Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Kondzio 20:10, 16 maj 2014

Kasya napisał(a)

od jutra koniec deszczu i upaly

a co z rozami ? [roblem ze ziemia za mokra czy choroby na lisciach sie rozwiną od wody ?
mszyce i boje sie o plamistosc narazie ok ale zobaczymy czekam az przestanie padać i pryskanie
Anita1978 20:26, 16 maj 2014

Kondzio napisał(a)
mszyce i boje sie o plamistosc narazie ok ale zobaczymy czekam az przestanie padać i pryskanie

Deszcz zmyje mszyce
Kondzio 20:28, 16 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Deszcz zmyje mszyce
to mnie uspokoilaś
popcorn 21:10, 16 maj 2014

Też się zbierałam żeby pryskać na mszyce, jedna róża ma już mączniaka, no i chwasty na podjeździe.. ale ciągle pada no i taras i ławka i balustrady w kolejce do malowania.. ech
AniaDS 00:02, 17 maj 2014

U mnie też ciągle pada, tak ma być do poniedziałku.
Ech.
Ale Ci wywiało tego cisa, musiało nieźle być, u nas tez tak wieje, że chwilami wolę za okno nie patrzeć.
popcorn 07:17, 17 maj 2014

Ania, cis już 2 razy poprawiany, wczoraj przestało wiać i leje "prosto"; dosypałam mu ziemi i stoi. Widać że sporo nowych korzeni puścił, znaczy zamierza się przyjąć, ale duży jest, więc trochę potrwa zanim się ukorzeni na tyle żeby wiatr mu nie szkodził.
U nas już jutro ma być lepiej. Oby. Wczoraj pieliłam trochę, ale przemokłam i kurtka do prania, bo w błocie do łokci

Miłego weekendu!!
popcorn 08:45, 17 maj 2014

Rozsypałam trochę nawozu, zapomniałam o limkach. Trzebaby im też troszkę sypnąć?
Wody sporo, na trawniku miękko, w miejscach gdzie ruszałam nogi się zapadają:/
Przykryłam skrzynki z pomidorami pleksą, już się wystarczająco namoczyły... nie wieje, więc pleksy nie będę zbierać z malin -tam je zwiewa
Zielono aż kłuje w oczy
Krys 08:56, 17 maj 2014

Karolina u mnie tez strasznie pada,ziemia moja gliniasta juz strasznie nasiąknieta,az sie boje co bedzie z rolnikami
popcorn 09:21, 17 maj 2014

Krysia, u nas chyba nie jest strasznie, to co się dzieje w sądeckiem, w małopolsce, to dopiero masakra... teraz nie pada, mży trochę. Czekamy na słoneczko
Buziaki i do zobaczenia za tydzień!
agatanowa 09:49, 17 maj 2014

Kasya napisał(a)

od jutra koniec deszczu i upaly

a co z rozami ? [roblem ze ziemia za mokra czy choroby na lisciach sie rozwiną od wody ?

ooo, słusznie pytasz

u mnie, wiec u Kasi zapewne tez, właśnie oberwanie chmury - takie to upały

a róże i inne spryskałam bioczosem na ok. 6-8 h przed ulewami, wszystko zmyte