Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 07:06, 16 lip 2014

Kicia chociaż raz spała całą noc, lub przemieszczała się na tyle cicho że mnie nie obudziła
Wczoraj byliśmy na szczepieniu, uff.

Miłego dnia!
agatanowa 07:19, 16 lip 2014

popcarol napisał(a)
Obóz taneczny? wow! w życiu bym nie pojechała, a mina na taką propozycję skierowaną do mojego M - bezcenna

u mnie to samo
agatanowa 07:20, 16 lip 2014

popcarol napisał(a)

g]

chyba jej u Was dobrze, sama mordka jej się smieje
popcorn 08:06, 16 lip 2014

Kot chyba szczęśliwy. Chociaż wczoraj strasznie podrapała weterynarza (w życiu bym nie pomyślała!) gdy próbował jej zaaplikować tabletkę na odrobaczanie prosto do gardła...

Miłego dnia!
popcorn 08:14, 16 lip 2014

Z tej samej serii

A to już dzisiejsze, poranne, ogródkowe

The Mary Rose

Pomponella w rozplenicy

Bard

The Fairy
popcorn 08:19, 16 lip 2014

Prostowana rabata

Tu porównanie koloru ostrogowców, mam 2 odcienie różowego, ziemniejszy ładniejszy

Tu ten ciemniejszy

Różyczki przed domem

Mozart

Schneewittchen
popcorn 08:35, 16 lip 2014

popcorn 08:36, 16 lip 2014

Miłego dnia!
GabiK 10:16, 16 lip 2014

Dzień Dobry, ale u Ciebie kwitnąco.

Byliśmy razem, zabraliśmy mamę. Na zajęciach Laura nam nie przeszkadzała, a w przerwach robiliśmy coś razem. Byliśmy na Kasprowym i w Czorsztynie. I na wystawie Lego.
No i mogliśmy się wieczorem integrować, mama kładła Laurę, a my na meczyk, piwko, pogaduszki i tańce. Zajęcia kończyły się o 21:30, a potem zabawa do 1.

O rabaty nie da się zahaczyć zraszaczami. Są na brzegach i pryskają tylko do przodu i na boki. Do tyłu nie ma szans. Taki w kółko jest tylko na środku, a pozostałe to połówki i ćwiartki koła.

Z fachowcami zaczyna się dziać jak zwykle:
Facet do zdejmowania płyt z tarasu nie przyszedł rano, tylko będzie koło 13-14 (zobaczymy, czy w ogóle dzisiaj). A wylewka w poniedziałek, a nie jutro, bo facet zapomniał, że już ma robotę na czwartek i piątek!

Jak mi ktoś powie, że jest bezrobocie dla mogących pracować fizycznie, to wyśmieję. W Warszawie to jest jakaś tragedia. Klient musi błagać, żeby móc zapłacić. Dzwoniłam do 20 firm - nikomu się nie opłaca robić 40 metrów tarasu. Jak jeszcze grzecznie odmawiają, to pół biedy. Ale nie odpowiadają na maile, nie odbierają telefonów, traktują jak natręta. Jeden facet był obejrzeć, miał zadzwonić z wyceną. Cisza. Dzwonię, wreszcie odebrał i mówi, że jeszcze nie policzył, jutro. Nigdy więcej się nie odezwał, telefony odrzucił, sms-a zlekceważył. Mógłby przecież odpowiedzieć, że jednak nie, za dużo zabawy, albo wycenić kosmicznie. Ale coś takiego?
Na zrobienie wylewki też nie było chętnych. Znajomy projektant z kontaktami to załatwia. Budowlańcy mają tyle pracy, że mniej niż dniówkę nie wezmą, a to nam się nie opłaca.
Tak więc, jak znalazł się ktoś, kto łaskawie chce pracować, to trzeba czekać aż przyjdzie.
popcorn 10:29, 16 lip 2014

Dzięki za info. W takim razie odpowiednie zraszacze jeszcze muszą być... to jak z rabatami, podlewacie ręcznie, czy nie podlewacie wcale i dają radę?

Co do "fachowców", to ci normalni chyba wyjechali, a zostali.. sama widzisz u mnie też 3 kowali było mierzyć pergole, żaden się więcej nie odezwał Po co przyjeżdżają w takim razie? A trochę by to kosztowało przecież, bo i pod winorośle, i na garażu pod wisterię...
no masakra.

Mam nadzieję Wasi się pojawią i zrobią dobrze! ech..