Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agniecha973 13:22, 12 maj 2012

popcarol napisał(a)
A, nie pochwaliłam się Dostałam dzisiaj w nagrodę od Muratora 3 wydania specjalne "Wymarzony ogród", będzie co czytać przez weekend

Konkurs chyba trwa nadal, wystarczy pokazać fotki "przed" i "po"
pozdrawiam!!

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199967-KONKURS-Cudowne-ogrody!-jak-zmieni%C5%82o-si%C4%99-wok%C3%B3%C5%82-Twojego-domu

Karolino, ten link nie działa, nawet po skopiowaniu i wklejeniu.
nika 13:24, 12 maj 2012

U nas padało w nocy a teraz świeci słońce, ale zimno jest
Super pomysł z tymi urodzinami dla dzieci, a te stroje dla małych kucharzy... bomba
No i gratuluję nagrody!!!
Pozdrawiam
popcorn 13:56, 12 maj 2012

Agnieszko, może wkleję po prostu tak?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199977-CUDOWNE-OGRODY-ZABAWA-dla-WAS.-Cenne-tr%C3%B3jpak-w-nagrod%C4%99-poradnik-ogrodowy

Nika - słonka zazdroszczę... a zimno chyba wszędzie, u nas teraz 13 stopni-brr Jakiś żakiet na jutrzejszą komunię wyszukać muszę Włąśnie czytam "nagrodę" - całkiem ciekawe czasopisma Dzięki, wystarczy foty wkleić i już!
popcorn 13:57, 12 maj 2012

Link działa A akademia gotowania dla dzieciaków to fajna sprawa Fajny pomysł mieli rodzice Tymka. Na 5tych uropdzinach Młodej dzieciaki skakały na placu zabaw -figloraju (styczeń). Też było fajnie, ale tutaj chyba fajniej
nika 14:04, 12 maj 2012

W taki razie przede wszystkim słonka na jutro Wam życzę
popcorn 14:05, 12 maj 2012

Dzięki, wzajemnie!!
popcorn 21:13, 12 maj 2012

Cyprys ma dziwne przyrosty - bo to chyba przyrosty będą? Miałam go obcinać, może na jesień to zrobię?

Taki nieporządny rośnie, rozcapierzony...

Lawendy sadzonkowane jesienią nie przemarzły w doniczce (nie zabezpieczonej), puszczają zielone listki! Doniczkę dostanie Teściowa

Przeczytałam że jednak powinnam hortensję Limelight ciachnąć wczesną wiosną, tak na wysokości za 3-cim, 4-tym pąkiem. Tak robicie? Może wtedy nie byłaby takim łysym drapakiem?? Szczerze to teraz wcale mi się nie podoba... ma kwitnąć na jednorocznych pędach, szczerze to nie widzę gałązki która miałaby zakwitnąć
popcorn 19:29, 13 maj 2012

No i po komunii
Strasznie szybko uciekł ten weekend, wczoraj jeździliśmy sporo i załatwialiśmy różności, a dzisiaj ta komunia... a jutro już poniedziałek, buu...
Może chociaż pogoda się poprawi... wysadziłam cukinię i dynię, mam nadzieję nie zmrozi jej w nocy... chłodnawo jest...

Kupiłam dzisiaj w markecie nasiona groszku cukrowego. Jutro posieję, choć na opakowaniu napisano że siać w marcu/kwietniu... czyli za późno już jest??
Juzia 19:49, 13 maj 2012

Groszek cukrowy.....mniaaaam
popcorn 21:04, 13 maj 2012

Szukałam ale nie znalazłam, a w necie nie bardzo opłacało się samego groszku zamawiać... uwielbiam w mieszance warzyw chińskich, smażony w całości ze świeżą marcheweczką jest przepyszny Bo na surowo wolę zwykły - słodki, niedojrzały W tym roku mamy sam groszek, trochę bobu, marchewki, cebuli i sporo fasoli szparagowej. Jakieśtam ogródki, pomidorów nie będzie bo wymroziło I to cały mój warzywnik. Fasolka rośnie między różami i tulipanami - wzdłuż podjazdu A co KAżde wolne miejsce wykorzystano, a że tojeść wzdłuż podjazdu wymroziło, zostało miejsce... fasola będzie Duuużo fasoli - żółtej, mamut, fioletowostrąkowej - mniam!