Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:01, 01 sie 2014

U nas fajnie, chldno. Dlugie spodnie i skarpety aż ubrałam
Skończyłam odtrawnikowywać kawałek pod borówki. Torfu nadal nie mam, jutro kupię. Rozsadziłam i posadziłam obwódkę z 10 żurawek (5+5 Lime marmalade i Marmalade chyba). I na razie przerwa, bo trzonem rabaty będą 3 borówki, a pomiędzy jeszcze jakieś trawki może wsadzę. I kora i tyle. Została mi 1 duża żółta żurawka, pdzieliłam na kawałki i posadziłam osobno każdy do małych doniczek.
Bardzo mokro jest, do łopaty i butów przykleja się ziemia. Ale pogoda sprzyja
Madzenka 19:56, 01 sie 2014

Jupi czekam na małpke i nowe fotki
agatanowa 20:07, 01 sie 2014

popcarol napisał(a)
Skończyłam odtrawnikowywać kawałek pod borówki. Torfu nadal nie mam, jutro kupię. Rozsadziłam i posadziłam obwódkę z 10 żurawek (5+5 Lime marmalade i Marmalade chyba). I na razie przerwa, bo trzonem rabaty będą 3 borówki, a pomiędzy jeszcze jakieś trawki może wsadzę. I kora i tyle. Została mi 1 duża żółta żurawka, pdzieliłam na kawałki i posadziłam osobno każdy do małych doniczek.

zdecydowanie dobrze, że mokro i zacienione rośliny
popcorn 21:36, 01 sie 2014

Marzenko, też się cieszę pozdrawiam!

Agatko, no pewnie, roślinkom w to graj I nic już dzisiaj nie zrobiłam, pojchałam na rowery z sąsiadką, po wsi pojeździłyśmy, nowe babeczki poznałam. Dostałam siatę ogórków, sama musiałam zerwać, jutro będę zaprawiać, bo dzisiaj już mi się nie chce
miłego!!
agatanowa 21:44, 01 sie 2014

U mnie zaczęło padać, a właśnie zasilałam poraz ostatni hortensje, powojniki i RH... psia mać!

Karolka, Ty jeździłaś na pojezierze gostynińskie? Jeśli tak, to które z jezior polecasz? najlepiej dla dzieci i z dużą ilością tegoż
popcorn 21:46, 01 sie 2014

Agatko, ale chyba dolistnie nawozilas? Bo jak podlewajac czy granulki, to deszcz nie taki zly?
Ja licze na dobra pogode w weekend, zamierzam skonczyc przy tarasie i posadzic borowki i calosc zasypac kora
agatanowa 21:48, 01 sie 2014

Powtórzę, bo edytowałam wyżej: Karolka, Ty jeździłaś na pojezierze gostynińskie? Jeśli tak, to które z jezior polecasz? najlepiej dla dzieci i z dużą ilością tegoż

zasilałam doglebowo podlewając, mam nadzieję, że mocno nie rozmyje
popcorn 21:52, 01 sie 2014

Agatko, ja jeżdziłam co roku do miejscowosci Swornegacie, do stanicy PTTK. Byłam tam ponad 20 razy Nad jeziorem Witoczno. Do Gostynina stamtad chyba niedaleko, ale nie kojarze gdzie to jest dokładnie- na pewno plynelismy blisko splywem kajakowym.

Polecam - zamiast samych Swornychgaci centrum - ktore zrobilo sie bardzo turystyczne i tloczne w sezonie, miejscowosc Płęsno - chyba 4 km dalej, jest fajna agroturystyka, czyste niedrogie pokoje z łazienkami i codzienna jazda konna, dla dzieci kucyki. I plac zabaw, gry w takiej a'la stodole jak pada; no i prawdziwe gospodarstwo, dzieciaki pomagaly karmic, czyscic konie.

Nad rzeka Brda, blisko kolejne jeziora, duzy pomost, czysta woda, kajaki, rowery wodne. Maja tez domki i male pole namiotowe lub mozliwosc zaparkowania przyczepy. i ta cisza! dookola lasy sosnowe, grzyby i jagody
agatanowa 22:06, 01 sie 2014

Kochana, gdzie Rzym, gdzie Krym! Ty mnie w Bory Tucholskie wysyłasz, a ja chcę wyskoczyć na jeden dzień

Co do Sowornychgaci, to w Małych Swornychgaciach nad Jez. Charzykowskim byłam z 8 x

Pojezierze Gostynińskie blizej Was, stąd moje pytanie A jeździcie tak na krótkie wypady i gdzie, jeśli można wiedzieć ?
Kasya 22:10, 01 sie 2014

popcarol napisał(a)

pokazuj pokazuj