Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

magnolia 11:06, 07 maj 2014

popcarol napisał(a)
hej!
czyli 2 prostokąty, obok siebie, ze ścieżką pomiędzy? Super Dziękuję!!!
k.

tak, lekko będzie wizualnie
popcorn 11:08, 07 maj 2014

Buziam! Magnolio!!

No to mam plan I buksików na obwódkę trochę muszę zakupić! Do Łasku pojadę, tam pan ma fajne w doniczkach, tylko policzę ile mi trzeba...
Pszczelarnia 12:03, 07 maj 2014

Jak żwirek od kory/ziemi, to oddziel go ekobordami - będzie porządnie. I bukszpany w obwódce posadź na gęsto od razu - mówię z niejakim doświadczeniem sadzenia róż w bukszpanie.
Powstanie taka kwatera sadownicza z wiśnią jadalną. Fajnie.
popcorn 12:11, 07 maj 2014

Ewo, bardzo Ci dziękuję! Gdyby nie Twoje "z czego wynika kształt tej rabaty", to bym się nad tym wcale nie zastanawiała! Tak posadziłam i tak było
No to duuużo buksików muszę dokupić
Ekobordy mam tam wkopane na całości, między żwirkiem a trawnikiem. Teraz będzie między żwirkiem z różami z gołą ziemią i bylinkami pod. Buziaki!!!
popcorn 14:45, 07 maj 2014

Ha! Magda Nikita do mnie jedzie! Idę robić kawę
Robertop 17:02, 07 maj 2014

Karola, Magda, miłego spotkania

P.S.
Karola pisałaś, że chcesz oddać juki. Czy to jeszcze aktualne? Ja chętnie przygarnę.
popcorn 17:28, 07 maj 2014

hej Roberto!
spotkanie było bardzo miłe Szkoda że się rozpadało, ale i tak pobuszowałyśmy chwilę po rabatkach

Jasne, juki aktualne, zapraszam - kopanie we własnym zakresie
Magda mnie uświadomiła że juki mają głębokie i palowe korzenie, ale mam wrażenie że to taki chwast jest. Sama przesadzałam i się przyjęły.. fakt że nie takie duże, ale jednak!
popcorn 18:28, 07 maj 2014

Kurcze, kropi i mokro jest rękawiczki mi przemokły, ogarnęłam tylko warzywnik (po 4 dniach pod włókniną najbardziej wybujały chwasty
Powalczyłabym z rabatą, ale pogoda nie nastraja hm.
Bogdzia 19:10, 07 maj 2014

U mnie też tylko do południa można było popracowac a potem kropidełko zamiast deszczu ale z pracy juz nici. Fajnie ze sie spotkałyście.
popcorn 19:25, 07 maj 2014

Bożenko, przed chwilą wróciłam, udało mi się zebrać i rozsypać 1 pojemnik żwiru i wyznaczyć nową rabatę za pomocą... tyczek do pomidorów Przemoczyłam 3 pary rękawiczek i mam dość
Zrobię fotkę jutro z okna jak to wygląda. Generalnie ze 2 tygodnie jeszcze mi zejdzie hmm...

Spotkanie fajne, rozmawiałyśmy trochę przy herbatce

Miłego!!