Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:17, 13 sie 2014

Agatko,
chyba pełna wersja, jak już ruszać to całość - z równaniem i zakładaniem trawników od nowa. Ryciem pod podłączenie kanalizacji -odprowadzenie do sieci zamiast do szamba. Jak starczy kasy to może się szarpnę nawet na trawę z rolki przed domem, z tyłu będziemy siać. Może z 2 rynien z domu udałoby się wodę d szamba odprowadzać, za jdnym zamachem? hmm...

Wersję kropelkową planowałam gdybyśmy robili ją sami - ale M odmówił współpracy, ja sama się boję że nie dam rady...bo pojęcia nie mam.

Tak, Młoda codziennie dzwoni i chce rozmawiać z kotem hihi
Ma tam 2 koleżanki - ciut młodsze, u sąsiadów, to by najchętniej nie wracała. Wesja idealna - żebym ja tam jeszce była, i kot, ostatecznie Tatuś, wtedy byłoby super hihi
agatanowa 09:22, 13 sie 2014

Hehe, Karolka, wolna chata Ci się marzy

Teraz, tak jak zresztą radzi Danusia, a i stray ogrodnik sąsiad nam to radził, też zakłądałbym tylko trawę z rolki, zwłaszcza, że u nas mała powierzchnia. Najlepiej wychodzi, jesli rabatki nie są faliste za bardzo.

Siatkę na kreta dacie?

Odprowadzenie wody z rynien do szamba? Ale pustego rozumiem, zeby pozyskać deszczówkę?
popcorn 10:40, 13 sie 2014

Agatko,
nie, śmieję się jakby wyglądała idealna sytuacja wg mojej Młodej my wszyscy mieszkający u Dziadków, wraz z kotem

Z rolki przed domem, z tyłu siana trawa, po wcześniejszym zdarciu nawierzchni jaka jest teraz, wyrównaniu, pewnie rozłożeniu siatki na kreta (teraz nie ma, ale znając złośliwść losu jak będzie nowy trawnik to i ket się przypałęta.
Rabatka przed domem jedna prosta, ale druga o owalnej krawędzi... i chyba tak zostanie.
Tak, po podłączeniu do kanalizacji szamba wykopywać nie będziemy, zostanie sobie, więc możnaby go użytkować jako zbiornika na deszczówkę - 8tys m3

pozdrawiam!!
agatanowa 10:47, 13 sie 2014

popcarol napisał(a)
Agatko,
nie, śmieję się jakby wyglądała idealna sytuacja wg mojej Młodej my wszyscy mieszkający u Dziadków, wraz z kotem...
Tak, po podłączeniu do kanalizacji szamba wykopywać nie będziemy, zostanie sobie, więc możnaby go użytkować jako zbiornika na deszczówkę - 8tys m3

pozdrawiam!!

Nie zrozumiałam, nie doczytałam, że i Ty masz do dziadków się sprowadzić i zrozumiałam opacznie, że to Tobie marzy się wysłanie całego towarzystwa do dziadków, aby miec na jakiś czas święty spokój. A to po prostu życzenie Młodej

A moje szambo stoi niewykorzystane, chyba gdzieś tam jest zakopane.... hmmm

równiez pozdrawiam
popcorn 10:51, 13 sie 2014

hehe, też nie byłoby to głupie, chociaż jakoś nie widzę M u moich Rodziców na dłużej hehe

Pomyśl, to gratisowy zbiornik na desczówkę
beta 20:40, 13 sie 2014

czytam o planach trawnikowych i nie tylko...ojjj będzie się działo

pozdrawiam Karola
popcorn 20:43, 13 sie 2014

Beta, witaj! Mogłaby już być ta wiosna.. chętnie przeskoczyłabym zimę, tak od października do marca
Bogdzia 21:01, 13 sie 2014

Jeśli Przemek to bedzie robił to bedzie na pewno na rośliny uważał bo on też ogrodnik.U mnie pada, cieszę sie.
popcorn 21:07, 13 sie 2014

Bożenko, no tak myślę że nie będzie źle No i wiosną nie będą rożliny jeszcze rozrośnięte, będzie mało zieleni to rurki łatwiej bez zniszczeń będzie układać
U nas też pada, a akurat zaczęłam podlewać jak M wrócił z pracy. I nie skończyłam, bo wybrałam się na zakupy od razu - i bardzo dobrze, bo z nieba podlewa

pozdrawiam!!
Bogdzia 21:11, 13 sie 2014

Ja też chciałam podlewac ale mój M dziś wolał tv oglądac , jakieś zawody sportowe , nawet nie wiem co -lekkoatletyka i się bronił ze deszcz będzie i miał szczęscie bo mu obiecałam że jak nie będzie to o 6 pobudka i podlewanie.