Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:43, 21 wrz 2014

hahaha, bardzo dobre pytanie! Dlatego nie szukałyśmy ich stoiska zbyt dokładnie i uparcie - odpuściłyśmy sobie Na szczęście go nie znalazłyśmy. Żadnej róży już nie wcisnę, a jeszcze jedną mam w donicy...

pozdrawiam, Kasiu!
Gabriela 20:11, 21 wrz 2014

Karola, cebulkowe do donic i do ziemi, na wiosnę wykopiesz i będą jak znalazł do ozdobienia wejścia.
A co do miejsca - zmniejszysz trawnik i już. Kosiarka nie będzie potrzebna, pomyśl jaka oszczędność kosztów będzie.
A poważnie - jak tam negocjacje co do kupna kawałka za płotem?
Bogdzia 21:04, 21 wrz 2014

Karola też robiłas leczo? Tzn że głodne byłyście jak zaraz po przyjeździe obie z Nikitą za gotowanie sie wzięłyście , a dokładki to nie chciałyście
Anita1978 21:09, 21 wrz 2014

Bożenko

Chyba to leczo jakieś wyśmienite zrobiłaś......wsżyscy tak chwalą,...jakiś magiczny składnik??? Może dasz przepis?
MarzenaG 22:19, 21 wrz 2014

Dodałam coś nieco

Pozdrawiam,
anipla 00:54, 22 wrz 2014

Dziękuję za miłe spotkanie i za roślinki
Karola, sprawdziłam tą hortkę... - liście się różnią....hmm bo to "Renhy" jest...a ja już tu na warunki zganiałam...zostawię to bez dalszego komentarza
popcorn 07:25, 22 wrz 2014

Gabrielo, chyba tak zrobię z cebulowymi. Co do zmniejszania trawnika, to w tym sezonie znowu wywiozłam kilkanaście taczek trawnika ... niedługo nie będzie co kosić
Co do kawałka za płotem, to chyba podpiszę umowę na użytkowanie, bo matka właściciela stwierdziła żeby ojcowizny nie sprzedawał aż do jej śmierci, a babka koło 70tki jest.. jeszcze ze 20 lat może żyć, więc mogę się nie doczekać

Bożenko! Leczo robiłam wczoraj, czyli dzień po Nie dlatego że byłam głodna, a dlatego że było przepyszne i chciałam spróbować swoich sił Nie wyszło takie jak Twoje, chyba rzeczywiście jakiś magiczny składnik hihi

Anito, magiczny składnik to fasola, ale może coś jeszcze?

Marzenko, zaprowadzę Młodą i zobaczę co tak słychać

Anitko, mi też było miło Cała nazwa tej hortki to "Renhy" Vanille Fraise - więc to jednak powinno być to samo

miłego dnia!
Margarete 09:25, 22 wrz 2014

Czytałam, czytałam os spotkaniu, wypadzie do Skierniewic, o obzarstwie i zmęczeniu....fajnie Wam było pewnie razem, zazdroszczę...
popcorn 09:28, 22 wrz 2014

Małgosiu, fajnie było! Szkoda że nie pojechałaś!
Miłego dnia i tygodnia!
pozdrawiam!!
popcorn 09:50, 22 wrz 2014

Z czym połączyć zielone jeżówki? Chyba Gosia malkul miała to fajnie zrobione, muszę podejrzeć, nie pamiętam z czym..
Dzielić lepiej na wiosnę, niż na jesień? Ania Mała Mi pisała.. chyba nic nie pomyliłam.
Jeszcze tylko 2 jeżówki do posadzenia mam, reszta już rośnie, deszczyk w nocy podlał Nawet nowe żurawki udało mi się trafić - inne od tych które u mnie już rosną. Będę dzieliła na wiosnę, potrzebuję sporo do ogrodu brata ale fajnie! Tydzień urlopu i będziemy sadzić, sadzić, super