!!
pozdrawiam!
Kasya 11:47, 08 maj 2014

Sliczne rabatki, takie bujnie zarosniete

Ja ciagle czekam az mi cos urosnie i sie zagesci, bo wszedzie na rabatach przewaza widok ziemi

Co to za trawka za magnolią ?
popcorn 11:48, 08 maj 2014

hej!
jeszcze 2-3 lata temu u mnie były puchy ale nawściubiałam przez te ostatnie 2 lata i teraz nie ma miejsca na nic
za magnolią kwitnie "niedźwiedzie futro", to kostrzewa. pozdrawiam!
K.
AniaK 11:50, 08 maj 2014

Ogród nie pyta czy masz wolne, rośnie wszystko jak szalone
Busz tulipankowy, busz czosnkowy, busz żurawkowy..... Pięknie i kolorowo. Ach, wiosna.

Pozdrawiam