Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agatanowa 12:38, 31 lip 2014

popcarol napisał(a)
Sama prawda... niebawem musimy wyienic 12letnia pralke, wedruje sobie po pralni w czasie wirowania... sośama... lozyska

jak wytrzymala 12 lat, to i tak dlugo dala rade, jeszcze z tych lepszych, starej daty

gorzej jak mija gwarancja, 2 lata i akurat sie psuje

moj zlew: gwarancja 3 lata, po 4-ech tak zaszedł, jakoś popękał, że już cholery dostaję

ekspres do kawy: 2 lata gwarancji, po niespełna 3-ech przestał dobrze spieniać i coś strzela czasami...
popcorn 12:40, 31 lip 2014

Juzia 12:57, 31 lip 2014

Nie chcę Cię straszyć...ale teraz wszystko tak produkują żeby po gwarancji się popsuło.

popcorn 13:11, 31 lip 2014

ech co za czasy... ale nadal nie wiem co z tym aparatem...hm.
agatanowa 13:20, 31 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Nie chcę Cię straszyć...ale teraz wszystko tak produkują żeby po gwarancji się popsuło.

to się nazywa: etyka w biznesie
popcorn 13:53, 31 lip 2014

Mialam taki przedmiot nadobowiazkowy na studiach i to NIE jest to
popcorn 16:05, 31 lip 2014

Jupi! fajrant!

Obcielam wczoraj do knca sliwke i brzoskwinie - z drabiny. Odtrawnikowalam kawalek pod borowki, moze dzisiaj skoncze. Obralam plesniejace sliwki - na drzewie! Pol wiaderka nie wiem co za paskudztwo na tych drzewkach owocowych - jablka cale w plamach, akis parch? Sliwki robaczywe, popekane i gnija na galezi.. grusza ma ceglaste kropki na lisciach i wszystkie woce pognily, popekaly i opadly :/

Dzisiaj nie mam auta, po ziemie i kore wybiore sie moze jutro. Potrzebuje torf zeby przesadzic borowki. I kore na nowe i sare rabatki, pewnie na raz sie nie zabiore
Sasanka zakwitla. I 2 nowe roze, cudne sa, a ja nie mam aparatu. Graham Thomas kolejny raz kwitnie, kwiaty prawie biale - nie wiem co mu sie stalo
jola54 16:15, 31 lip 2014

Karolinko! poczytuję sobie Twoją stronę i widzę że masz dylemat odnośnie aparatu. Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to zwróć uwagę na lustrzankę Nikona z uniwersalnym obiektywem np.18-105mm (mam taki). Nie są drogie, a masz możliwość później dokupić obiektyw na makro i tele. I już będziesz profesjonalną fotografką a aparat będzie Ci służył bardzo długo.Nie sugeruj się moimi fotografiami, bo mi nie chce się ich wrzucać do obróbki, ale jak Ty takim obiektywem zrobisz jakieś foto,zobaczysz ile możesz osiągnąć na komputerze.Może stanie się to Twoją drugą pasją?...pozdrawiam
agatanowa 18:48, 31 lip 2014

jola54 napisał(a)
Karolinko! poczytuję sobie Twoją stronę i widzę że masz dylemat odnośnie aparatu. Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to zwróć uwagę na lustrzankę Nikona z uniwersalnym obiektywem np.18-105mm (mam taki). Nie są drogie, a masz możliwość później dokupić obiektyw na makro i tele. I już będziesz profesjonalną fotografką a aparat będzie Ci służył bardzo długo.Nie sugeruj się moimi fotografiami, bo mi nie chce się ich wrzucać do obróbki, ale jak Ty takim obiektywem zrobisz jakieś foto,zobaczysz ile możesz osiągnąć na komputerze.Może stanie się to Twoją drugą pasją?...pozdrawiam

albo canona, mąż ma taką

ale takie tanie, to nie są - oczywiście wszystko jest względne
agatanowa 19:49, 31 lip 2014

popcarol napisał(a)
.... Obralam plesniejace sliwki - na drzewie! Pol wiaderka nie wiem co za paskudztwo na tych drzewkach owocowych - jablka cale w plamach, akis parch? Sliwki robaczywe, popekane i gnija na galezi.. grusza ma ceglaste kropki na lisciach i wszystkie woce pognily, popekaly i opadly :/
...
Graham Thomas kolejny raz kwitnie, kwiaty prawie biale - nie wiem co mu sie stalo

Karolka, grusza to jak nic ma rdzę gruszy, bo pewnie i Ty masz jałowca w ogródku, a już na pewno któryś z sasiadów, więc najpowszechniejszy grzyb się w nią wdał. Jak nie będziesz pryskac, co roku bedziesz mieć to samo.
Śliwka - wygląda mi to na brunatną zgniliznę śliw.

A James Grieve (chyba, że masz inne jabłonie),to wygląda mi na parcha tak jak u mnie, mój miał całe liście poczerniałe, teraz ciut bziuknęłam skrzypem, timorexexem, bioczosem, nowe przyrosty wyglądają na dość zdrowe.

http://poradnikogrodniczy.pl/parch-jabloni-objawy-opryski-zapobieganie-zwalczanie.php