Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:05, 15 maj 2014

Anitko, już byłam i pochwaliłam U nas wieje mocno, w dzień było słonecznie i ze 12 stopni?

Magda! Z mega muchy się uśmiałam No pewnie że tam pożyteczne owady zamieszkają, śmiać mi się chciało z miny M jak wymyślił te muchy i komary hihi Na stawy najlepsze ćwiczenia i ruch! Pan powiedział że od siedzenia nic dobrego jeszcze człowiekowi nie przyszło. Kazał mi jak najwięcej się ruszać. Wprawdzie mówił o basenie, ale ogródkowania nie zabronił Biodro i staw kolanowy można wymienić.. leżałam na sali (przy okazji operacji kolana) z babką której to zrobili, MASAKRA, oby nigdy mnie to nie czekało. Brr.
Gabriela 21:41, 15 maj 2014

Karola, piękne dzięki za miły, wspólny kawałek dnia.
Konstrukcje dotarły w stanie nienaruszonym, po drodze zachwycałam się obłością drewnianej kulki, którą miałam prawie na prawym uchu.
Cieszę się z bodziszka Renarda, bo niejako udało mi się go dzięki Tobie odzyskać, no i z tej sałaty o delikatnym, chrzanowym smaku, jest pyszna. Przypomnij jak się nazywa, proszę.
U nas leje i wieje masakrycznie, wróciłam do całkiem innego świata, pewnie o posadzeniu jutro prezentów nie będzie mowy.
Gabriela 21:58, 15 maj 2014

popcarol napisał(a)
Gabrysia była Posiedziałyśmy chwilę, miło się rozmawiało Oczywiście z pracy non stop ktoś mnie ścigał:/
Stwierdziła że mam bardzo ładny ogród i nie umiem robić zdjęć ale mi miło! z Jej ust to prawdziwy komplement

Dostałam 4 werbenki, liliowca i ośmiała

Zapakowałyśmy pergolki, ledwo weszły i pojechała do Bożenki

Właśnie przeczytałam o ogrodzie, nieumieniu robienia zdjęć i komplemencie i pękam ze śmiechu.
Bo wypadło tak, jakbyś się cieszyła że nie umiesz robić zdjęć.
Oczekuję na zdjęcia całych rabat, z większej perspektywy, bo wy nawet nie wiecie, że Karola ma wokół dwóch ścian domu, przepiękną, gęsto obsadzoną rabatę w stylu angielskim.
No ale ze zdjęć pojedynczych roślin, to kto by to wiedział...

Kasya 22:36, 15 maj 2014

no to czekamy na zdjecia
popcorn 08:10, 16 maj 2014

Gabrielo, dzięki Rzeczywiście wyszło tak jakbym była szczęśliwa z powodu braku umiejętności fotograficznych hihi!

No i nasion tej sałaty Ci nie dałam To azjatycka sałata do gotowania (w woku). Na opakowaniu jest nazwa - Asia Salat "Amchoi Red Giant".

U nas dzisiaj też wieje i pada. No trudno Dobrze że wczoraj coś porobiłam, bo dzisiaj pewnie nie będzie szans

Fotki zrobię jak się pogoda poprawi! Ale czasem z perspektywy coś wrzucam, tyle że mnie ta perspektywa nie zachwyca, więc wściubiam nos w pojedyncze roślinki

Miłego dnia!!
Magda70 08:29, 16 maj 2014

Gabriela napisał(a)

Właśnie przeczytałam o ogrodzie, nieumieniu robienia zdjęć i komplemencie i pękam ze śmiechu.
Bo wypadło tak, jakbyś się cieszyła że nie umiesz robić zdjęć.
Oczekuję na zdjęcia całych rabat, z większej perspektywy, bo wy nawet nie wiecie, że Karola ma wokół dwóch ścian domu, przepiękną, gęsto obsadzoną rabatę w stylu angielskim.
No ale ze zdjęć pojedynczych roślin, to kto by to wiedział...

no to Karola...pokaż te zdjęcia!!
Domek dla owadów fajowy...kopiuję sobie zdjęcie bo będę eMa namawiać na podobny.
popcorn 08:30, 16 maj 2014

Magda, Gabrysi się po prostu podoba mój bałagan to bardzo miłe, ale nie zachwycają mnie te moje przeładowane rabaty. A teraz zielono tam tylko, czekam na róże, żeby dodały koloru. Ale pokażę, a co tam jest jak jest, nie da się ukryć hihi
Jak przestanie padać może cyknę!

pozdrawiam!!
Mala_Mi 08:48, 16 maj 2014

Nadrobiłam ostatnie 2 dni.... ale obrazków nie ma...
A zdrówko .... no cóż .. psuje sie z wiekiem coraz bardziej
popcorn 09:02, 16 maj 2014

Ania, fotek brak, ale będą Wczoraj było w miarę, ale chciałam jak najwięcej zrobić; dzisiaj nic nie zrobię bo pogoda nie pozwoli, to fotki będą
W ciepłych krajach nic mnie nie strzyka Za 30 lat się wyprowadzam Ciekawe czy wtedy będę jeszcze chciała?? hm

PS czy Ty sobie życzysz coś z mojego ogródka? Przywiozę do Bożenki
Buziaki!!
Gabriela 09:32, 16 maj 2014

Karola, liliowiec kwitnący do mrozów nazywa się Final Touch, zdjęcie jest końca sierpnia 2011 r. Nawet widać w tle zimowity. Dobrze rośnie i pewnie zakwitnie jeszcze w tym roku.