Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

baraga1904 14:40, 29 gru 2014

popcarol napisał(a)
hahaha
i tak źle, i tak niedobrze

Wiesz, ja sobie co roku powtarzam - nigdy więcej. Obojętne czy sama organizuję, czy jadę "na gotowe" do rodziców czy teściów. Nie odpowiada mi formuła - szaleństwo sprzątania, gotowania, prezentów. Wyjedziemy za rok i będę miała chociaż porównanie

pozdrawiam!

...mam podobne przemyślenia i plany...i chyba zacznę od Wielkanocy...
popcorn 14:43, 29 gru 2014

Wielkanoc to takie "oszukane" Święta, niewiele robię, koszyczek i jakieś ciasto i tyle W końcu to tylko poniedziałek ponad standardowy weekend, więc spoko

pozdrawiam!
Iwk4 15:44, 29 gru 2014

popcarol napisał(a)
Wielkanoc to takie "oszukane" Święta, niewiele robię, koszyczek i jakieś ciasto i tyle W końcu to tylko poniedziałek ponad standardowy weekend, więc spoko

pozdrawiam!

Ja w tym roku zrobiłam eksperyment: prócz ciast, na które wszyscy mieli długie zęby, bo za dużo, kupiłam dobre cukierki, dużo mandarynek i pomarańczy i lody. Te ostatnie trzy słodkości miały najlepsze zejście i bez roboty. Do tego galaretka z owocami w dużej misce.
Wniosek - po co męczyć się z ciastami?
popcorn 15:54, 29 gru 2014

Sama prawda Ja piekłam tylko makowce i strudle wiedeńskie, które potem rozdałam i z głowy hihi
Madzenka 22:25, 30 gru 2014

Przemyślenia śiwateczne i poświąteczne przeczytałam ?

Bardzo lubie Wielkanoc , dla mnie to takie pogodne święta zwiastujace wiosne
paniprzyroda 22:31, 30 gru 2014

Ja jeszcze w klimatach choinkowo-zimowych siedzę, ale wiosnę kocham za świeżą zieleń, powracające klucze ptaków, śpiew pierwszych skowronków, kolorowe szaleństwo cebulowych i za to, że mi się chce chcieć od nowa
popcorn 08:41, 31 gru 2014

Marzenko, ja też nie mam nic do Wielkanocy, w końcu wiosna, chodziło mi o porównanie tych Świąt do Bożego Narodzenia - nie ta skala przygotowań

Mariolko, ja się nie mogę doczekać wiosny, chcę żeby to białe paskudztwo zniknęło a temperatury znowu przekraczały 15 stopni chociaż...

Ale póki co czekam na Meksyk

Zaglądającym - najlepszego w Nowym Roku!
Nikita 15:29, 31 gru 2014

Carola, przesyłam Sylwestrowe buziaki, życząc wszystkiego co najlepsze, radosne i piękne.
popcorn 16:24, 31 gru 2014

Magda, dziękuję bardzo, wszystkiego naj!!

Skończyłam właśnie gotować, o 10 rano okazało się że siedzimy w domu plus 4 osoby ugotowane, ogarnięte, jeszcze ciasto na paszteciki rośnie i to już będzie wsio

Najlepszego!!
Urszulla 16:39, 31 gru 2014

Takiej energii jak masz życzę Ci i w Nowym roku