Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 15:22, 09 lip 2014

popcarol napisał(a)
Dogadałam się z panią od projektu. Jest tylko 1 linia kroplująca, 1 sekcja, która obleci mi cały ogródek. Wystarczy jedna bo ciśnienie w takiej instalacji może być minimalne. Koszt linii kroplującej, trójników, szpilek, czujnika deszczu i programatora to z wysyłką 1000 zł. Wraz z trawnikiem, dodatkowe 4 sekcje zraszaczy - 2.500. Dochodzi robocizna. Jak się zdecydujemy na zakup, napiszą nam co i jak gdzie się montuje, myślę że z linią kroplującą moglibyśmy sobie poradzić we własnym zakresie. Hm.

Oj Karolina nowa inwestycja sie szykuje to super.Mój M przywiózł z A fajne weże-ale zraszacze ,ale one nie nadają sie na moje rabaty ,jak będę miała trawnik to tak Linia to dobry pomysł oszczędza czas
popcorn 15:40, 09 lip 2014

No właśnie, zraszacze na rabaty są do bani, tylko na trawnik!
Nie wiedziałam że takie rzeczy aż z Australii się opłaca wieźć!

Zobaczymy, ale na pewno bym chciała takie coś!
paniprzyroda 15:56, 09 lip 2014

Karolina, jaka to pomyłka z Edenkami? Razem kupowałyśmy?
KasiaWB 17:57, 09 lip 2014

Karola, już chyba kiedyś pisałam, a może nie .. my sami kupiliśmy linię kroplującą, szpilki itd. Już w tamtym roku, ale nie było czasu na jej rozłożenie. W tym roku wiosną wreszcie się udało ) jest rozciągnięta wzdłuż szkieletu, a od niej idą rozgałęzienia na rabaty. Narazie na końcach są złączki, do których podłączamy węża, który jest podłączony bezpośrednio do ujęcia. Klik i się podlewa jedyny "wysiłek" to przyłączenie węża ))) wygoda, spokój po roślinach widać, że to rozwiązanie im służy zresztą do niektórych miejsc o tej porze roku nie ma dojścia z konewką. Dodatkowo zbieramy deszczówkę, bo roślinki ją lubią
Pozdrawiam
malkul 18:00, 09 lip 2014

Mam rozumieć, że kotek już jest z Wami?
renatamama3 20:36, 09 lip 2014

Gratuluję ,nowego członka rodziny.Linia ,kroplująca jest podpinana do wody z wodociągu?
Gabriela 20:41, 09 lip 2014

Kot i nawadnianie to bardzo dobre inwestycje, nie wiadomo co lepsze.
Chcę zobaczyć zdjęcia kota oczywiście. Może być trudno, moje na przykład nie chcą pozować.
Luiza 23:06, 09 lip 2014

Karolka! Kot w domu? No nie wierzę! Czy ML to jest taki srebrzysty, cienki? Bo mam nawet ładne, ale mi nie zależy.
Syla 23:09, 09 lip 2014

Ale trafiłam ... na zobrazowanie linii kroplującej ... Mnie to czeka w sierpniu ... Nie wiem czy przeżyję dewastację , chyba będę im wyrywać węże na rabatach i sama układać aby mi roślin nie zdepczali
Gabrysia_ 23:32, 09 lip 2014

Ale śliczna kotka Młoda pewnie się cieszy?