Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:20, 12 sie 2014

Kasia, dziękuję, pozdrawiam!!
jambosana 14:09, 12 sie 2014

Kochana, cudnie to Ty masz, podglądam Twoje poczynania od początku. Początek...Sama wiesz. Radykalne, bardzo radykalne decyzje, na które mnie by odwagi zabrakło. I ... cudo stworzyłaś. Nie lukruję.
popcorn 14:22, 12 sie 2014

Eee, lukrujesz Ale dzięki. Może kiedyś całość będzie ładna
Muszę sobie obejrzeć Twój ogród, bo zajawki boskie! pozdrawiam!!
popcorn 17:11, 12 sie 2014

Zebrałam miseczkę malin, parę ogórków, pomidorów i trochę fasolki Ścięłam przekwitłe kwiatki różom, 2 wiaderka... i zaczęło kropić a cały dzień było ładnie.. ech gdzie tu sprawiedliwość?
Zdjęcia zrobiłam jeszcze przed deszczykiem, ale pracuję na zastępczym lapku (mój oddałam wczoraj informatykowi w wawie do czyszczenia, bo mi mulił...). I nie mam portu/gniazda pod karty pamięci... ani przejściówki... doopa.

Miłego!!
popcorn 18:55, 12 sie 2014

Zrobili nam przyłącze kanalizacji, dzisiaj. Na wiosnę będziemy ciągnąć do domu - aż się boję, będzie demolka Oczywiście rura dokładnie przez rabatę żwirową, do wykopania 2 limki i umbraculifera mam nadzieję że to przeżyje...ech i pewnie róże, oby nie tykali świerka inversa. Nawet mi się nie chce myśleć

Kupiłam malutkie - za to tanie - świerki serbskie, brzozy doorenbos, 3 sosny piramidki - posadzę w przechowalniku, niech rosną. Za 2-3 lata będą większe - dla brata do ogrodu i dla mnie na nową działkę - o ile kiedyś kupimy. Jak nie kupimy, to i tak posadzę
nicol21 21:26, 12 sie 2014

Kwiateczki ładne i a zbiory warzywne też niczego sobie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 21:31, 12 sie 2014

Nicol, dzieki! pozdrawiam!
Bogdzia 22:46, 12 sie 2014

Przed kanalizacją uciekaj z roślinami bo je zniszcza . Jeśli zamierzacie robic na wiosne to na jesieni wszystko przesadz.Pozdrówka.
popcorn 08:44, 13 sie 2014

Bożenko,

dogadałam się właśnie z naszym kolegą Shrekolem. I z nawadnianiem i z przyłączem kanalizacji. I projektem i podlicznikiem na wodę do podlewania

I tak sobie myślę że jeśli robilibyśmy to kwiecień-maj, to może nie trzebaby przesadzać? tylko wykopać, odłożyć z boku i wsadzić z powrotem na miejsce? 2 limki i umbraculiferę... nawet tak dużej donicy bym nie miała, a przeniesienie tego drzewa z bryłą chyba przekracza nasze możliwości a Przemek miałby koparkę... jakby nie było, demolka

miłego dnia! Już środa! Czas pędzi jak szalony! w weekend jedziem po Młodą do Dziadków - prawie miesiąc u nich spędziła!
agatanowa 08:58, 13 sie 2014

Karolka, no to się Młoda wybyczyła, a Wy wypoczeliscie. Moja jeszcze za mała, żeby tak podrzucić, poza tym podejrzewam, ze nie bardzo się da (bo dziadkowie bardzo nowoczesni, a drudzy na miejscu, więc to żadna atrakcja dla dziecka, ale podrzucić na skok do sklepu/lekarza się da). Pewnie do kota tęskniła, a kot już Twój

Z roślinami, co to mają być ruszone przy kanalizacji, chyba bym obrała jednak Twoją wersję, Karolka, ale ja niedoswiadczona. Ale tłumaczę dlaczego, bo jesli teraz byś wysadzała, to rosliny czeka podwójny szok: jeden - teraz, muszą walczyć, żeby się ukorzeniac, drugi - na wiosnę po pracach. A jesli zrobiąlbyś to na wiosnę, to tak jakby bardziej za jednym zamachem.

Czyli nawadnianie na wiosnę? Pełne: rabaty i trawnik? Widzę, że podlicznik też zakładacie. Słusznie, naprawdę jest różnica w cenie, my z torbami byśmy poszli gdyby nie podlicznik, choc wcale nie lejemy przesadnie. Ot, tyle, żeby rośliny przeżyły.